Euro-Mir

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Euro-Mir
Euromir.jpg
Algemene informatie
Locatie Europa-Park
Type Draaiende achtbaan
Bouwer(s) MACK Rides
Status in werking
Eigenschappen
Topsnelheid 80 km/u
Baanlengte 984 meter
Baanhoogte 28,3 meter
Maximale g-kracht 4,0
Ritduur 4:47 min
Treinen 9
Capaciteit 1600 personen per uur
Website
Euro-Mir op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Euro-Mir is een draaiende achtbaan in het attractiepark Europa-Park in het Duitse Rust. De achtbaan is gebouwd door MACK Rides in 1997. Hij gaat 80 km/u, verbruikt 332 kW en weegt 2.000 ton.

Lifthill[bewerken]

Euro-Mir gaat niet met een normale rechte optakeling naar boven maar gebruikt een spiraallift, in het donker. Tijdens de optakeling wordt muziek gedraaid. Op de top van de lift staat een raket, die met licht wordt uitgelicht. De treinen draaien op de lift, met uitzondering van het eerste wagentje.

Treinen[bewerken]

Euro-Mir heeft negen treinen met elk vier voertuigen per trein. De personen zitten rug aan rug met zijn vieren in een wagentje. Hierdoor komt het aantal personen per trein op zestien. De treinen draaien boven op de toren vrij. Net voor de eerste afdaling wordt hij op een rem gezet. Halverwege de rit draait het wagentje om, zodat de achterkant, de voorkant wordt.

Locatie[bewerken]

Euro-Mir

Euro-Mir bevindt zich in het Russische gedeelte van Europa-Park.

Thema[bewerken]

Euro-Mir is gethematiseerd naar het oud Russische ruimtestation Mir. In het gebouw staan enkele ruimtepoppen en boven de wachtrij staat een kopie van het Mir ruimtestation.