Eurasia (studentenvereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-03-2018
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Eurasia, Turkish Debat Society is in september 1998 opgericht door Turkse studenten aan de Haagse Hogeschool om door middel van spel-debatvormen, de verbale communicatie van haar leden te perfectioneren. Ze waren van mening dat dit van wezenlijk belang is voor haar leden voor, tijdens en na de studie.
Daarnaast moest Eurasia door middel van activiteiten ook de integratie tussen allochtone en autochtone studenten bevorderen en meer inzicht geven in ieders verschillende culturele achtergronden.

Eurasia heeft zich bij de oprichting twee hoofddoelen gesteld:

  1. De integratie van alle studenten in verschillende sectoren van de Haagse Hogeschool bevorderen
  2. De integratie van allochtone studenten in het bedrijfsleven bevorderen door het opbouwen van relaties en netwerken

In 2001 is er tijdens de algemene ledenvergadering besloten om de Turkish Debat Society om te zetten in een studentenvereniging. Murat Ersoy (toenmalig voorzitter) had zich ten doelen gesteld om niet alleen met een spel-debatvorm de verbale communicatie van haar leden te perfectioneren, maar door middel van verschillende activiteiten, zoals culturele avonden, studiereizen, uitstapjes, sportevenementen, volksdanslessen en nog veel meer, de integratie tussen studenten onderling te bevorderen en inzicht te geven in ieders verschillende culturele achtergronden. Eurasia streeft er naar om uiteindelijk haar leden meer zelfredzaam en zelfbewuster te maken door lezingen, trainingen en cursussen aan te bieden.

Om dit te realiseren heeft het bestuur 7 doelen bepaald:

  1. Bevorderen van de ontmoeting tussen studenten onderling en met anderen.
  2. Zorgen voor onderlinge ideeën en kennis uitwisseling.
  3. Bevorderen van onze identiteit en cultuurbesef
  4. Zo goed mogelijk behartigen van de belangen van onze leden
  5. Aanscherpen van de vaardigheden en kundigheid van onze leden
  6. Bevorderen van de integratie van onze leden in het bedrijfsleven
  7. Onze leden uiteindelijk meer zelfredzaam en zelfbewust maken

Inmiddels is Eurasia studentenvereniging uitgegroeid tot 1 van de grootste studentenvereniging van Nederland.