Expedition

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Expedition
Auteur(s) Wayne Douglas Barlowe
Kaftontwerper Wayne Douglas Barlowe
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Onderwerp Buitenaards leven
Genre Sciencefiction
Uitgever Workman Publishing
Uitgegeven 1990
Pagina's 192
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Expedition, met als ondertitel "Being an Account in Words and Artwork of the 2358 A.D. Voyage to Darwin IV" is een sciencefictionboek van kunstenaar Wayne Douglas Barlowe en beschrijft een 24e-eeuwse expeditie naar de planeet Darwin IV.

In de 24e-eeuw is de uitputting van de Aarde zo groot, dat het massaal uitsterven van plant- en diersoorten het gevolg is. Onder begeleiding van de Yma, een buitenaards humanoïde ras, begint de mens de Aarde weer te herstellen. Wanneer een onbemande ruimtesonde bewijs levert van nieuw buitenaards leven, wordt er een expeditie gehouden om dit te bestuderen.

Wayne Barlowe, de schrijver van het boek, wordt uitgekozen om een artist’s impression te maken van Darwin IV. De manier waarop hij zijn aantekeningen, schetsen, logboek en schilderijen presenteert is vergelijkbaar met die van natuuronderzoeker John James Audubon. Barlowe beschrijft een groot aantal buitenaardse levensvormen, zoals de Raybacks, Gyrospinters, Butchertrees, Emperor Sea Striders, Prismalopes en Eosapiens. In tegenstelling tot veel aliens uit populaire sciencefictionboeken, zijn de organismen uit Expedition bijna niet vergelijkbaar met aardse levensvormen. Zo hebben alle dieren op Darwin IV geen ogen of kaken en zijn de meeste lichamelijke vormen niet terug te vinden op Aarde.