Euromaster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Euromaster
Een filiaal in Frankrijk
Een filiaal in Frankrijk
Motto of slagzin In goede handen
Sleutelfiguren Edo Wiggers (directeur)
Sector Auto-industrie
Industrie Detailhandel
Website euromaster.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Euromaster is een Europees netwerk van service- en verkooppunten voor autobanden en auto-onderhoud. Euromaster is een dochteronderneming van Michelin en heeft ruim 2300 vestigingen in zeventien landen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De onderneming is eind jaren 60 onder de naam ATS Euromaster in Groot-Brittannië ontstaan als resultaat van een samensmelting van diverse bandenspecialisten. De nadruk lag aanvankelijk op dienstverlening aan transportondernemingen, leasebedrijven en landbouw- en industriebedrijven. Later werd ook het personenauto segment toegevoegd. Eind jaren 80/begin jaren 90 werd de basis gelegd voor Euromasters huidige bedrijfsvorm. In Nederland verenigden zich in 1991 een vijftal bandenservicebedrijven ook onder de naam Euromaster.[1][2]. Dit waren Ster bandenservice, Huisman bandentechniek, Jonge Cova banden, Keizer autobanden en Vulcano. Vanaf 2002 vond er in Europa de volgende uitbreidingen plaats:

Periode Uitbreiding
2003 Samenvoeging Euromaster en Viborg (groei met 500 vestigingen)
2004 – 2008 Integratie van nieuwe service centers in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Zweden
2009 Integratie van nieuwe vestigingen in Roemenië en franchise-netwerk in Polen
2010 Uitbreiding in Noorwegen, start franchise-netwerk Italië, uitbreiding franchise-netwerk in Duitsland en Spanje, overname van groep Servireda
2011 Partnership met 160 vestigingen van Rodi in Spanje

Vestigingen in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Euromaster is sinds november 1991 in Nederland actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Deventer. In totaal heeft Euromaster Nederland 103 servicepunten (2015)[3] en biedt werkgelegenheid aan circa 750 mensen.