Evenementenbier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
05-05-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Evenementenbier is een Nederlandse term voor bier met een lager percentage alcohol dan normaal is. Meestal is dit percentage de helft: 2,5 % in plaats van 5%. Het wordt soms ook kermisbier of festivalbier genoemd.

Het wordt vaak geschonken tijdens evenementen zoals festivals en voetbalwedstrijden in een poging openbare dronkenschap in toom te houden en ordeverstoring door mensen die onder de invloed van alcohol zijn te beperken. Een bijkomend voordeel is dat het uitdroging tijdens zomerse festivals tegengaat. Evenementenbier wordt vaak geserveerd in plastic glazen of bekers.

Als er bij een evenement evenementenbier wordt geschonken, wordt dit duidelijk aangegeven. Mocht dit niet worden aangegeven, is dit een vorm van oplichting. Bier dat regelmatig als "evenementenbier" wordt geschonken is Lingens Blond.[bron?]

Zie ook[bewerken]