Eva Posthuma de Boer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eva Posthuma de Boer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 3 november 1971
Geboorteplaats Amsterdam
Land Nederland
Beroep schrijver en columnist
Werk
Jaren actief 2004−
Bekende werken Rinus aan de rekstok, Eindeloze dagen, Lichthart, De Comedy Club, Ica, "En het wonder ben jij", "De hand van Mustang Sally"
Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Ambo/Anthos Uitgeverij de Keukenkast
[https://www.evaposthumadeboer.nl

https://www.dekeukenkast.nl Website]

Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Eva Posthuma de Boer (Amsterdam, 3 november 1971) is een Nederlandse schrijver en columnist.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Posthuma de Boer bezocht het Barlaeus Gymnasium in haar geboortestad Amsterdam. Na het behalen van haar diploma studeerde zij aan de HKU. Zij werkte als theaterproducente voor Comedytrain en Toomler, het Leids Cabaret Festival, Circus Elleboog en de cabaretgroepen NUHR en de Ploeg. Daarnaast initieerde ze eigen projecten, onder meer in de Amsterdamse Club Panama. Ook ontwikkelde ze voor de Parade onder meer de literaire quiz Pulp & Fictie.

In 2004 schreef ze met Sanne Wallis de Vries het brieven- en interviewboek Rinus aan de rekstok. Haar debuutroman Eindeloze dagen verscheen in 2007, gevolgd door de romans Lichthart (2009), De Comedy Club (2012) en Ica (2015), het kookboek Voer voor Vrienden (2017) en de roman En het wonder ben jij (2018). In verschillende kranten en tijdschriften o.a. Het Parool en Museumvisie publiceerde Eva Posthuma de Boer (culinaire) columns. Tussen 2018 en 2021 verscheen er een gezamenlijke column van Eva en haar vader, fotograaf Eddy Posthuma de Boer, in de Volkskrant.

In 2019 verscheen het kookboek Eva's keukenkast. In 2022 bracht Eva Posthuma de Boer de eerste delen uit in de serie Keukenkastjes.

Ook verscheen in 2022 de roman De hand van Mustang Sally.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Eva Posthuma de Boer is een dochter van de fotograaf Eddy Posthuma de Boer[1] en de musicologe en journaliste Henriette Klautz, een dochter van uitgever Johannes Pieter Klautz. Ze is getrouwd met acteur Frank Lammers. Samen hebben ze een dochter, geboren in 2004. Uit een eerdere relatie heeft ze een zoon.[2]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]