Ethias Theater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-01-2019
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Theater kan wel E zijn, ook al is het onderdeel van complex; artikel dient wel verbeterd te worden en aan wiki opmaak aangepast.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Het Ethias Theater[1] is een evenementenhal in Hasselt in Belgisch Limburg. Het Ethias Theater is onderdeel van de Grenslandhallen.

Dit theater heeft een aparte ingang en kan dus opereren als een zelfstandig theater. De maximale capaciteit van dit theater bedraagt 3.000 personen. Jaarlijks wordt hier de Samson en Gert Kerstshow georganiseerd.

Geschiedenis[bewerken]

De Grenslandhallen ontstond in 1983 als een beurzencomplex met één hal en een inkomhal. Later werd de hal het Congrestheater. In 2002 werd zowel de Ethias Arena als nieuwe zaal gebouwd, en in een andere nieuwe hal Plopsa Indoor gerealiseerd. Uiteindelijk werd in 2011 de uitbating van een gedeelte van de toenmalige Grenslandhallen overgelaten aan de Sportpaleis Group. Meteen daarna startten verbouwingswerken aan de Ethias Arena en werd het Congrestheater omgebouwd tot het Ethias Theater. Een deel van de oorspronkelijke hal werd behouden en deels werd er een nieuwbouw aan toegevoegd om sanitaire ruimtes en kleedkamers in te vestigen.