Explosions in the Sky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Explosions In The Sky
Van links naar rechts: Mark Smith, Michael James, Munaf Rayani, Chris Hrasky
Van links naar rechts: Mark Smith, Michael James, Munaf Rayani, Chris Hrasky
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1999 - heden
Oorsprong Austin, Texas, Texas, USA
Genre(s) postrock
Label(s) Temporary Residence
Leden
Gitaar Munaf Rayani
Gitaar Mark Smith
Basgitaar Michael James
Drummer Chris Hrasky
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Explosions In The Sky, live op het Rhâââ Lovely Festival

Explosions in the Sky is een Amerikaanse postrockband, afkomstig uit Austin, Texas, opgericht in 1999. Hun tweede album, Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever baarde opzien, niet alleen vanwege de tentoongespreide muzikale kwaliteiten, maar ook vanwege geruchten dat het een link zou hebben met de aanslagen op 11 september, die kort daarna plaatsvonden.

Bibliografie[bewerken]

De naam van de band was oorspronkelijke Breaker Morant. De nieuwe naam Explosions In The Sky was een idee naar aanleiding van een opmerking die drummer Hrasky maakte toen ze na hun eerste set de opnamestudio verlieten en er buiten vuurwerk bezig was. In 2000 kwam hun eerste album How Strange, Innocence uit en werd deze vooral lokaal verdeeld via cd-r, maar niet veel later tekende de band voor het Temporary Residence label.

Met hun tweede album Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever trok de band aardig wat media-aandacht doordat geruchten hen in verband brachten met de aanslagen op 11 september 2001. De albumhoes bestond uit een vliegtuig met het opschrift “This plane will crash tomorrow”. Geruchten dat de verschijningsdatum 10 september 2001 was doen ook de ronde maar zijn niet waar. Het album kwam uit op 27 augustus 2001 en het concept was al bedacht in 2000. Bassist Michael James werd ook tegengehouden op een luchthaven toen hij moest uitleggen waarom er “This plane will crash tomorrow” op zijn gitaar stond.

In 2004 maakte Explosions in the Sky de soundtrack voor de dramafilm Friday Night Lights. Het album Take Care, Take Care, Take Care kwam uit in april 2011.

Discografie[bewerken]

  • How Strange, Innocence (2000, heruitgebracht op 11 oktober 2005)
  • Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever (2001)
  • The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
  • Friday Night Lights Original Soundtrack (2004)
  • The Rescue (2005)
  • All of a Sudden I Miss Everyone (2007)
  • Take Care, Take Care, Take Care (2011)
  • The Wilderness (2016)

Externe links[bewerken]