European Cyclists' Federation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De 'European Cyclists' Federation'(ECF) is een samenwerkingsverband tussen fietsersorganisaties op Europees niveau. Het doel van de organisatie is om in Europa het fietsgebruik te bevorderen door het beïnvloeden van attitudes, politiek en budgetten.

Ze lobbyt voor meer aandacht voor de fiets bij de Europese Unie en de beleidsinstanties hiervan. Tevens probeert ze de uitwisseling van ideeën en strategieën tussen de aangesloten organisaties te bevorderen.

Enkele speerpunten zijn het veiliger maken van grote steden en vrachtwagens voor fietsers.

Een ander speerpunt van de ECF is Eurovelo, een netwerk van bewegwijzerde lange-afstandsfietsroutes van in totaal vele duizenden kilometers. De eerste fietsroute die gereed kwam was de North Sea Cycle Route.

De ECF heeft in 2014 de World Cycling Alliance opgericht. Deze biedt de mogelijkheid om het fietsers ook op mondiaal niveau een stem te geven bij bijvoorbeeld de VN, OESE en de Wereldbank. In de stuurgroep van de WCA zitten vertegenwoordigers van alle continenten. Voor Europa is dat Klaus Bondam.

De ECF is in 1983 opgericht door twaalf fietsersorganisaties. Inmiddels zijn er bijna 60 organisaties uit bijna 50 landen lid.

Enkele leden van de European Cyclists' Federation[bewerken]

Externe links[bewerken]