Félix van Luxemburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Dit artikel gaat over prins Felix, zoon van groothertog Hendrik. Zie Felix van Bourbon-Parma voor de echtgenoot van groothertogin Charlotte.
prins Félix (links) met zus Alexandra en broer Willem

Félix Léopold Marie Guillaume (Luxemburg, 3 juni 1984) prins van Luxemburg, prins van Nassau en prins van Bourbon-Parma, is de tweede zoon van groothertog Hendrik van Luxemburg en groothertogin Maria Teresa.

Zijn peetouders zijn prins Jean van Luxemburg en Catalina Mestre.

Broers en zus[bewerken]

Hij heeft drie broers en een zusje:

Opleiding[bewerken]

Hij doorliep de internationale school in Luxemburg en bezocht de Beau Soleil-kostschool te Villars-sur-Ollon in Zwitserland. Op dit moment studeert hij architectuur aan de Columbia Universiteit in New York in de Verenigde Staten.

Verloving en huwelijk[bewerken]

Op 13 december 2012 werd de verloving van Félix met de Duitse Claire Lademacher bekendgemaakt. Op de kostschool Collège Alpin International Beau Soleil in Zwitserland hebben Claire en Félix elkaar leren kennen. Het burgerlijk huwelijk vond plaats op 17 september 2013.

Op 14 januari 2014 maakte het Luxemburgse Hof bekend dat Claire en Félix in juni van dat jaar hun eerste kind verwachten. Op 15 juni 2014 beviel Claire van hun eerste kind: Amalia Gabriela Maria Teresa.[1] Het echtpaar vestigt zich in Frankrijk, alwaar het stel het wijnlandgoed van de familie Lademacher gaat beheren.[2]

Voorganger:
Willem
Lijn van de Luxemburgse troonopvolging
2
Opvolger:
Alexandra