Erwin Deckers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Erwin Deckers (Tongeren, 6 juli 1970) is een Belgische radiopresentator. Hij is Directeur Strategie van de VMMa.

Deckers studeerde Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij combineerde deze studies met een stagecontract bij Radio Donna. Hij was echter begonnen bij Radio Tongeren en Arcan Radio in Bilzen.

Bij Radio Donna werkte Deckers als redacteur-presentator. Hij presenteerde onder andere “DOS: Deckers Omroep Stichting”. Al gauw werd hij producer van “De Bumpershow” en “Met Donna door de nacht”. Hij was bovendien webmaster van de Donna-website. Na enkele jaren kreeg Deckers de kans om samen met Sven Ornelis het ochtendprogramma “Deckers en Ornelis” te presenteren.

In 2000 maakten de twee samen de overstap van de openbare omroep VRT naar VMMa, het moederbedrijf van VTM. Deckers kreeg daar de verantwoordelijkheid over een nieuw radiostation, Q-music. Deckers en Ornelis presenteerden ”De Deckers en Ornelis Ochtendshow” en later "Deckers en Ornelis Showtime" elke ochtend tussen 6u en 9u. Naast het programma was Deckers ook programmadirecteur van Q-music Vlaanderen en Q-music Nederland.

Op 3 september 2008 kondigde Deckers live on air aan na 8 jaar te stoppen met "Deckers en Ornelis Showtime" om zich volledig te kunnen inzetten voor zijn functie als programmadirecteur. Hij werd vervangen door Kurt Rogiers en waarna de ochtendshow van Q als "Ornelis en Rogiers Showtime" door het leven ging.

Op 13 januari 2011 werd bekendgemaakt dat Wim Oosterlinck de nieuwe programmadirecteur van Q-music werd en hiermee Erwin Deckers opvolgde. Deckers zelf zal vanaf nu ook naast zijn taken als algemeen programmadirecteur van de Qgroup (Q-music (België), Q-music Nederland en JOE fm) ook de marketing en communicatie van de Belgische radiostations van Qgroup voor zijn rekening nemen.

Sinds 2012 is Deckers Directeur Strategie van de VMMa.