Eurovisiesongfestival Azië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-03-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Eurovisiesongfestival Azië
Genre Muziek
Taal verschillend
Productie
Producent Europese Radio-unie, Special Broadcasting Service, Blink TV
Uitzendingen
Start 2018
Afleveringen 1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Eurovisiesongfestival Azië of kortweg Eurovisie Azië is een internationale competitie voor zangtalent onder landen en territoriums in Azië en Oceanië. Het heeft grote invloeden van het Eurovisiesongfestival dat al 62 jaar in Europa word gehouden.

Achtergrond[bewerken]

In maart 2016 kreeg Special Broadcasting Service rechten van de ERU om een songfestival te creëren.[1] Voor de formatie van het songfestival word samengewerkt met Blink-TV. Die van plan was om een vergelijkbaar songfestival te creëren dat in 2017 in Australië zou plaatsvinden. In mei 2017 werd bekendgemaakt dat het evenement in 2018 zal plaatsvinden.[2] Na enkele dagen hebben Hong Kong, Singapore en Nieuw-Zuid-Wales interesse getoond om Eurovisie Azië te organiseren.[3] Verder zal Eurovisie Azië een finale hebben waar ongeveer zo'n twintig landen aan meedoen.

Deelnemende Landen[bewerken]

Australië, China, Hongkong, Japan, Kazachstan, Maldiven, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea, Singapore, Salomonseilanden, Vanuatu en Zuid-Korea hebben interesse getoond om mee te doen aan dit songfestival.