Esther Oosterbeek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Esther Oosterbeek
In 1981 ten tijde van de Dolly Dots
In 1981 ten tijde van de Dolly Dots
Algemene informatie
Volledige naam Esther Rosita Oosterbeek
Geboren 2 september 1959
Geboorteplaats Haarlem
Land Vlag van Nederland Nederland
Actief in Dolly Dots
Functie(s) Zangeres
Jaren actief in formatie 1979 - 1988
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Esther Rosita Oosterbeek (Haarlem, 2 september 1959) is een Nederlandse voormalige zangeres, vooral bekend van de Dolly Dots. Tegenwoordig is zij visagist.

Ze wordt geboren in een gezin met een broer en een zusje. Na een opleiding aan de LEAO in Haarlem wordt ze technisch inkoop-assistente bij een baggermaatschappij. Haar muzikale carrière begint aanvankelijk als lid van de groep The Surfers. Zij scoren in 1978 een Top 40-hit met "Windsurfin". Ook is ze danseres in het TROS popprogramma Rock Planet, maar ze wordt uiteindelijk vooral bekend als een van de zangeressen uit de Dolly Dots. Na het uiteenvallen van de groep in 1988 besluit ze bij de artiestenwereld betrokken te blijven. Aanvankelijk probeert ze dit door het ontwerpen van kleding en het doen van styling, maar uiteindelijk blijkt het werken als visagiste haar het best te liggen. Ze is werkzaam als visagiste van een breed scala aan bekende en minder bekende Nederlanders. Ook is ze jaren een vaste visagiste van De Toppers. In 2016 kwamen de Dots toch weer eenmalig bij elkaar om op 13, 14 en 15 mei 2016 een gastoptreden te geven bij De Toppers in de Amsterdam Arena.

In juli 2005 wordt ze tijdens het waterskiën getroffen door een hersenbloeding waarvan ze volledig herstelt. Ze woont in Amsterdam-Zuid en heeft een beautysalon in IJburg. Sinds maart 2018 is Oosterbeek te zien in het RTL 5 programma De Slechtste Chauffeur van Nederland VIPS.