Estadio Monumental Isidro Romero Carbo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Monumental Isidro Romero Carbo
Estadio Monumental 6.JPG
Plaats Guayaquil
Capaciteit 85.500
Bespelers Barcelona Sporting Club
Portaal  Portaalicoon   Sport

Estadio Monumental Isidro Romero Carbo (voor 1997: Estadio Monumental de Barcelona) is een voetbalstadion in Guayaquil, Ecuador en is het thuisstadion van Barcelona Sporting Club. Het stadion is qua capaciteit het op-een-na grootste stadion van Zuid-Amerika.

Geschiedenis[bewerken]

Voordat Barcelona zijn eigen stadion had speelde de club zijn thuiswedstrijden in het Estadio Modelo Alberto Spencer Herrera. Het was de president van de club, Isidro Romero Carbo, die besloot dat de club zijn eigen stadion moest krijgen. In 1987 werd het stadion in gebruik genomen met een wedstrijd tussen Barcelona Sporting Club en het Spaanse FC Barcelona. Vele sterren uit het Zuid-Amerikaanse voetbal, onder wie Pelé, waren aanwezig. Na een uitbreiding in de jaren negentig biedt het stadion momenteel plaats aan 85.500 toeschouwers.

Op 5 november 2006 besloot het bestuur van Barcelona om het veld te vernoemen naar Alberto Spencer, een van de beste voetballers die Ecuador gekend heeft. Op 2 januari 2008 werd een sponsordeal gesloten met de Banco Pichincha waardoor het stadion vier jaar lang de naam Estadio Monumental Banco Pichincha draagt. De officiële naam blijft echter ongewijzgid.

Belangrijke wedstrijden[bewerken]

In 1993 werd in het stadion de finale van de Copa América gespeeld.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]