Erlebnispark Tripsdrill

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Erlebnispark Tripsdrill
De ingang van Erlebnispark Tripsdrill
Slagzin Mit Liebe gemacht
Opening 1929
Seizoen Maart - november
Oppervlakte 77 ha
Attracties
Totaal ruim 100
Achtbanen 6
Waterattracties 3
Locatie
Locatie Cleebronn, Vlag van Duitsland Duitsland
Officiële website
Erlebnispark Tripsdrill op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Erlebnispark Tripsdrill (kortweg Tripsdrill) is een Duits attractiepark bij Cleebronn, in de deelstaat Baden-Württemberg. Bij het park ligt ook een wildpark. Het park heeft een oppervlakte van 77 ha en trekt per jaar ongeveer 600.000 mensen.

Erlebnispark werd in 1929 opgericht en is daarmee het oudste attractiepark van Duitsland. In 2004 vierde het zijn 75-jarig jubileum, dat gepaard ging met twee nieuwe attracties en een vernieuwing van het gebied rond de "Altweibermühle" (Oudevrouwenmolen).

In Tripsdrill bevinden zich zo'n 100 attracties, waarvan een groot deel uniek is door de vormgeving, systeem of thematisering. Het park zelf is gethematiseerd naar "Zwaben anno 1880". De huisjes zijn in ouderwetse, traditionele stijl gebouwd en bij veel attracties nemen de bezoekers plaats in opmerkelijke gondels in de vorm van meelzakken, badkuipen, wastonnen en dergelijke

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het park werd opgericht in 1929 door Eugen Fischer, de grootvader van de huidige eigenaren, die in dat jaar de Altweibermühle opende: een molen met daarin onder andere een glijbaan. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd de molen door de bliksem getroffen, maar enkele jaren later werd deze alsnog herbouwd.

In 1957 opende naast de molen een dierenpark met 300 dieren. In 1960 verwelkomde het park zijn eerste echte attractie, de traptreintjes. Later openden ook een wildparadijs en een kinderboerderij waarna het aantal dieren uitgroeide tot ruim 1000.

Vele attracties en een museum volgden, maar de hoogtepunten uit het huidige park werden gebouwd in 1998 en 2000. In '98 opende de achtbaan G'sengte Sau, een combinatie van een wildemuis en een familieachtbaan van Gerstlauer, en twee jaar later volgde de Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen, Europa's hoogste boomstamattractie waarbij de bezoekers plaatsnemen in een badkuip. Beide attracties zijn voor een deel ingewerkt in het kasteel "Rauhe Klinge".

In 2004 vierde het park zijn 75-jarig jubileum. Dit betekende de komst van een tweede vrijevaltoren bij de "Donnerbalken" en de "Spritztour"

Op 28 april 2008 opende Mammut. Deze houten achtbaan was de grootste investering in 1 attractie tot dan toe van het park. Mammut heeft een 860-meter lang traject en haalt een topsnelheid van 90 km/u.

In 2013 opende het park de lanceerachtbaan Karacho. De nieuwe achtbaan met meerder inversies heeft als doel om jongere bezoekers te trekken.

In de laatste jaren is de vraag naar overnachten bij Tripsdrill enorm gegroeid. Hierdoor bouwt Tripsdrill een aantal nieuwe boomhutten in hun vakantiepark. Met deze nieuwe toevoeging heeft Tripsdrill de beschikking over 68 boomhutten waar bezoekers kunnen overnachten. Daarnaast bouwde het park in 2020 twee nieuwe achtbanen, Hals-über-Kopf en Volldampf. Deze beide achtbanen werden geleverd door het Nederlandse bedrijf Vekoma.[1]

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Commons heeft mediabestanden in de categorie Erlebnispark Tripsdrill.