Excite Truck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Excite Truck
Ontwikkelaar(s) Monster Games
Uitgever(s) Nintendo
Datum van uitgave VS: 19 november 2006
Japan 18 januari 2007
EU: 16 februari 2007
Genre(s) Racespel
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer (2 spelers)
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone(6+)
Platform(s) Wii
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Excite Truck is een racespel exclusief ontwikkeld voor de Wii.

In dit spel is het niet de bedoeling dat je de eerste bent naar de finish, zoals in de meeste racespellen, maar dat je de meeste sterren hebt verzameld, die je kan krijgen door stunts te doen. In de versus stand krijg je meer bonussterren van de tegenstander tot hij over de finish rijdt.

Gameplay[bewerken]

Je rijdt met je truck door met de Wii-mote te draaien, net zoals een echt stuur. Als je eenmaal in de lucht bent volgt de truck alle bewegingen van de Wii-mote zoals kantelingen.

Je versnelt met de 2-toets en geeft een boost door op de omhoog-toets te drukken. Bij het geven van een boost, verhoogt de temperatuur van je motor. Als deze te warm wordt, moet hij even afkoelen. Een andere manier om de motor af te koelen is in waterplassen te rijden. Dit zorgt voor een beetje strategie in het spel.

Op de weg kom je ook uitroeptekens en pow-tekens tegen. De uitroeptekens veranderen de omgeving waarin je rijdt en de pow-tekens maken je eventjes onsterfelijk en geven je een boost, die je kan gebruiken om speciale stunts uit te voeren.