Naar inhoud springen

Evert Santegoeds

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Evert Santegoeds
Evert Santegoeds (2015)
Achtergrondinformatie
Naam Evert Santegoeds
Geboren 17 september 1961
Geboorteplaats Helmond
Opleiding havo
Beroep Journalist
televisiepresentator
publicist
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Evert Santegoeds (Helmond, 17 september 1961) is een Nederlandse roddeljournalist, televisiepresentator en publicist.

Santegoeds groeide op in Dordrecht en Nijkerk. Hij volgde de havo aan het Christelijk College Nassau-Veluwe te Harderwijk.

Hij werkte voor de ziekenomroep van Harderwijk. Door een interview in 1979 leerde hij Jos Brink kennen, die hem introduceerde bij Henk van der Meyden. Uit die tijd stamt zijn eerste verhaal voor het weekblad Privé, waaraan hij jarenlang als verslaggever verbonden zou blijven. Van 1994 tot 2000 was hij hoofdredacteur van Story en sinds 2002 hoofdredacteur van Privé.

Hij verzette zich hevig tegen de Mediacode van de RVD, die het fotograferen van leden van het koninklijk huis verbiedt. Hij wekte eerder de woede van de Oranjes door publicatie van een verhaal over de vermeende escapades van prins Willem-Alexander met een blondine in het Hilton-hotel, wat leidde tot de eerste rechtszaak door de koninklijke familie aangespannen (december 1985). Rechtszaken waren er ook over foto’s van de in aanbouw zijnde Villa Eikenhorst, de echtelijke woning van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

  • 1994 - Juliana, Moeder majesteit
  • 1995 - Geheime Levens (de grootste schandalen van de Nederlandse showbizz)
  • 2001 - Frans Bauer – Durf te Dromen
  • 2002 - Professor Pim
  • 2003 - De geheime dossiers van Privé
  • 2008 - Beatrix - 70 welbestede jaren
  • 2009 - Juliana - 1909-2009. 100 jaar Onvergetelijk

Televisieprogramma's

[bewerken | brontekst bewerken]

In het programma Evers staat op van Edwin Evers op Radio 538 is Santegoeds iedere woensdagochtend om kwart voor negen met het laatste shownieuws te beluisteren. Sinds 2022 maakt hij, onder de vlag van het Mediahuis Nederland de podcast 'Strikt Privé', samen met Jordi Versteegden.