Euro Truck Simulator 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Euro Truck Simulator 2
Ontwikkelaar(s) SCS Software
Datum van uitgave 10 oktober 2012 [bron?]
16 januari 2013 (Steam)
Genre(s) Bedrijfssimulatie
Spelmodus Singleplayer Multiplayer
Platform(s) Microsoft Windows, Linux, Mac OS X
Systeemeisen
Minimale systeemeisen:
Besturingssysteem: Windows XP/Vista/7/8
Processor Dual core CPU 2.4 Ghz
2 GB systeemgeheugen
Grafische kaart met 256 MB geheugen (GeForce 7600 GT of beter)
DirectX 9-geluidskaart
DirectX 9.0
1,5 GB vrije ruimte op de harde schijf
Aanbevolen systeemeisen:
Dual core CPU 3.0 Ghz
4 GB systeemgeheugen
Grafische kaart met 1024 MB geheugen (GeForce GTS 450-class of beter)
Navigatie
Voorloper Euro Truck Simulator
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Euro Truck Simulator 2 is een computerspel van SCS Software. Het is een vrachtwagensimulator die zich afspeelt in Europa. De speler moet als een internationaal vrachtwagenchauffeur vrachten vervoeren over langere afstanden en tussen verschillende steden. De speler kan in het spel rijden in verschillende bekende Europese vrachtwagens. Ook moet de speler in het spel zorgen dat hij op tijd tankt en rust, en dat hij geen verkeersovertredingen begaat, of zijn vrachtwagen schade oploopt. Het spel werd op 19 oktober 2012 uitgebracht.

Gameplay[bewerken]

In Euro Truck Simulator 2 is het doel van het spel om een succesvol en winstgevend vrachtvervoerbedrijf te beheren. In het begin is de speler alleen in staat om korte ritten te rijden en besturen ze vrachtwagens die ze lenen van de leveranciers. Als deze simpele opdrachten succesvol volbracht worden kan de speler investeren in een eigen truck. De speler is vervolgens in staat als ZZP'er te rijden en zo meer geld te verdienen. Het nadeel is dat de speler nu wel zelf moet betalen voor reparaties en onderhoud aan de vrachtwagen. Er is een rank-up systeem in Euro Truck Simulator 2 waarmee de speler de eigenschappen van zijn chauffeur kan verbeteren. Zo wordt het mogelijk gevaarlijkere ladingen te vervoeren, langere afstanden te rijden of breekbaar materiaal te vervoeren.

Wanneer de speler voldoende geld verdiend heeft wordt het mogelijk garages te kopen. In deze garages kunnen maximaal 5 chauffeurs aangesteld worden die rijden in opdracht van de speler's transportbedrijf. Zo genereert de speler meer inkomsten. Het is niet mogelijk Euro Truck Simulator 2 uit te spelen; er is geen einde aan het spel. Er zijn wel Prestaties indien men het spel speelt via Steam. Zo kan een speler zichzelf ten doel stellen om alle garages in Europa te kopen die beschikbaar zijn of iedere stad minstens één maal te bezoeken. Dit is echter volledig optioneel.

Steden en landen[bewerken]

Steden en landen in het standaardspel[bewerken]

Extra steden en landen als koopbare uitbreidingspakketten[bewerken]

Going East![bewerken]

Het aanvullend downloadbaar pakket Going East! is uitgekomen op 20 september 2013 en heeft de volgende steden en landen toegevoegd:

Scandinavia[bewerken]

Het aanvullend downloadbaar pakket Scandinavia is uitgekomen op 7 mei 2015 en heeft de volgende steden en landen toegevoegd:

Vive la France ![bewerken]

Het aanvullend downloadbaar pakket Vive la France ! is uitgekomen op 5 december 2016 en heeft de volgende steden in Frankrijk toegevoegd:

Italia[bewerken]

Het aanvullend downloadbaar pakket Italia is uitgekomen op 5 december 2017 en heeft de volgende steden aan Italië toegevoegd.

Vrachtwagens[bewerken]

De volgende vrachtwagenmerken zijn aanwezig in het spel:

Externe link[bewerken]