Everyday Is Like Sunday

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Everyday Is Like Sunday
Single van:
Morrissey
Van het album:
Viva Hate
Uitgebracht 31 mei 1988 (VK)
Genre Alternatieve rock
Duur 03:33
Label EMI
Schrijver(s) Morrissey
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Morrissey
Suedehead
(1988)
  Everyday Is Like Sunday
(1988)
  The Last of the Famous International Playboys
(1989)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"Everyday Is Like Sunday" is een lied uit 1988 van de Britse zanger Morrissey. Het is het derde nummer uit zijn debuutalbum, Viva Hate, en de tweede single die door hem werd uitgebracht. Het haalde de negende positie in de UK Singles Chart en is een van zijn bekendste nummers. "Everyday Is Like Sunday" verscheen, evenals zijn B-kanten "Disappointed" and "Will Never Marry", op het compilatie-album Bona Drag.

Er wordt algemeen aangenomen dat de ooit populaire badplaats Mablethorpe, aan de oostkust van Engeland, de inspiratie voor het lied was. Na een bepaalde tijd stroomde de badplaats leeg en werd het, zelfs in het middenseizoen stil. De videoclip werd gefilmd in Southend-on-Sea, een vergelijkbare badplaats in Essex. Toch, zijn er verschillende verwijzingen naar Mablethorpe in het lied, waaronder de regels: 'This is the coastal town that they forgot to bomb.' en 'Come, come, Armageddon, come!' Dit refereert aan het feit dat Mablethorpe de enige badplaats in het oosten van Engeland was die niet werd gebombardeerd gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Morrissey zei eens: 'er is iets raars en deprimerend aan een badplaats buiten het seizoen'.

Het nummer werd gecoverd door verschillende bands, waaronder The Pretenders (op de soundtrack van Boys on the Side), de 10,000 Maniacs (op hun EP Candy Everybody Wants), en Mikel Erentxun op zijn album Acrobatas.

Review[bewerken]

Anders dan met "Suedehead", gaf de NME geen blijkt van waardering voor de tweede single van Morrissey. Daarentegen werd er wel blijkt van waardering voor de single gegeven op de september-uitgave van het blad Q Magazine uit 1992, waarin Chrissie Hynde zei dat de "tekst van Everyday Is Like Sunday is, voor mij, een meesterlijk stuk proza" en Siobhan Fahey beschreef het als haar "top lied aller tijden".[1]

Muzikanten[bewerken]