FC Twente in het seizoen 2010/11 (mannen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FC Twente 2010/11
Voorafgaand aan Roebin Kazan - FC Twente
Naam Football Club Twente
Stadion De Grolsch Veste
Capaciteit 24.200
Complex FC Twente-trainingscentrum
Voorzitter Joop Munsterman
Algemeen directeur Jan van Halst
Manager Michel Preud'homme
Topscorer(s) Competitie:
Marc Janko (14)
Algemeen:
Theo Janssen (20)
Luuk de Jong (20)
(Hoofd)sponsor Arke
Begroting 35,9 miljoen
Competitie Eredivisie
Thuis
Uit
Alternatief uitshirt
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Het seizoen 2010/2011 was het 46e jaar in het bestaan van de Enschedese voetbalclub FC Twente. De Tukkers waren titelhouder in de Nederlandse Eredivisie en namen verder deel aan het toernooi om de KNVB beker en de UEFA Champions League 2010/11. De club begon het seizoen met een nieuwe trainer. Michel Preud'homme werd overgenomen van AA Gent, nadat Steve McClaren voor een overgang naar VfL Wolfsburg koos. Gedurende het seizoen werden zowel de Johan Cruijff Schaal als de KNVB beker gewonnen. In de competitie eindigde de ploeg als tweede. Tevens werden de kwartfinales van de Europa League bereikt, nadat de ploeg in de groepsfase van de Champions League derde werd.

Naast het elftal werden er ook diverse individuele prijzen gewonnen. Zo won Theo Janssen de Gouden Schoen en werd Wout Brama verkozen tot Gilette Speler van het Jaar door Voetbal International. Ook de trainer, Michel Preud'homme, viel in de prijzen. Hij won de Rinus Michels Award.

Selectie en technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Michel Preud'homme kon in zijn selectie beschikken over een drietal doelmannen. De ervaren Sander Boschker, het talent Nikolaj Michajlov en derde doelman Wilko de Vogt. In de verdediging bestond het centrum uit aanvoerder Peter Wisgerhof en Douglas. Oguchi Onyewu en Rasmus Bengtsson moesten doorgaans genoegen nemen met een plaats op de bank. Voor rechtsachter had de oefenmeester de keus uit Roberto Rosales en Dwight Tiendalli, al kon de laatste ook op de linksback positie worden ingezet. Daar had hij tevens keus uit Nicky Kuiper en Bart Buysse.

Het middenveld bestond uit Wout Brama en Theo Janssen, aangevuld met Denny Landzaat, Arnold Bruggink, Alexander Bannink, Thilo Leugers of een aanvaller. In de spits stond Marc Janko, met als back-up de 19-jarige Luuk de Jong. Op de vleugels was er de keus uit Emir Bajrami, Nacer Chadli, Bryan Ruiz en Ola John.

Selectie[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Naam Positie Leeft.[1] Seiz.[2]
1 Vlag van Nederland Sander Boschker Doelman 39 21e
2 Vlag van Verenigde Staten Oguchi Onyewu Verdediger 28 1e
3 Vlag van Nederland Nicky Kuiper Verdediger 21 2e
4 Vlag van Nederland Peter Wisgerhof Aanvoerder Verdediger 30 3e
5 Vlag van Zweden Rasmus Bengtsson Verdediger 24 1e
6 Vlag van Nederland Wout Brama Middenvelder 23 6e
7 Vlag van Nederland Denny Landzaat Middenvelder 34 1e
8 Vlag van Nederland Theo Janssen Middenvelder 29 3e
9 Vlag van Nederland Luuk de Jong Aanvaller 19 2e
10 Vlag van Costa Rica Bryan Ruiz Aanvaller 24 2e
11 Vlag van Zweden Emir Bajrami Aanvaller 22 1e
13 Vlag van Bulgarije Nikolaj Michajlov Doelman 22 4e
14 Vlag van Zuid-Afrika Bernard Parker Aanvaller 24 2e
15 Vlag van Venezuela Roberto Rosales Verdediger 21 1e
16 Vlag van Nederland Wilko de Vogt Doelman 34 1e
17 Vlag van Nederland Arnold Bruggink Middenvelder 33 5e
19 Vlag van Brazilië Douglas Franco Teixeira Verdediger 22 4e
21 Vlag van Oostenrijk Marc Janko Aanvaller 27 1e
22 Vlag van BelgiëVlag van Marokko Nacer Chadli Aanvaller 20 1e
23 Vlag van België Bart Buysse Verdediger 24 1e
25 Vlag van Marokko Anouar Diba Middenvelder 27 1e
25 Vlag van Nederland Alexander Bannink Middenvelder 20 1e
27 Vlag van Kroatië Dario Vujičević Middenvelder 20 3e
33 Vlag van NederlandVlag van Suriname Dwight Tiendalli Verdediger 24 2e
34 Vlag van Duitsland Thilo Leugers Middenvelder 19 1e
44 Vlag van NederlandVlag van Liberia Ola John Aanvaller 18 1e

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Functie
Vlag van België Michel Preud'homme Hoofdtrainer / Technisch directeur
Vlag van Nederland Alfred Schreuder Assistent trainer
Vlag van Nederland Boudewijn Pahlplatz Assistent trainer
Vlag van Nederland Cees Lok Technisch Manager
Vlag van Nederland Kees van Wonderen Assistent Technisch Manager
Vlag van Nederland Toon Renes Elftalbegeleider
Vlag van Nederland Martin Huizing Fysiektrainer
Vlag van Nederland Theo Snelders Keeperstrainer
Vlag van Nederland Rob Boudrie Videoanalist
Vlag van Syrië Jacob Malki Materiaalverzorger
Vlag van Nederland Gekie Meins Hoofd medische staf
Vlag van Nederland Rob Ouderland Manager medische zaken
Vlag van Nederland Ralph Speerstra Fysiotherapeut
Vlag van Nederland Marco Vlierhaar Fysiotherapeut
Meest gebruikelijke formatie.

Transfers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van Eredivisie transfers zomer 2010/11 voor alle transfers in de Eredivisie van seizoen 2010/11 in de zomerstop
Zie Lijst van Eredivisie transfers winter 2010/11 voor alle transfers in de Eredivisie van seizoen 2010/11 in de winterstop
Met Michel Preud'homme legde Twente een nieuwe oefenmeester vast.
FC Twente haalde Marc Janko voor een recordbedrag.
Chadli kwam over van AGOVV.
Nkufo verliet Twente na zeven seizoenen.
Jeroen Heubach kreeg een andere functie binnen de club.
Alexander Bannink werd overgeheveld naar het eerste elftal en vervolgens verhuurd aan Heracles. In de winterstop keerde hij vervroegd terug.
Oguchi Onyewu kwam in de winter op huurbasis over van AC Milan.

Aan het begin van de voorbereiding was het vooral de vraag of Douglas en Ruiz blijven. Met name laatstgenoemde werd in de media met diverse clubs in verband gebracht. Wie wel ging was Blaise Nkufo. De Zwitser verliet FC Twente na zeven jaar voor de Seattle Sounders. Ook Jeroen Heubach zwaaide na jaren trouwe dienst af. De Enschedeër zette een punt achter zijn loopbaan. De contracten van Kenneth Pérez en Cees Paauwe werden niet verlengd en derhalve kon het tweetal op zoek naar een nieuwe club. Wout Droste vertrok na twee verhuurperiodes definitief naar de Go Ahead Eagles. Voor de verhuurde spelers Denneboom en Rukavytsya was er tevens geen toekomst bij de club. Daarnaast liepen de huurperiodes van Slobodan Rajković, Miroslav Stoch, Ransford Osei en Wellington af. Twente had op Osei en Wellington opties tot koop, maar besloot deze niet te lichten. De Irakees Nashat Akram vertrok ook. Hij was er niet van overtuigd dat hij meer speeltijd bij Twente kon krijgen en in onderling overleg met de club werd zijn contract ontbonden. Marko Arnautović werd definitief verkocht aan Werder Bremen, na een jaar op huurbasis voor Internazionale gespeeld te hebben. Patrick Gerritsen werd nog een jaar verhuurd aan de Go Ahead Eagles, net als Jong FC Twente speler Theo Vogelsang. Tjaronn Chery vertrok naar FC Emmen. Eind juli werd Ronnie Stam ook verkocht. Hij vertrok naar Wigan Athletic FC. Ook Jules Reimerink vertrok uiteindelijk. Hij tekende bij Energie Cottbus. Tegen het eind van de transferperiode werd Cheick Tioté onder voorbehoud verkocht aan Newcastle United FC. Het wachten was op de werkvergunning, die een week later volgde. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt werden daarnaast de talenten Alexander Bannink en Andrej Rendla nog verhuurd aan Heracles Almelo. Ook Vagif Javadov vertrok op huurbasis. Hij keerde terug naar zijn geboorteland en ging bij FK Bakoe spelen. David Carney verwisselde op het laatste moment ook nog van club. Hij gaat voor Blackpool spelen.

De eerste aankoop van het seizoen was Nikolaj Michajlov. De Bulgaarse doelman was de afgelopen drie jaar al actief bij Twente, maar werd nu definitief overgenomen van Liverpool. Daarnaast legde Twente met Emir Bajrami een nieuwe vleugelspeler vast. De Zweed kwam over van IF Elfsborg. Eind juni legde de club spits Marc Janko voor een recordbedrag vast. Hij moest Blaise Nkufo opvolgen. Daarnaast werd Wilko de Vogt aangetrokken als derde doelman. Vlak voor de Open Dag legde Twente een nieuwe centrale verdediger vast. Rasmus Bengtsson werd transfervrij overgenomen van het Duitse Hertha BSC. Als vervanger van Stam werd Roberto Rosales aangetrokken. Tevens legde Twente die dag ook Nacer Chadli vast en de linksachter Bart Buysse werd kort daarna aangetrokken. Tegen het sluiten van de transfermarkt legde Twente met Denny Landzaat nog een middenvelder vast. De speler trainde al een week mee op uitnodiging voor de club en wist een contract af te dwingen. Na het sluiten van de transfermarkt werd ook de clubloze Anouar Diba vastgelegd. Ook hij trainde al een tijdje mee en dwong zo een contract af. Ook Arnold Bruggink wist op die manier een contract te verdienen.

Ook in de trainersstaf vonden enkele mutaties plaats. Zo vertrokken Steve McClaren en Allesandro Schoenmaker. Tevens besloot Kees van Wonderen een stapje terug te doen. Michel Preud'homme werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast werd Jos Daerden aangetrokken om hem te assisteren. Daerden nam echter vanaf oktober het beloftenelftal onder zijn hoede, na het vertrek van René Hake. Martin Huizing neemt de taken van Schoenmaker over.

In de winterstop keerde Alexander Bannink vervroegd terug, nadat zijn verhuur teleurstellend was verlopen. Daarnaast werd Thilo Leugers definitief aan de eerste selectie toegevoegd. Hij begon het seizoen in Jong FC Twente. Oguchi Onyewu kwam over van AC Milan. Hij werd voor een half jaar gehuurd.

Anouar Diba liet zijn contract ontbinden en vertrok zo alweer na een paar maanden, terwijl de belofte Flamur Kastrati werd uitgeleend aan VfL Osnabrück. Dario Vujičević vertrok ook op huurbasis. Hij hoopte bij VVV-Venlo meer speeltijd te krijgen. In de eerste week van het nieuwe jaar vertrok ook Michael Schimpelsberger. De jonge Oostenrijker debuteerde dit seizoen in het eerste elftal, maar had een aflopend contract. Hij koos ervoor om dit niet te verlengen, maar een contract bij Rapid Wien te tekenen. Daarnaast vertrok ook Bernard Parker. Hij werd verhuurd aan de Griekse club Panserraikos FC. Belofte Stefan Thesker verliet de club eveneens op huurbasis. Hij speelde de rest van het seizoen voor Fortuna Sittard. Vlak voor het sluiten van de markt vertrok ook Petteri Pennanen. De Fin speelde in Jong FC Twente en werd verkocht aan FC Inter Turku uit zijn geboorteland.

Aangetrokken[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Nat. Naam Leeft. Van Type Periode Contract tot Transfersom
13 Vlag van Bulgarije BG Nikolaj Michajlov 21 Vlag van Engeland Liverpool FC Transfer Zomer medio 2013 € 1.700.000[3]
11 Vlag van Zweden SE Emir Bajrami 22 Vlag van Zweden IF Elfsborg Transfer Zomer medio 2014 € 2.900.000
21 Vlag van Oostenrijk AT Marc Janko 26 Vlag van Oostenrijk Red Bull Salzburg Transfer Zomer medio 2014 € 5.500.000
16 Vlag van Nederland NL Wilko de Vogt 34 Vlag van Nederland FC Oss Transfervrij Zomer medio 2011 n.v.t.
5 Vlag van Zweden SE Rasmus Bengtsson 24 Vlag van Duitsland Hertha BSC Transfervrij Zomer medio 2013 n.v.t.
22 Vlag van BelgiëVlag van Marokko BE Nacer Chadli 20 Vlag van Nederland AGOVV Apeldoorn Transfer Zomer medio 2013 € 550.000
15 Vlag van Venezuela VE Roberto Rosales 21 Vlag van België AA Gent Transfer Zomer medio 2013 € 2.000.000
23 Vlag van België BE Bart Buysse 23 Vlag van België SV Zulte Waregem Transfer Zomer medio 2014 € 500.000
7 Vlag van Nederland NL Denny Landzaat 34 Vlag van Nederland Feyenoord Transfervrij Zomer medio 2011 n.v.t.
25 Vlag van Marokko MA Anouar Diba 27 Vlag van Verenigde Arabische Emiraten Al-Nasr SC Transfervrij 1e SH medio 2011 n.v.t.
17 Vlag van Nederland NL Arnold Bruggink 33 Vlag van Duitsland Hannover 96 Transfervrij 1e SH medio 2011 n.v.t.
25 Vlag van Nederland NL Alexander Bannink 20 Vlag van Nederland Heracles Almelo Einde verhuur Winter medio 2014 n.v.t.
34 Vlag van Duitsland DE Thilo Leugers 19 Eigen jeugd Transfervrij Winter onbekend n.v.t.
44 Vlag van NederlandVlag van Liberia NL Ola John 18 Eigen jeugd Transfervrij Winter medio 2014 n.v.t.
2 Vlag van Verenigde Staten US Oguchi Onyewu 28 Vlag van Italië AC Milan Gehuurd Winter medio 2011 n.v.t.

Vertrokken[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Nat. Naam Leeft. Naar Type Periode Transfersom Wed. Dlpt.
12 Vlag van Nederland NL Jeroen Heubach 35 Stopt Einde contract Zomer n.v.t. 331 9
10 Vlag van Denemarken DK Kenneth Pérez 35 Stopt Einde contract Zomer n.v.t. 82 12
7 Vlag van NederlandVlag van Suriname NL Romano Denneboom 29 Vlag van Duitsland Arminia Bielefeld Einde contract Zomer n.v.t. 76 15
23 Vlag van Irak IQ Nashat Akram 25 Vlag van Qatar Al-Wakrah SC Contract
ontbonden
Zomer n.v.t. 17 2
9 Vlag van Zwitserland CH Blaise Nkufo 34 Vlag van Verenigde Staten Seattle Sounders Einde contract Zomer n.v.t. 280 139
32 Vlag van Nederland NL Wout Droste 20 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles Einde contract Zomer n.v.t. 0 0
38 Vlag van Duitsland DE Theo Vogelsang 20 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles Verhuurd Zomer n.v.t. 0 0
21 Vlag van Oostenrijk AT Marko Arnautović 21 Vlag van Duitsland Werder Bremen Transfer Zomer € 7.000.000 59 14
23 Vlag van Nederland NL Patrick Gerritsen 23 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles Verhuurd Zomer n.v.t. 41 8
15 Vlag van Slowakije SK Miroslav Stoch 20 Vlag van Turkije Fenerbahçe SK Einde huur Zomer n.v.t. 45 12
29 Vlag van Nederland NL Tjaronn Chery 22 Vlag van Nederland FC Emmen Transfer Zomer onbekend 1 0
17 Vlag van Brazilië BR Wellington 22 Vlag van Duitsland Fortuna Düsseldorf Einde huur Zomer n.v.t. 5 2
28 Vlag van Ghana GH Ransford Osei 19 Vlag van Israël Maccabi Haifa Einde huur Zomer n.v.t. 0 0
11 Vlag van AustraliëVlag van Israël AU Nikita Rukavytsya 23 Vlag van Duitsland Hertha BSC Einde contract Zomer n.v.t. 9 2
16 Vlag van Nederland NL Cees Paauwe 32 Vlag van Nederland Excelsior Einde contract Zomer n.v.t. 40 0
8 Vlag van Nederland NL Ronnie Stam 26 Vlag van Engeland Wigan Athletic Transfer Zomer € 4.000.000 82 3
30 Vlag van Nederland NL Jules Reimerink 20 Vlag van Duitsland Energie Cottbus Transfer Zomer € 250.000 0 0
5 Vlag van Servië RS Slobodan Rajković 21 Vlag van Nederland Vitesse Einde huur Zomer n.v.t. 34 1
18 Vlag van Ivoorkust CI Cheick Tioté 24 Vlag van Engeland Newcastle United Transfer Zomer € 5.000.000 88 1
17 Vlag van Nederland NL Alexander Bannink 20 Vlag van Nederland Heracles Almelo Verhuurd Zomer n.v.t. 5 0
25 Vlag van Slowakije SK Andrej Rendla 19 Vlag van Nederland Heracles Almelo Verhuurd Zomer n.v.t. 4 0
7 Vlag van Azerbeidzjan AZ Vagif Javadov 21 Vlag van Azerbeidzjan FK Bakoe Verhuurd Zomer n.v.t. 0 0
2 Vlag van Australië AU David Carney 26 Vlag van Engeland Blackpool Transfer Zomer € 400.000 18 0
25 Vlag van Marokko MA Anouar Diba 27 Vlag van Qatar Al-Wakrah SC Contract
ontbonden
Winter n.v.t. 3 0
32 Vlag van Noorwegen NO Flamur Kastrati 19 Vlag van Duitsland VfL Osnabrück Verhuurd Winter n.v.t. 0 0
27 Vlag van Kroatië HR Dario Vujičević 20 Vlag van Nederland VVV-Venlo Verhuurd Winter n.v.t. 35 1
36 Vlag van Oostenrijk AT Michael Schimpelsberger 19 Vlag van Oostenrijk Rapid Wien Transfer Winter € 250.000 4 0
14 Vlag van Zuid-Afrika ZA Bernard Parker 24 Vlag van Griekenland Panserraikos FC Verhuurd Winter n.v.t. 31 3
40 Vlag van Duitsland DE Stefan Thesker 19 Vlag van Nederland Fortuna Sittard Verhuurd Winter n.v.t. 0 0
42 Vlag van Finland FI Petteri Pennanen 20 Vlag van Finland FC Inter Turku Transfer Winter onbekend 0 0

Doelstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

De club had voor het seizoen 2010/11 de volgende doelen gesteld:[4][5]

competitie beoogd resultaat start seizoen behaald resultaat eerste wedstrijd laatste wedstrijd
Vlag van Nederland Eredivisie Top 5 n.v.t. 2e 6 augustus 2010 15 mei 2011
Vlag van Nederland KNVB beker Geen doelstelling geformuleerd 3e ronde Winnaar 22 september 2010 8 mei 2011
Vlag van Nederland Johan Cruijff Schaal Geen doelstelling geformuleerd Finale Winnaar 31 juli 2010
Vlag van Europa Champions League Europees overwinteren Groepsfase Plaatsing EL 14 september 2010 7 december 2010
Vlag van Europa Europa League Geen doelstelling geformuleerd n.v.t. 1/4 finale 17 februari 2011 14 april 2011

Het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Voorbereiding[bewerken | brontekst bewerken]

Parker speelde met Zuid-Afrika op het WK.

Trainer Michel Preud'homme begon op 14 juni 2010 de voorbereiding met een smalle groep. Zo waren Sander Boschker, Cheick Tioté, Bernard Parker en David Carney niet aanwezig omdat zij actief waren op het WK in Zuid-Afrika. Ook waren er een aantal spelers die zich nog niet hoefden te melden omdat zij nog met hun nationale elftal op pad waren geweest na het reguliere seizoen met FC Twente. Zo had Preud'homme de gelegenheid om diverse jeugdspelers uit te proberen. Onder andere Michael Schimpelsberger, Flamur Kastrati, Petteri Pennanen, Thilo Leugers en Alexander Bannink kregen de kans van de oefenmeester om zich te bewijzen in de eerste selectie. In de loop van de voorbereiding meldden zich steeds meer spelers bij de club. Douglas kwam de 16e, Javadov en de nieuwe aanwinst Bajrami op maandag de 21e. Nog een week later sloot ook topscorer Bryan Ruiz zich aan bij de groep. Ondertussen werd er tegen diverse amateurverenigingen geoefend, welke allemaal verslagen werden. Na het oefenduel tegen Quick '20 (3 juli) kregen de spelers een week vakantie.

Vanaf de Open Dag op 11 juli 2010 voegden Parker, Tioté en Carney zich ook bij de selectie, waarna langzaam richting de seizoensstart werd toegewerkt. Enkel Sander Boschker ontbrak dan nog, die tot 31 augustus vakantie kreeg vanwege het behalen van de finale met het Nederlands elftal. Op dinsdag 13 juli werd Nicky Kuiper geopereerd aan zijn meniscus. Ook Ronnie Stam en Dario Vujičević zijn dan nog steeds geblesseerd. Na het oefenduel tegen FC Emmen speelde de ploeg in Osnabrück tegen de plaatselijke VfL. Hierna vertrok de ploeg naar Zwitserland, alwaar het deelnam aan de Uhren Cup, waar een derde plaats behaald werd door in de troostfinale van Deportivo La Coruña na een strafschoppenserie te winnen. Hierna werd nog een wedstrijd tegen Getafe gespeeld (2-1 verlies), waarna de voorbereiding werd afgerond.

Eerste seizoenshelft[bewerken | brontekst bewerken]

FC Twente debuteerde in de Champions League.

FC Twente begon het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Als landskampioen mocht het aantreden tegen bekerwinnaar Ajax. In de Amsterdam ArenA maakte Luuk de Jong het enige doelpunt, waarmee alweer een prijs aan de prijzenkast kon worden toegevoegd.

De competitie begon Twente met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. In die wedstrijd wisten de Tukkers niet te scoren en liepen zo het eerste puntverlies van het seizoen op. Ook de daaropvolgende wedstrijd (sc Heerenveen thuis) eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Pas in de derde speelronde gaan de Tukkers er voor het eerst met de volle drie punten vandoor. Doelpunten van Janko en De Jong (2x) hielpen de ploeg lang Vitesse. Ook de wedstrijden tegen FC Utrecht (4-0) en VVV-Venlo (1-2) werden gewonnen, waarna de eerste Europese wedstrijd van het seizoen wachtte. Tegen titelverdediger Internazionale maakte FC Twente haar debuut in de Champions League en wist meteen een resultaat te behalen. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na de wedstrijd tegen Inter volgde een gelijkspel in de Twentse derby op bezoek bij Heracles Almelo. Ondanks dat de thuisploeg een helft lang met een man minder speelde, slaagde de ploeg er niet in te scoren. Het bleef bij 0-0. Vervolgens werd vv Capelle doordeweeks verslagen met 1-4 in Rotterdam in de derde bekerronde. In de competitietopper tegen Ajax kwam Twente tot tweemaal toe op voorsprong, maar moest evenzoveel keren toezien hoe de Amsterdammers terugkwamen, met een puntendeling als gevolg. Daarop volgde de eerste nederlaag van het seizoen in Londen. Tegen Tottenham Hotspur kreeg de ploeg maar liefst drie strafschoppen tegen, waarvan doelman Nikolaj Michajlov er één wist te keren. Na negentig minuten stond er echter een 4-1 nederlaag op het scorebord.

Na de nederlaag in Londen werd FC Groningen in eigen huis verslagen (4-2). Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de Groningers. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord die daarop volgde werd voor het eerst sinds acht jaar een overwinning geboekt. De van Feyenoord overgekomen Denny Landzaat scoorde de enige treffer van de wedstrijd. In het kader van de Champions League kwam Werder Bremen op bezoek. Tegen de Duitsers zette Theo Janssen de ploeg nog wel op voorsprong, maar ex-FC Twente speler Marko Arnautović bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. FC Twente staat hierdoor na drie wedstrijden op de laatste plek in de groep met twee punten. Tevens liep de ziekenboeg van Twente aardig vol. Eind september raakten Bart Buysse en Emir Bajrami langdurig geblesseerd. In de wedstrijd tegen Bremen moest ook Peter Wisgerhof met een blessure naar de kant. Voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag moest ook Wout Brama afhaken met een hamstringblessure. Tot overmaat van ramp moest de net van een knieoperatie herstelde Nicky Kuiper, die in die wedstrijd net een basisplaats had gekregen, zich al vroeg laten wisselen tegen de Hagenaren nadat hij wederom aan zijn knie geblesseerd was geraakt. Het duel werd wel gewonnen met 3-2, waarmee de Tukkers al 35 competitiewedstrijden in eigen huis ongeslagen zijn. Tevens schoof de ploeg een plaatsje op in de ranglijst (plek 2), nadat Ajax punten had gemorst tegen Excelsior.

Twente won voor het eerst sinds 1973 in Eindhoven.

Nadat hekkensluiter Willem II met 1-3 in Tilburg werd verslagen, wachtte de topper tegen koploper PSV. Tegen de Eindhovenaren had Twente zoveel personele problemen in de verdediging dat trainer Preud'homme zich genoodzaakt zag om de 19-jarige Thilo Leugers te laten debuteren. De ploeg kreeg in het duel geen tegentreffer te verwerken en doordat Nacer Chadli zijn eerste competitietreffer scoorde, konden de Tukkers voor het eerst sinds 1973 met drie punten vertrekken uit de lichtstad. Tevens werd door de winst de koppositie overgenomen van de ploeg van trainer Rutten. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Werder Bremen kende Twente nog meer personele problemen, daar Theo Janssen niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen PSV kwam. Toch wist Twente de Duitsers te verslaan met 0-2 door doelpunten van Chadli en De Jong. Door de winst nam Twente de derde plaats weer over in Groep A.

Een nog immer door blessures geteisterde selectie wist daarna ook van Excelsior thuis te winnen (2-1) en doordeweeks werd met veel moeite FC Zwolle in het bekertoernooi opzij gezet. Daar was echter wel een strafschoppenserie voor nodig, daar in de reguliere speeltijd een 1-1 stand was bereikt. In de daaropvolgende competitiewedstrijd tegen NAC Breda begon de ziekenboeg wat leeg te lopen. Zo waren onder meer Theo Janssen, Roberto Rosales, Rasmus Bengtsson en Luuk de Jong in vergelijking met het bekerduel tegen Zwolle weer beschikbaar. De ploeg kwam in het stadion waar vorig jaar het landskampioenschap veilig werd gesteld op voorsprong via Ruiz, maar doordat NAC in de slotfase tweemaal toesloeg liep de ploeg hier tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aan en verspeelde zo de koppositie weer aan PSV. Ook de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen AZ werd verloren. Twente kwam vroeg in het duel op voorsprong. Na een half uur kreeg Douglas echter rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. AZ scoorde uit de daaropvolgende vrije trap en wist in de tweede helft nogmaals te scoren. Zo verloor FC Twente voor het eerst een competitieduel in eigen huis sinds 1 november 2008.

Bryan raakte tegen N.E.C. geblesseerd aan zijn knie.

Voor de Champions League stond daarna de uitwedstrijd in het Stadio Giuseppe Meazza tegen bekerhouder Inter op het programma. FC Twente verloor het duel met 1-0 en werd daardoor uitgeschakeld voor een vervolg in het kampioenenbal. Doordat Werder Bremen onderuit ging tegen de Spurs werd duidelijk dat Twente als derde in de groep eindigde en zo na de winterstop in de Europa League actief zal zijn. In de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen N.E.C. in Nijmegen wist Twente na drie nederlagen op rij weer te winnen. Ondanks de vroege achterstand stond er na 90 minuten een 2-4 stand op het scorebord. Doordat PSV net als Twente punten liet liggen in Breda, hadden beide ploegen na die speelronde evenveel punten en deelden de eerste plaats. Doelman Nikolaj Michajlov moest vanwege een knieblessure het duel aan zich voorbij laten gaan, waardoor de 40-jarige Sander Boschker zijn plek onder de lat innam. Tijdens de wedstrijd raakte Bryan Ruiz bij het laatste doelpunt ook geblesseerd aan zijn knie. Twee dagen later werd hij geopereerd en is hij tot de winterstop uitgeschakeld.

Zonder Ruiz trad Twente thuis aan tegen De Graafschap. De promovendus werd door twee vrije trappen van Theo Janssen met 2-0 verslagen. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Tottenham Hotspur maakte de 40-jarige Boschker zijn Champions League-debuut. Doordat hij een terugspeelbal van Wisgerhof verkeerd inschatte (de bal sprong door een polletje op, op het moment dat hij wou schieten) kwamen de Spurs op uiterst knullige wijze op voorsprong. Via een strafschop van Denny Landzaat kwamen de ploegen echter weer op gelijke hoogte. De bezoekers kwamen nog tweemaal op voorsprong via Jermaine Defoe, maar Twente kwam evenzovaak terug (kopbal Rosales, vrije trap Chadli), waardoor het duel in een 3-3 gelijkspel eindigde. Ook een paar dagen later tegen sc Heerenveen kwam Twente tot driemaal toe op achterstand. Chadli wist tweemaal gelijk te maken, maar na het derde Friese doelpunt had Twente geen antwoord meer. Heerenveen wist maar liefst zes maal te scoren, waardoor er met 6-2 verloren werd. De daaropvolgende competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo werd wegens de winterse omstandigheden afgelast en verplaatst naar 19 januari. Wat nog restte was het bekerduel tegen Vitesse. Met rust stond de ploeg al op een 4-0-voorsprong door onder meer twee doelpunten van Theo Janssen. Na rust scoorde Twente nog eenmaal tegenover nul doelpunten van de bezoekers. Hierdoor plaatste Twente zich voor de kwartfinales van het toernooi.

Winterstop[bewerken | brontekst bewerken]

Na een korte vakantie kwam de spelersgroep op 3 januari weer bijeen om de training te hervatten. Bryan, Rosales en Douglas verbleven op dat moment nog in het buitenland en Janssen en Bajrami ontbraken wegens ziekte.[6] Op dinsdagmiddag vertrok de voltallige selectie voor een zesdaags trainingskamp naar het Spaanse La Manga. Ook Jong FC Twente-spelers Nick Marsman, Ola John, Steven Berghuis en Nils Röseler reisden af. In La Manga werden een tweetal oefenduels afgewerkt tegen de Duitse ploegen 1. FC Kaiserslautern en TSG 1899 Hoffenheim.[7] Tegen Kaiserslautern ging de ploeg met 4-1 onderuit. Een paar dagen later werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Hoffenheim. In die laatste wedstrijd moest Dwight Tiendalli al vroeg afhaken met een knieblessure. Een dag eerder raakte Nicky Kuiper opnieuw geblesseerd aan zijn knie. Op maandag reisde de ploeg terug naar Nederland, waar het nog ruim een week had om zich verder voor te bereiden op de hervatting van de competitie.

Tweede seizoenshelft[bewerken | brontekst bewerken]

FC Twente was de eerste ploeg die Groningen in eigen huis versloeg.

FC Twente hervatte de competitie in januari met een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo. In de Twentse derby was aanvaller Marc Janko de grote man met vier doelpunten en één assist. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd debuteerden de van Milan gehuurde Oguchi Onyewu en jeugdspeler Steven Berghuis. Berghuis is daarmee alweer de vijfde jeugdspeler die dit seizoen onder Preud'homme zijn debuut maakte in het eerste elftal. Leugers, Schimpelsberger, Stockentree en John gingen hem voor. De laatste stond tegen de Almeloërs voor het eerst in de basisformatie. Een paar dagen later liet Preud'homme in de uitwedstrijd tegen FC Groningen dezelfde elf startten. De ploeg kwam op achterstand tegen de Groningers, maar Marc Janko zorgde met twee treffers ervoor dat de score in het voordeel van Twente uitviel. Hij liet echter wel na de wedstrijd in het slot te gooien, doordat hij een strafschop op de paal schoot. Voor FC Groningen was het de eerste nederlaag in eigen huis dit seizoen. Doordat Ajax in Utrecht verloor, sloeg Twente een gaatje op de ranglijst met zowel de Amsterdammers (5 punten) als de Groningers (6 punten). PSV leidt dan nog steeds, met één punt voorsprong op FC Twente.

In de beker werd ondertussen de halve finale bereikt ten koste van PSV. Theo Janssen zette de ploeg vanaf elf meter op voorsprong, maar een treffer van Danny Koevermans in blessuretijd zorgde ervoor dat een verlenging noodzakelijk was. Denny Landzaat was daarna nog het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal. In de penaltyreeks scoorden beide ploegen hun eerste zes strafschoppen. PSV's zevende strafschop, genomen door oud-FC Twente speler Orlando Engelaar, werd echter gekeerd door Sander Boschker, waardoor Dwight Tiendalli de serie besliste door zijn strafschop wél raak te schieten. De competitiewedstrijd tegen Feyenoord die volgde op het bekertreffen ging vooral de boeken in als de terugkeer van Bryan Ruiz. De Costa Ricaan viel, na twee maanden blessureleed, een kwartier voor tijd in met een 0-1-achterstand. Nadat Wout Brama voor de gelijkmaker had gezorgd, was het Bryan zelf die de ploeg in blessuretijd naar winst kopte.

Luuk de Jong scoorde in Moskou.

In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kwam de ploeg van Preud'homme voor de derde keer op rij in de competitie op een achterstand. Nacer Chadli zorgde ervoor dat Twente alsnog met een punt uit Utrecht kon vertrekken. Een week later was de Belg wederom belangrijk voor de ploeg. Enkele dagen nadat hij zijn debuut maakte voor de Rode Duivels scoorde hij ook de enige treffer in het thuisduel tegen Vitesse. Daarnaast debuteerde ook Luuk de Jong in het hoogste nationale elftal. Hij viel in in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. Wat volgde was een uitwedstrijd tegen Roebin Kazan in Moskou. Ondanks de hevige kou werd de wedstrijd toch, zij het onder protest, gespeeld.[8] Voor het eerst sinds 2006 verloor Kazan een Europese thuiswedstrijd door doelpunten van Luuk de Jong en Peter Wisgerhof in het laatste kwartier van de wedstrijd. In de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen N.E.C. liep de ploeg tegen puntverlies op. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Tukkers op achterstand. Een rush van Emir Bajrami over de linkerkant leverde de gelijkmaker en zijn eerste doelpunt voor Twente op. Verder dan een puntendeling kwam de ploeg echter niet.

In de thuiswedstrijd tegen Roebin Kazan werd de genomen voorsprong in Moskou al gauw tenietgedaan door de Russen. Binnen een half uur stond Twente met 0-2 achter in de eigen Veste. Door doelpunten van Theo Janssen voor rust en Douglas na rust voorkwam de ploeg dat het uitgeschakeld werd. Diezelfde spelers hadden een paar dagen later wederom een hoofdrol. In de uitwedstrijd tegen AZ opende Janssen de score. Hij scoorde echter in het verkeerde doel. Douglas kreeg daarna een rode kaart voor een slaande beweging, waarna hij door zijn ploeggenoten van het veld moest worden gehaald. Ook Bryan maakte de eerste helft niet vol. Doordat hij weer last kreeg van zijn knieblessure liet hij zich vroegtijdig vervangen. Vlak voor tijd wist Luuk de Jong nog de gelijkmaker te scoren, nadat ook AZ met tien man speelde, maar ook de Alkmaarders sloegen in de slotfase toe, waardoor Twente voor de tweede keer in dit seizoen onderuit ging tegen de ploeg van Gertjan Verbeek. Douglas kreeg naderhand een schorsing van vijf competitie- en bekerwedstrijden opgelegd door FC Twente, alsmede een boete en het vervullen van een sociaal-maatschappelijke activiteit[9] Naderhand legde de KNVB Douglas een schorsing van zes wedstrijden op, die door FC Twente geaccepteerd werd.

Na het verlies in Alkmaar wachtte midweeks een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in het kader van de KNVB beker. De bezoekers kwamen al gauw met tien man te staan, nadat Tim Cornelisse al na twintig minuten zijn tweede gele kaart ontving. Ondanks de numerieke meerderheid wist Twente pas een kwartier voor tijd op voorsprong te komen via Marc Janko. Utrecht kwam het doelpunt van de Oostenrijker niet meer te boven, waardoor Twente op 8 mei de bekerfinale speelt in Rotterdam. In de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen NAC Breda kwam Twente in de tweede helft op voorsprong via De Jong. Chadli besliste op aangeven van Ola John in blessuretijd de wedstrijd definitief door de 2-0 binnen te schieten. De donderdag erop volgde een thuiswedstrijd in het kader van de 1/8 finales van de Europa League tegen FK Zenit. Tegen de verhouding in kwam Twente in de eerste helft op voorsprong via een rake kopbal van Luuk de Jong. In de tweede helft wist Denny Landzaat met een raak schot de score zelfs te verdubbelen. In de slotfase maakte De Jong op aangeven van Theo Janssen het feest compleet door ook nog de 3-0 binnen te koppen, waarmee de ploeg zich een uitstekende uitgangspositie verschafte voor het bereiken van de kwartfinales.

Ola John scoorde zijn eerste treffer in Twentse dienst.

Een paar dagen na de winst op Zenit had Twente het lastig tegen VVV-Venlo. Al na drie minuten kwam de ploeg in de eigen Veste op achterstand. Wout Brama wist in de eerste helft nog de stand gelijk te trekken. Pas in de 83e minuut scoorde Ola John de bevrijdende winnende treffer. Doordat concurrent PSV wel punten liet liggen bedroeg de achterstand nog één punt op de Eindhovenaren. In de return tegen de Russen verspeelde Twente nog bijna de genomen voorsprong. In de eerste helft kwam Zenit tot 2-0, maar daarna bleef de score stokken. FC Twente plaatste zich hierdoor voor het eerst sinds seizoen 1977/78 voor de kwartfinales van een Europees toernooi. Een paar dagen later had FC Twente weinig moeite met promovendus Excelsior. In de eerste helft zette Theo Janssen de ploeg op voorsprong en in de tweede helft verdubbelde hij de score vanaf elf meter. Het gat met Ajax is dan weer groter geworden. De Amsterdammers staan op vijf punten na een nederlaag in Den Haag.

Na een interland-onderbreking, die Theo Janssen gebruikte om te herstellen van zijn knieblessure en waarin Bryan weer speelminuten maakte, wachtte thuis de kraker tegen koploper PSV. Lang bleef het 0-0 in De Grolsch Veste, totdat Preud'homme Bryan het veld in bracht. Binnen twee minuten verdiende de Costaricaan een strafschop die door Janssen feilloos binnen werd geschoten. Vervolgens besliste de Arnhemmer de wedstrijd door zijn tweede van de avond te scoren middels een magistrale lob.[10] Door de overwinning werd de koppositie vijf wedstrijden voor het einde voor het eerste sinds november weer overgenomen. In de kwartfinale van de Europa League die erop volgde leed de ploeg een forse nederlaag. Hoewel FC Twente de eerste vijftien minuten tegen Villarreal de betere ploeg leek, keek het elftal met de rust al tegen een 3-0-achterstand aan en had Luuk de Jong geblesseerd het veld verlaten. Uiteindelijk werd het 5-1, waarmee het bereiken van de halve finales een utopie lijkt. Een paar dagen later wist de ploeg thuis ook niet langs Roda JC Kerkrade te komen. Hoewel Bryan vanaf elf meter de ideale mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen, werd de kans gemist. Roda kwam daarna op voorsprong, waarop Janssen via een nieuwe strafschop de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. In de slotfase kreeg Roberto Rosales nog een rode kaart, nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. Doordat PSV niet wist te profiteren tegen sc Heerenveen (2-2) bleef FC Twente aan kop. Ook een week later had Twente het moeilijk. Nadat midweeks opnieuw van Villarreal verloren werd (1-3), morste de ploeg opnieuw punten in de Eredivisie en verspeelde ditmaal wel de koppositie aan PSV. Denny Landzaat wist FC Twente nog wel op voorsprong te zetten tegen De Graafschap, maar vlak voor tijd viel in Doetinchem de gelijkmaker.

Een week later won Twente de koppositie alweer terug. Nadat de ploeg zelf in Den Haag van ADO won, verloor PSV uit bij Feyenoord. Ook tegen hekkensluiter Willem II werd geen fout gemaakt (4-0), waardoor op de laatste speeldag een gelijkspel volstond in de Amsterdam ArenA om opnieuw landskampioen te worden. Een week voor dat duel werd echter de strijd om de KNVB beker uitgevochten. In Rotterdam kwam Ajax met 2-0 voor in de finale, maar doelpunten van Wout Brama, Theo Janssen en Marc Janko zorgden ervoor dat de Tukkers de derde beker in de clubhistorie wonnen. Een week later werd in de laatste speelronde echter verloren van Ajax, waardoor de Amsterdammers landskampioen werden. FC Twente eindigde op een tweede plaats.

Wedstrijdstatistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenduels[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenduel 1 VV Bennekom 1 - 3 (1 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
vrij. 18 juni 2010
Plaats: Bennekom
Sportpark Eikelhof
Toeschouwers: 1.600

Scheidsrechter:
Paul Oudijk
Rence van der Wal 38' 1 - 0
1 - 1
1 - 2
1 - 3

48' Petteri Pennanen
63' Luuk de Jong
76' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Stockentree, Wisgerhof Aanvoerder, Schimpelsberger, Tiendalli - Bannink, Janssen, Rendla - Reimerink, De Jong, Kastrati

WISSELS:
33' Pennanen - Rendla
46' Marsman - Michajlov
46' Kuiper - Wisgerhof
46' Brama Aanvoerder - Tiendalli
46' Douglas - Bannink
46' Leugers - Janssen

Oefenduel 2 Selectie Hengelo 0 - 17 (0 - 7) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 26 juni 2010
Plaats: Hengelo
Sportpark Slangenbeek
Toeschouwers: 2.500

Scheidsrechter:
Arjan Laarhuis
0 - 1
0 - 2
0 - 3
0 - 4
0 - 5
0 - 6
0 - 7
0 - 8
0 - 8
0 - 10
0 - 11
0 - 12
0 - 13
0 - 14
0 - 15
0 - 16
0 - 17
4' Douglas
21' Marc Janko
24' Marc Janko
34' Thilo Leugers
41' Vagif Javadov
45' Marc Janko
45' Douglas
52' Vagif Javadov
62' Emir Bajrami
64' Marc Janko (p.)
66' Jules Reimerink
68' Flamur Kastrati
70' Petteri Pennanen
72' Luuk de Jong (p.)
80' Steven Berghuis
85' Luuk de Jong
88' Jules Reimerink

OPSTELLING TOT 65e MINUUT:
Michajlov - Stam, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Janssen, De Jong - Bajrami, Janko, Javadov

WISSELS:
32' Leugers - De Jong
46' Pennanen - Janssen

OPSTELLING VANAF 65e MINUUT:
Bednarek - Stockentree, Schimpelsberger, Kuiper, Leugers - Bannink, Berghuis, Pennanen - Kastrati, De Jong Aanvoerder, Reimerink

Oefenduel 3 Sportclub Enschede 1 - 5 (0 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 30 juni 2010
Plaats: Enschede
Sportpark Het Diekman
Toeschouwers: 2.000

Scheidsrechter:
Eric Braamhaar



Hakan Kocoz 77'
0 - 1
0 - 2
0 - 3
1 - 3
1 - 4
1 - 5
4' Petteri Pennanen
68' Marc Janko
76' Bryan Ruiz (p.)

81' Bryan Ruiz
85' Vagif Javadov

BASISOPSTELLING:
Marsman - Stockentree, Douglas, Bannink, Leugers - Brama Aanvoerder, Pennanen, Berghuis - Kastrati, De Jong, Reimerink

WISSELS:
46' De Vogt - Marsman
46' Tiendalli - Stockentree
46' Wisgerhof Aanvoerder - Douglas
46' Janssen - Brama
59' Ruiz - Berghuis
59' Bajrami - Kastrati
59' Janko - De Jong
59' Javadov - Reimerink

Oefenduel 4 RKSV De Zweef 2 - 11 (0 - 7) FC Twente Selectie FC Twente:
do. 1 juli 2010
Plaats: Nijverdal
Sportpark Gagelman
Toeschouwers: 3.000

Scheidsrechter:
Eric Braamhaar







Niels Kolkman 54'
John Damman (p.) 67'
0 - 1
0 - 2
0 - 3
0 - 4
0 - 5
0 - 6
0 - 7
1 - 7
2 - 7
2 - 8
2 - 9
2 - 10
2 - 11
9' Vagif Javadov
23' Bryan Ruiz
33' Marc Janko
41' Emir Bajrami
42' Marc Janko
45' Vagif Javadov
45' Bryan Ruiz


72' Bryan Ruiz
75' Luuk de Jong
79' Marc Janko
88' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
De Vogt - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, Bryan, Berghuis - Javadov, Janko, Bajrami

WISSELS:
46' Bednarek - De Vogt
60' Bannink - Wisgerhof
60' Pennanen - Berghuis
60' De Jong - Bajrami
75' Kastrati - Javadov
77' Reimerink - Ruiz

Oefenduel 5 Quick '20 0 - 5 (0 - 2) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 3 juli 2010
Plaats: Oldenzaal
Sportpark Vondersweyde
Toeschouwers: 2.000

Scheidsrechter:
Jeroen Abbink
0 - 1
0 - 2
0 - 3
0 - 4
0 - 5
15' Wout Brama
30' Marc Janko (p.)
37' Petteri Pennanen
41' Bryan Ruiz
62' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, Janssen, Pennanen - De Jong, Janko, Bryan

WISSELS:
44' Bannink - Janko
57' Röseler - Tiendalli
57' Kastrati - Brama
60' Reimerink - Janssen
66' Berghuis - Pennanen
68' Thesker - Leugers

  • De wedstrijd was vanwege de warmte ingekort tot 2 × 35 minuten.
Oefenduel 6 FC Emmen 1 - 2 (1 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
di. 13 juli 2010
Plaats: Emmen
Univé Stadion
Toeschouwers: 2.200

Scheidsrechter:
Ben Haverkort
Hans Denissen 15' 1 - 0
1 - 1
1 - 2

56' Wout Brama
66' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Bryan, Janssen - Javadov, Janko, Bajrami

WISSELS:
46' De Jong - Ruiz
61' Parker - Javadov
76' Leugers - Carney
76' Pennanen - Bajrami
81' Kastrati - Janko

Oefenduel 7 VfL Osnabrück Vlag van Duitsland 0 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 17 juli 2010
Plaats: Osnabrück
Osnatel Arena
Toeschouwers: 3.000
0 - 1 65' Bryan Ruiz

BASISOPSTELLING:
Marsman - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Janssen, Bannink - Bryan, Janko, Bajrami

WISSELS:
60' Tioté - Bannink
69' Parker - Bajrami
72' De Jong - Janko
76' Javadov - Ruiz
90' Pennanen - Janssen

  • Marc Janko kreeg in deze wedstrijd een gele kaart.
Uhrencup 2010 VfB Stuttgart Vlag van Duitsland 2 - 1 (0 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 21 juli 2010
Plaats: Grenchen
Stadion Brühl
Toeschouwers: 3.621

Scheidsrechter:
Alain Bieri Vlag van Zwitserland

Martin Harnik 56'
Zdravko Kuzmanović 66'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
44' Marc Janko

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Tioté, Bannink - Bryan, Janko, Bajrami

WISSELS:
70' Parker - Bajrami
70' De Jong - Janko
76' Bengtsson - Carney
76' Leugers - Tiendalli
90' Pennanen - Tioté

  • Wedstrijd in het kader van de Uhrencup in Zwitserland. Brama (68'), Tioté (90') en Douglas (90') kregen een gele kaart.
Uhrencup 2010 Deportivo La Coruña Vlag van Spanje 1 - 1 (1 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
vrij. 23 juli 2010
Plaats: Grenchen
Stadion Brühl
Toeschouwers: 3.000

Scheidsrechter:
Nicolaj Haenni Vlag van Zwitserland
Riki 2'


Zé Castro
Pablo Álvarez Núñez
Aythami Artiles
Lassad Nouioui
Miguel Alfonso Herrero
Saúl Fernández García
1 - 0
1 - 1

TWE
w.n.s.
(4 - 5)

18' Luuk de Jong

Luuk de Jong
Vagif Javadov
Andrej Rendla
Emir Bajrami
David Carney
Cheick Tioté

BASISOPSTELLING:
Marsman - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Leugers - Brama, Pennanen, Bannink - Parker, De Jong, Javadov

WISSELS:
46' Douglas - Wisgerhof
46' Carney - Leugers
46' Tioté - Bannink
63' Stockentree - Tiendalli
63' Rendla - Pennanen
81' Bajrami - Parker

  • Wedstrijd in het kader van de Uhrencup in Zwitserland. In de tweede helft droeg Wout Brama de aanvoerdersband. Door de winst tegen Deportiva werd FC Twente derde. Bengtsson (74') kreeg een gele kaart.
Oefenduel 10 FC Twente 1 - 2 (0 - 0) Vlag van Spanje Getafe CF Selectie FC Twente:
di. 27 juli 2010
Plaats: Mariënberg
Het Westerpark
Toeschouwers: 2.800

Scheidsrechter:
Tom van Sichem
Bryan Ruiz 48' 1 - 0
1 - 1
1 - 2

54' Adrián Sardinero
65' Pedro Ríos

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Bengtsson, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Rendla, Janssen - Bryan, De Jong, Bajrami

WISSELS:
46' Janko - Rendla
46' Carney - Brama
62' Bannink - Janssen
72' Stockentree - Tiendalli
75' Parker - Bajrami
83' Javadov - Ruiz
86' Berghuis - Bengtsson

Oefenduel 11 1. FC Kaiserslautern Vlag van Duitsland 4 - 1 (3 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
do. 6 januari 2011
Plaats: La Manga
La Manga Club Football Centre
Toeschouwers: 250

Scheidsrechter:
n.b.
Ivo Iličević 5'
Jan Morávek 22'
Pierre de Wit 30'

Erwin Hoffer 52'
1-0
2-0
3-0
3-1
4-1



34' Marc Janko

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Landzaat, De Jong, Janssen - Rosales, Janko, Chadli

WISSELS:
55' De Vogt - Michajlov
60' Bannink - Tiendalli
60' Bengtsson - Wisgerhof
60' Röseler - Douglas
60' Bruggink - Landzaat
60' Berghuis - Janssen
60' Leugers - Rosales
60' Parker - Janko
60' John - Chadli

Oefenduel 12 TSG 1899 Hoffenheim Vlag van Duitsland 1 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 9 januari 2011
Plaats: La Manga
La Manga Club Football Centre
Toeschouwers: n.b.

Scheidsrechter:
n.b.

Vedad Ibišević (p.) 74'
0-1
1-1
55' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Janssen, Landzaat - John, De Jong, Chadli

WISSELS:
12' Buysse - Tiendalli
60' Röseler - Brama
74' Bruggink - De Jong
77' Berghuis - John
86' Bengtsson - Chadli

Johan Cruijff Schaal[bewerken | brontekst bewerken]

Finale AFC Ajax 0 - 1 (0 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 31 juli 2010
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Amsterdam
Amsterdam ArenA
Toeschouwers: 25.000

Scheidsrechter:
Kevin Blom
0 - 1 8' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Tioté, Janssen - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Marsman, Stockentree, Bengtsson, Berghuis, Bannink, Javadov, Parker

WISSELS:
81' Parker Bajrami
88' Bannink Ruiz

  • Gele kaarten waren er voor Luuk de Jong (54'), Emir Bajrami (78') en Cheick Tioté (88'). Bajrami en trainer Michel Preud'homme maakten hun officiële debuut voor FC Twente. Ajax-aanvoerder Luis Suárez kreeg in de 42e minuut een rode kaart na een overtreding op Tioté. FC Twente won door de overwinning voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Johan Cruijff Schaal. Het was de vierde keer in de historie dat Twente in Amsterdam van Ajax won.

Eredivisie[bewerken | brontekst bewerken]

1e speelronde Roda JC Kerkrade 0 - 0 FC Twente Selectie FC Twente:
vrij. 6 augustus 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Kerkrade
Parkstad Limburg Stadion
Toeschouwers: 13.180

Scheidsrechter:
Ruud Bossen

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Tioté, Janssen - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Marsman, Bengtsson, Buysse, Bannink, Chadli, Janko, Parker

WISSELS:
69' Chadli Bajrami
79' Janko De Jong

  • Gele kaarten waren er voor Wout Brama (45'), Theo Janssen (48') en Cheick Tioté (56'). Chadli en Janko maakten met een invalbeurt hun debuut voor FC Twente.
2e speelronde FC Twente 0 - 0 sc Heerenveen Selectie FC Twente:
za. 14 augustus 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Carney - Brama, Tioté, Janssen - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Marsman, Bengtsson, Buysse, Bannink, Chadli, Janko, Parker

WISSELS:
71' Janko De Jong
81' Chadli Tioté
87' Parker Bajrami

3e speelronde Vitesse 0 - 3 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 21 augustus 2010
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Arnhem
GelreDome
Toeschouwers: 12.422

Scheidsrechter:
Jack van Hulten
0 - 1
0 - 2
0 - 3
58' Marc Janko
66' Luuk de Jong
90' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Chadli, Janssen - Ruiz, Janko, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Carney, Rosales, Bannink, De Jong, Parker

WISSELS:
46' De Jong Bajrami
72' Bannink Janko
81' Rosales Chadli

  • Een gele kaart was er voor Bart Buysse (56'). Aankopen Buysse (basis) en Rosales (invalbeurt) maakten hun debuut voor FC Twente. De dag voor de wedstrijd werd bekend dat middenvelder Cheick Tioté Twente verlaat voor Newcastle United. Hij maakte geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.
4e speelronde FC Twente 4 - 0 (0 - 0) FC Utrecht Selectie FC Twente:
zo. 29 augustus 2010
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.500

Scheidsrechter:
Richard Liesveld
Marc Janko 64'
Marc Janko 72'
Luuk de Jong 78'
Luuk de Jong 84'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Carney, Bannink, Bajrami, Parker

WISSELS:
81' Bajrami Janko
87' Bannink Janssen
90' Carney Chadli

  • Een gele kaart was er voor Marc Janko (69'). Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van de voormalige spelers Jeroen Heubach en Kenneth Pérez. Door de overwinning steeg FC Twente van een 6e naar een 3e plaats op de ranglijst, op twee punten achterstand van de koplopers Ajax en PSV.
5e speelronde VVV-Venlo 1 - 2 (1 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 11 september 2010
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Venlo
Seacon Stadion - De Koel -
Toeschouwers: 7.000

Scheidsrechter:
Tom van Sichem

Patrick Paauwe (p) 42'
0 - 1
1 - 1
1 - 2
29' Bryan Ruiz

70' Roberto Rosales

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Kuiper, Landzaat, Bajrami, Parker

WISSELS:
66' Bajrami Chadli

  • Chadli (41') en Tiendalli (87') kregen een gele kaart. Scheidsrechter Van Sichem legde in de 83e minuut de wedstrijd voor bijna 25 minuten stil wegens spreekkoren. De wedstrijd werd gespeeld zonder supporters en bestuur van FC Twente, uit onvrede over de verplichte buscombi die door de burgemeester van Venlo was opgelegd.[11]
6e speelronde Heracles Almelo 0 - 0 FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 19 september 2010
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Almelo
Polman Stadion
Toeschouwers: 8.500

Scheidsrechter:
Eric Braamhaar

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Parker

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Kuiper, Landzaat, Vujičević, Berghuis

WISSELS:
69' Buysse Tiendalli
74' Landzaat Parker

  • Mark-Jan Fledderus van Heracles werd in de 43e minuut na twee keer een gele kaart het veld uitgestuurd. Douglas (90') kreeg een gele kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter. De door FC Twente aan Heracles verhuurde Alexander Bannink viel aan het begin van de tweede helft in.
7e speelronde FC Twente 2 - 2 (1 - 1) Ajax Selectie FC Twente:
za. 25 september 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 24.000

Scheidsrechter:
Pieter Vink
Theo Janssen 11'

Theo Janssen 62'
1 - 0
1 - 1
2 - 1
2 - 2

14' Mounir El Hamdaoui

68' Eyong Enoh

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Kuiper - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Schimpelsberger, Vujičević, Janko, Bajrami, Parker

WISSELS:
83' Janko De Jong
83' Bajrami Landzaat

8e speelronde FC Twente 4 - 2 (1 - 1) FC Groningen Selectie FC Twente:
zo. 3 oktober 2010
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Bryan Ruiz 30'
Bryan Ruiz (p) 49'
Marc Janko 72'

Theo Janssen 88'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
3 - 1
3 - 2
4 - 2
28' Andreas Granqvist (p)



75' Tim Matavž

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Kuiper - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Schimpelsberger, Landzaat, Vujičević, John, Parker

WISSELS:
76' Landzaat Janko
90' Vujičević Janssen

  • Groningen-trainer Pieter Huistra werd in de 89e minuut door scheidsrechter Blom naar de tribune gezonden. Douglas (28') en Janssen (58') kregen een gele kaart.
9e speelronde Feyenoord 0 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 16 oktober 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Rotterdam
Stadion Feijenoord
Toeschouwers: 43.000

Scheidsrechter:
Ruud Bossen
0 - 1 78' Denny Landzaat

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Kuiper, Landzaat, Vujičević, Kastrati, Parker

WISSELS:
71' Landzaat De Jong
90' Kuiper Tiendalli

  • Janko (12') en Douglas (74') kregen een gele kaart. Denny Landzaat, die na afloop van seizoen 2009/10 geen contractverlenging bij Feyenoord kreeg en eind augustus 2010 transfervrij door Twente werd ingelijfd, maakte zijn eerste doelpunt voor FC Twente en was daarmee de matchwinnaar tegen zijn oude team.
10e speelronde FC Twente 3 - 2 (1 - 1) ADO Den Haag Selectie FC Twente:
zo. 24 oktober 2010
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Pol van Boekel
Theo Janssen 27'


Bryan Ruiz (p) 57'
Marc Janko 70'
1 - 0
1 - 1
1 - 2
2 - 2
3 - 2

44' Dmitri Boelykin
54' František Kubík

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Bengtsson, Douglas, Kuiper - Landzaat, De Jong, Janssen - Ruiz Aanvoerder, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Rosales, Schimpelsberger, Stockentree, Leugers, Vujičević, Parker

WISSELS:
20' Rosales Kuiper
87' Vujičević Chadli

  • Rosales (47') en Landzaat (88') kregen een gele kaart. Bij afwezigheid door blessures van Wisgerhof en Brama, was Ruiz aanvoerder. Nicky Kuiper viel in de 20e minuut uit met een knieblessure. Trainer John van den Brom van ADO werd in de 27e minuut naar de tribune gezonden. Door een gelijkspel van Ajax bij Excelsior steeg FC Twente naar een tweede plaats in de rangschikking, op twee punten van PSV dat Feyenoord met 10-0 versloeg.
11e speelronde Willem II 1 - 3 (1 - 2) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 27 oktober 2010
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Tilburg
Koning Willem II Stadion
Toeschouwers: 10.400

Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Rowin van Zaanen 15'

1 - 0
1 - 1
1 - 2
1 - 3

28' Luuk de Jong
37' Douglas
64' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli - Landzaat, De Jong, Janssen - Ruiz Aanvoerder, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Wisgerhof, Leugers, Bruggink, Diba, Vujičević, Parker

WISSELS:
73' Bruggink Chadli
86' Wisgerhof Tiendalli
90' Parker De Jong

  • Arnold Bruggink keerde na ruim dertien jaar terug. Zijn invalbeurt betekende zijn honderdste competitieduel voor FC Twente. De laatste wedstrijd van Bruggink was op 25 mei 1997 tegen NAC. Rosales (74') en Tiendalli (79') kregen een gele kaart.
12e speelronde PSV 0 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 30 oktober 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Eindhoven
Philips Stadion
Toeschouwers: 34.300

Scheidsrechter:
Kevin Blom
0 - 1 60' Nacer Chadli

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Landzaat, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Stockentree, Bruggink, Diba, Vujičević, Parker

WISSELS:
63' Schimpelsberger Leugers
89' Boschker Michajlov

  • Leugers (38'), Janssen (40'), Wisgerhof (51'), Schimpelsberger (69') en De Jong (90') kregen geel. Jeugdspelers Thilo Leugers en Michael Schimpelsberger maakten hun debuut voor FC Twente. Bij PSV kreeg Vuković een rode kaart (84') na onbesuisd ingaan op Bryan Ruiz. Door de overwinning nam FC Twente de koppositie in de Eredivisie over van PSV.
13e speelronde FC Twente 2 - 1 (1 - 1) Excelsior Selectie FC Twente:
za. 6 november 2010
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.700

Scheidsrechter:
Richard Liesveld

Nacer Chadli 26'
Marc Janko 75'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
2' Leen van Steensel

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Landzaat, De Jong, Vujičević - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Stockentree, Brama, Bruggink, Diba, Parker

WISSELS:
65' Brama Vujičević
83' Diba Janko
90' Schimpelsberger Chadli

  • Vujičević (33') kreeg een gele kaart. Diba maakte zijn debuut voor FC Twente. Door de overwinning bleef FC Twente lijstaanvoerder in de Eredivisie.
14e speelronde NAC Breda 2 - 1 (0 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 13 november 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Breda
Rat Verlegh Stadion
Toeschouwers: 18.450

Scheidsrechter:
Jack van Hulten

Ali Boussaboun 81'
Matthew Amoah 90'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
21' Bryan Ruiz

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Bengtsson, Landzaat, Vujičević, Diba, Parker

WISSELS:
75' Landzaat Janko

  • Door de nederlaag verspeelde FC Twente de koppositie in de Eredivisie aan PSV.
15e speelronde FC Twente 1 - 2 (1 - 1) AZ Selectie FC Twente:
za. 20 november 2010
Aanvangstijd: 19:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Ruud Bossen
Luuk de Jong 17' 1 - 0
1 - 1
1 - 2

32' Rasmus Elm
63' Celso Ortíz

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Stockentree, Landzaat, Vujičević, Diba, John

WISSELS:
46' Landzaat Janko
80' Vujičević Brama
87' John Chadli

  • Voor het eerst sinds 1 november 2008 verloor FC Twente een thuiswedstrijd. In de 31e minuut kreeg Douglas de rode kaart na het neertrekken van de doorgebroken Maarten Martens. Uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Rasmus Elm de 1-1. Theo Janssen kreeg in de 90e minuut een gele kaart en is voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst.
16e speelronde N.E.C. 2 - 4 (1 - 3) FC Twente Selectie FC Twente:
za. 27 november 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Nijmegen
McDOS Goffertstadion
Toeschouwers: 12.500

Scheidsrechter:
Tom van Sichem
Bas Sibum 9'



Björn Vleminckx 74'
1 - 0
1 - 1
1 - 2
1 - 3
2 - 3
2 - 4

18' Bryan Ruiz
41' Marc Janko
44' Bryan Ruiz (p)

79' Marc Janko

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Leugers - Brama, De Jong, Landzaat - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
De Vogt, Schimpelsberger, Tiendalli, Buysse, Bruggink, Vujičević, Parker

WISSELS:
81' Buysse Ruiz
90' Vujičević Chadli

  • Douglas en Janssen waren geschorst en keeper Michajlov geblesseerd. Ruiz viel geblesseerd uit. Rosales (31') kreeg een gele kaart. Door de overwinning kwam FC Twente gelijk met koploper PSV, dat in deze speelronde verloor van NAC.
17e speelronde FC Twente 2 - 0 (1 - 0) De Graafschap Selectie FC Twente:
za. 4 december 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.500

Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Theo Janssen 8'
Theo Janssen 69'
1 - 0
2 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Bengtsson, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas - Rosales, Brama, Landzaat, Janssen - De Jong, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Leugers, Tiendalli, Buysse, Bruggink, Vujičević, Parker

WISSELS:
80' Tiendalli Landzaat
88' Bruggink De Jong
90' Leugers Janssen

  • Brama (77') kreeg een gele kaart.
18e speelronde sc Heerenveen 6 - 2 (2 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 12 december 2010
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Heerenveen
Abe Lenstra Stadion
Toeschouwers: 26.000

Scheidsrechter:
Pieter Vink
Oussama Assaidi 20'

Oussama Assaidi 37'

Viktor Elm 63'
Luciano Narsingh 74'
Oussama Assaidi 87'
Mika Väyrynen (p) 89'
1 - 0
1 - 1
2 - 1
2 - 2
3 - 2
4 - 2
5 - 2
6 - 2

32' Nacer Chadli

51' Nacer Chadli

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Landzaat, Janssen - Vujičević, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
De Vogt, Bengtsson, Leugers, Buysse, Bruggink, John, Parker

WISSELS:
60' John Vujičević
80' Bruggink Landzaat

  • De zes tegengoals waren voor FC Twente de meeste in één wedstrijd sinds 10 maart 1996 (6-1-nederlaag tegen AFC Ajax). Man of the match Oussama Assaidi was bij alle doelpunten van Heerenveen betrokken: drie doelpunten, twee assists en nadat hij in het strafschopgebied door Wisgerhof werd neergetrokken benutte Väyrynen de penalty. Door een gelijkspel van PSV had Twente bij winst de koppositie in de Eredivisie overgenomen. Nu bleef het tweede, op één punt van PSV, met één punt voorsprong op FC Groningen en met twee punten voorsprong op Ajax. Vujičević (55') kreeg een gele kaart.
19e speelronde FC Twente 5 - 0 (3 - 0) Heracles Almelo Selectie FC Twente:
wo. 20 januari 2011
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Pol van Boekel
Marc Janko 3'
Luuk de Jong 39'
Marc Janko 45'
Marc Janko 60'
Marc Janko 70'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0
5 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, Landzaat, De Jong - John, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Tiendalli, Buysse, Bruggink, Bajrami, Berghuis

WISSELS:
65' Bajrami Chadli
77' Berghuis John
80' Bruggink Janko

  • De wedstrijd stond oorspronkelijke vastgesteld voor vrijdag 19 december 2010, maar werd enkele uren voor aanvang afgelast wegens sneeuwval. Oguchi Onyewu en jeugdspeler Steven Berghuis maakten hun debuut voor FC Twente. Voor het eerst sinds 23 oktober 1988 (Wim Balm tegen RKC) scoorde een FC Twente-speler vier keer in een competitieduel.
20e speelronde FC Groningen 1 - 2 (1 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 23 januari 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Groningen
Euroborg
Toeschouwers: 22.466

Scheidsrechter:
Jan Wegereef
Tim Matavž 33' 1 - 0
1 - 1
1 - 2

40' Marc Janko
81' Marc Janko

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, Landzaat, De Jong - John, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Tiendalli, Buysse, Bruggink, Janssen, Bajrami

WISSELS:
46' Janssen John
77' Bajrami Landzaat
90' Bengtsson Janko

  • Gele kaarten waren er voor Landzaat (19'), Onyewu (43'), Janko (74') en Chadli (90+1'). Janko miste in de 84e minuut een strafschop.
21e speelronde FC Twente 2 - 1 (0 - 0) Feyenoord Selectie FC Twente:
zo. 30 januari 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Richard Liesveld

Wout Brama 76'
Bryan Ruiz 90'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
51' Gill Swerts

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Landzaat, Janssen - Bajrami, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Leugers, Bruggink, Berghuis, John, Ruiz

WISSELS:
62' John Landzaat
74' Ruiz Bajrami

  • Bryan Ruiz, die door een knieblessure twee maanden uitgeschakeld was, maakte met een invalbeurt zijn rentree en scoorde in de eerste minuut van de blessuretijd de winnende treffer.
22e speelronde FC Utrecht 1 - 1 (1 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 6 februari 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Utrecht
Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 21.767

Scheidsrechter:
Jack van Hulten
Leon de Kogel 37' 1 - 0
1 - 1

50' Nacer Chadli

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, Janssen, Landzaat - De Jong, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Berghuis, Bajrami, John, Ruiz

WISSELS:
46' Ruiz Janko
83' Buysse Leugers
86' Bajrami Chadli

  • Wisgerhof (15'), De Jong (59'), Leugers (77'), Rosales (84'), Bajrami (90+1') en Douglas (90+5') kregen een gele kaart. Door de puntendeling kwam FC Twente gelijk met koploper PSV, dat dit weekend verloor van ADO Den Haag.
23e speelronde FC Twente 1 - 0 (1 - 0) Vitesse Selectie FC Twente:
za. 12 februari 2011
Aanvangstijd: 19:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.750

Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Nacer Chadli 39' 1 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, Chadli, Janssen - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Röseler, Buysse, Leugers, Landzaat, Bruggink, John,

WISSELS:
73' John Bajrami
89' Landzaat Chadli

  • Rosales (45') kreeg een gele kaart, zijn vijfde van het seizoen. Hij is voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst.
24e speelronde FC Twente 1 - 1 (1 - 1) N.E.C. Selectie FC Twente:
zo. 20 februari 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Emir Bajrami 27'
0 - 1
1 - 1
7' Niki Zimling

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Onyewu, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Chadli, Janssen - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Leugers, Landzaat, Bruggink, John, Janko

WISSELS:
66' Janko Bajrami
80' John Ruiz

  • Onyewu (38'), Janssen (42') en Buysse (64') kregen een gele kaart.
25e speelronde AZ 2 - 1 (1 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 27 februari 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Alkmaar
AFAS Stadion
Toeschouwers: 16.782

Scheidsrechter:
Ruud Bossen
Theo Janssen (ed) 26'

Erik Falkenburg 90'
1 - 0
1 - 1
2 - 1

89' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Leugers, Landzaat, Bruggink, Chadli

WISSELS:
45' Buysse Ruiz
68' Chadli Janko
86' Bruggink Wisgerhof

  • FC Twente-verdediger Douglas kreeg in de 43e minuut een rode kaart wegens een slaande beweging naar Pontus Wernbloom van AZ. In de 63e minuut kreeg Nick Viergever van AZ eveneens een rode kaart omdat hij Luuk de Jong in doorgebroken positie neertrok. Kort daarvoor had scheidsrechter Bossen op verzoek van AZ het spel ongeveer 10 minuten stilgelegd wegens spreekkoren uit het supportersvak van FC Twente. Nadat Peter Wisgerhof in de 86e minuut gewisseld was, droeg Wout Brama de aanvoerdersband. Het onderling duel tussen PSV en AFC Ajax, dat gelijktijdig werd gespeeld, eindigde in 0-0. Op de ranglijst staat Twente drie punten achter op PSV en twee punten voor op Ajax.
26e speelronde FC Twente 2 - 0 (0 - 0) NAC Breda Selectie FC Twente:
za. 5 maart 2011
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Jan Wegereef
Luuk de Jong 61'
Nacer Chadli 90'
1 - 0
2 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Onyewu, Buysse - Brama, De Jong, Janssen - Bajrami, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Leugers, Bannink, Landzaat, Bruggink, John

WISSELS:
71' Landzaat Janko
90' John Bajrami

  • Bajrami (23') kreeg een gele kaart.
27e speelronde FC Twente 2 - 1 (1 - 1) VVV-Venlo Selectie FC Twente:
zo. 13 maart 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Reinold Wiedemeijer

Wout Brama 30'
Ola John 83'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
3' Ferry de Regt

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Onyewu, Bengtsson, Buysse - Brama Aanvoerder, De Jong, Janssen - Bajrami, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Wisgerhof, Leugers, Tiendalli, Landzaat, Bruggink, John

WISSELS:
64' Tiendalli Buysse
65' John Bajrami
84' Landzaat Janko

  • Rosales (20') en Buysse (38') kregen een gele kaart. Doordat de wedstrijd N.E.C. - PSV in 2 - 2 eindigde, kwam FC Twente in de stand op één punt achterstand van PSV. Ajax, dat Willem II met 3 - 1 versloeg, staat op twee punten achterstand van Twente op de derde plaats.
28e speelronde Excelsior 0 - 2 (0 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 20 maart 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Rotterdam
Stadion Woudestein
Toeschouwers: 3.540

Scheidsrechter:
Richard Liesveld
0 - 1
0 - 2
36' Theo Janssen
68' Theo Janssen (p)

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Bajrami, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
De Vogt, Onyewu, Tiendalli, Bannink, Berghuis, Bruggink, John

WISSELS:
80' Bruggink Janssen
87' John Chadli
90' Tiendalli Bajrami

  • Kaj Ramsteijn van Excelsior kreeg in de 67e minuut een rode kaart en een strafschop tegen na het neerhalen van FC Twente-spits Luuk de Jong. FC Twente liep door de overwinning uit op Ajax, dat met 3-2 van ADO Den Haag verloor.
29e speelronde FC Twente 2 - 0 (0 - 0) PSV Selectie FC Twente:
za. 2 april 2011
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 24.200

Scheidsrechter:
Kevin Blom
Theo Janssen (p) 64'
Theo Janssen 82'
1 - 0
2 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Bajrami, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Onyewu, Tiendalli, Berghuis, Leugers, Ruiz, John

WISSELS:
61' Ruiz Bajrami
82' John De Jong
88' Tiendalli Buysse

  • Buysse kreeg een gele kaart. Door de overwinning nam FC Twente de koppositie over in de Eredivisie. Vijf wedstrijden voor het einde volgt PSV op twee punten.
30e speelronde FC Twente 1 - 1 (0 - 0) Roda JC Kerkrade Selectie FC Twente:
zo. 10 april 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Ed Janssen

Theo Janssen (p) 86'
0 - 1
1 - 1
77' Boldizsár Bodor

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Onyewu, Tiendalli, Bruggink, Leugers, Bajrami, John

WISSELS:
78' Bajrami Landzaat
78' John Janko

  • Janssen en Buysse kregen een gele kaart en zijn daardoor geschorst voor het duel tegen De Graafschap. Rosales kreeg een rode kaart (90+5'). Aan de kant van Roda JC kreeg doelman Prus een rode kaart (83') Ruiz miste een strafschop in de 53e minuut. PSV speelde gelijk tegen sc Heerenveen (2-2), zodoende bleef FC Twente aan kop.
31e speelronde De Graafschap 1 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 17 april 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Doetinchem
De Vijverberg
Toeschouwers: 12.580

Scheidsrechter:
Jack van Hulten

Rogier Meijer 89'
0 - 1
1 - 1
72' Denny Landzaat

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, Ruiz, Landzaat - John, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Onyewu, Röseler, Bruggink, Bannink, Bajrami, Janko

WISSELS:
58' Janko John
73' Bajrami Chadli

  • Doordat PSV wel wist te winnen in Almelo verspeelde FC Twente de koppositie op doelsaldo aan de Eindhovenaren.
32e speelronde ADO Den Haag 1 - 2 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
vrij. 22 april 2011
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Den Haag
Kyocera Stadion
Toeschouwers: 12.000

Scheidsrechter:
Jan Wegereef

Dmitri Boelykin 70'
0 - 1
1 - 1
1 - 2
61' Bryan Ruiz

86' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Onyewu, Bengtsson, Leugers, Bajrami, Janko, John

WISSELS:
84' Bajrami Chadli
90' Onyewu De Jong

  • In de eerste helft werd een doelpunt van Ruiz afgekeurd. De Jong (18') kreeg een gele kaart. Aangezien PSV met 3-1 van Feyenoord verloor, kwam de leiding in de Eredivisie opnieuw in handen van FC Twente. Ajax volgde op één punt achterstand, PSV op drie.
33e speelronde FC Twente 4 - 0 (1 - 0) Willem II Selectie FC Twente:
zo. 1 mei 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 24.000

Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Luuk de Jong 39'
Douglas 50'
Dragan Jelič (ed) 63'
Theo Janssen (p) 77'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Tiendalli, Onyewu, Bengtsson, Leugers, Janko, John

WISSELS:
68' Bengtsson Douglas
77' Tiendalli Rosales
81' Janko Landzaat

34e speelronde Ajax 3 - 1 (1 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
zo. 15 mei 2011
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Amsterdam
Amsterdam ArenA
Toeschouwers: 51.738

Scheidsrechter:
Pieter Vink
Siem de Jong 23'
Denny Landzaat (ed) 47'

Siem de Jong 78'
1 - 0
2 - 0
2 - 1
3 - 1


48' Theo Janssen

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Tiendalli, Bengtsson, Leugers, Janko, John, Bajrami

WISSELS:
68' Janko Landzaat
83' Bajrami Chadli

  • Douglas en Janssen kregen een gele kaart. Voor Douglas betekent dat een schorsing voor het eerstkomende competitieduel. Ajax nam door de winst de koppositie over en werd kampioen. Door het gelijke spel van PSV bij Groningen werd FC Twente wel tweede.

KNVB beker[bewerken | brontekst bewerken]

3e ronde vv Capelle 1 - 4 (1 - 1) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 22 september 2010
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Rotterdam
Stadion Woudestein
Toeschouwers: 2800

Scheidsrechter:
Jack van Hulten
Wesley da Silva 39'

1 - 0
1 - 1
1 - 2
1 - 3
1 - 4

40' Bernard Parker
54' Bryan Ruiz (p)
58' Nacer Chadli
80' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Boschker - Tiendalli, Bengtsson, Douglas, Kuiper - Brama Aanvoerder, Chadli, Landzaat - Rosales, De Jong, Ruiz

RESERVEBANK:
Michajlov, Schimpelsberger, Wisgerhof, Berghuis, Vujičević, John, Parker

WISSELS:
33' Parker Tiendalli
76' Vujičević Ruiz
84' John Chadli

  • Rasmus Bengtsson en Ola John maakten hun debuut voor FC Twente. Kuiper en Vujičević keerden terug na langdurige blessures. Door de 4-1-overwinning bekerde Twente door naar de vierde ronde.
4e ronde FC Zwolle 1 - 1 (1 - 1, 0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
di. 9 november 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Zwolle
FC Zwolle Stadion
Toeschouwers: 10.500

Scheidsrechter:
Ed Janssen

Yanic Wildschut 87'

Sjoerd Ars
Arne Slot
Frank Olijve
Joey van den Berg
0 - 1
1 - 1

TWE
w.n.s.
(3 - 5)
82' Nacer Chadli


Bryan Ruiz
Denny Landzaat
Dario Vujičević
Nacer Chadli
Douglas

BASISOPSTELLING:
Boschker - Schimpelsberger, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Landzaat, Bruggink, Vujičević - Diba, Janko, Parker

RESERVEBANK:
Michajlov, Stockentree, Röseler, Brama, Ruiz, Chadli, Kastrati

WISSELS:
64' Chadli Parker
64' Ruiz Bruggink
89' Stockentree Schimpelsberger

  • Een gele kaart was er voor Denny Landzaat. Door de strafschoppenserie te winnen bekerde Twente door naar de achtste finales.
1/8 finale FC Twente 5 - 0 (4 - 0) Vitesse Selectie FC Twente:
di. 21 december 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 23.000

Scheidsrechter:
Kevin Blom
Theo Janssen 29'
Luuk de Jong (p) 32'
Theo Janssen 37'
Nacer Chadli 44'
Luuk de Jong 60'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0
5 - 0

BASISOPSTELLING:
Boschker - Bengtsson, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Janssen, Leugers - Rosales, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Michajlov, Tiendalli, Vujičević, Bruggink, Diba, Gouriye, John

WISSELS:
46' Tiendalli Bengtsson
62' Diba Chadli
74' John Janssen

1/4 finale FC Twente 1 - 1 (1 - 1, 0 - 0) PSV Selectie FC Twente:
wo. 26 januari 2011
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 21.000

Scheidsrechter:
Pieter Vink
Theo Janssen (p) 70'



Theo Janssen
Denny Landzaat
Nacer Chadli
Marc Janko
Douglas
Luuk de Jong
Dwight Tiendalli
1 - 0
1 - 1

TWE
w.n.s.
(7 - 6)

90' Danny Koevermans

Atiba Hutchinson
Stanislav Manolev
Marcus Berg
Ola Toivonen
Balázs Dzsudzsák
Danny Koevermans
Orlando Engelaar

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, De Jong, Janssen - Bajrami, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Michajlov, Buysse, Tiendalli, Bentsson, Landzaat, Bruggink, John

WISSELS:
26' Tiendalli Onyewu
59' Landzaat Bajrami

  • Een gele kaart was er voor Wout Brama. Door de overwinning bereikte Twente de halve finales.
1/2 finale FC Twente 1 - 0 (0 - 0) FC Utrecht Selectie FC Twente:
wo. 2 maart 2011
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers: 21.800

Scheidsrechter:
Pol van Boekel
Marc Janko 77'

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Bengtsson, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - De Jong, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Michajlov, Onyewu, Leugers, Bannink, Bajrami, Bruggink, John

WISSELS:
64' John Landzaat

  • Gele kaarten waren er voor Janko en Buysse. Bij Utrecht ontving Cornelisse na twintig minuten zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. FC Twente bekert door de winst voor de zevende keer in de historie door naar de finale.
Finale FC Twente 3 - 2 (2 - 2, 1 - 2) Ajax Selectie FC Twente:
zo. 8 mei 2011
Aanvangstijd: 18:00 uur
Plaats: Rotterdam
Stadion Feijenoord
Toeschouwers: 45.000

Scheidsrechter:
Kevin Blom


Wout Brama 45'
Theo Janssen 56'
Marc Janko 117'
0 - 1
0 - 2
1 - 2
2 - 2
3 - 2
19' Demy de Zeeuw
40' Lorenzo Ebecilio

BASISOPSTELLING:
Boschker - Tiendalli, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Michajlov, Rosales, Bengtsson, Leugers, Janko, Bajrami, John

WISSELS:
91' Bajrami Chadli
100' Bengtsson Wisgerhof
106' Janko De Jong

  • FC Twente werd voor de derde keer in de clubhistorie winnaar van de KNVB beker. Douglas (24'), Brama (82'), Janssen (83') en De Jong (94') kregen een gele kaart. Nadat Wisgerhof werd vervangen, droeg Brama de aanvoerdersband. Na afloop werd de beker uitgereikt door Theo Pahlplatz.

Champions League[bewerken | brontekst bewerken]

groepsfase FC Twente 2 - 2 (2 - 2) Vlag van Italië Internazionale Selectie FC Twente:
di. 14 september 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion[12]
Toeschouwers: 23.800

Scheidsrechter:
Pedro Proença Vlag van Portugal

Theo Janssen 20'
Diego Milito (ed) 30'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
2 - 2
14' Wesley Sneijder


41' Samuel Eto'o

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Kuiper, Landzaat, Bajrami, Parker

WISSELS:
78' Bajrami Janko
88' Landzaat Chadli

  • FC Twente debuteerde in de UEFA Champions League met een thuiswedstrijd tegen de regerend kampioen. Een gele kaart was er voor Douglas (90') wegens protesteren. Denny Landzaat maakte met een invalbeurt zijn debuut voor FC Twente. Ook de tweede wedstrijd in de groep; Werder Bremen tegen Tottenham Hotspur, eindigde in 2-2.
groepsfase Tottenham Hotspur FC Vlag van Engeland 4 - 1 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 29 september 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Londen
White Hart Lane
Toeschouwers: 34.000

Scheidsrechter:
Terje Hauge Vlag van Noorwegen
Rafael van der Vaart 47'
Roman Pavljoetsjenko (p) 50'

Roman Pavljoetsjenko (p) 64'
Gareth Bale 85'
1 - 0
2 - 0
2 - 1
3 - 1
4 - 1


56' Nacer Chadli

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Kuiper - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, Janko, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Schimpelsberger, Vujičević, De Jong, Chadli, Parker

WISSELS:
28' Chadli Bajrami
69' De Jong Landzaat

  • Michajlov (40'), Kuiper (54') en Rosales (80') kregen geel. Michajlov keerde in de 41e minuut een door Van der Vaart genomen strafschop. Van der Vaart werd in de 61e minuut na een tweede gele kaart het veld uitgestuurd. Internazionale tegen Werder Bremen, de andere wedstrijd in de groep, eindigde in 4-0 voor Inter. FC Twente staat hierdoor na twee wedstrijden derde.
groepsfase FC Twente 1 - 1 (0 - 0) Vlag van Duitsland Werder Bremen Selectie FC Twente:
wo. 20 oktober 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion
Toeschouwers: 24.000

Scheidsrechter: Claus Bo Larsen Vlag van Denemarken
Theo Janssen 75' 1-0
1-1

80' Marko Arnautović

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Kuiper, Schimpelsberger, Vujičević, De Jong, Parker

WISSELS:
24' Bengtsson Wisgerhof
86' De Jong Landzaat

  • Brama (45+1') en Tiendalli (61') kregen geel. Brama nam na 24 minuten de aanvoerdersband over van Wisgerhof, nadat hij geblesseerd het veld verlaten had. Internazionale tegen Tottenham Hotspur, de andere wedstrijd in de groep, eindigde in 4-3 voor Inter. FC Twente staat na drie wedstrijden vierde.
groepsfase Werder Bremen Vlag van Duitsland 0 - 2 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
di. 2 november 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Bremen
Weserstadion
Toeschouwers: 30.200

Scheidsrechter:
Alain Hamer Vlag van Luxemburg
0 - 1
0 - 2
81' Nacer Chadli
84' Luuk de Jong

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Bengtsson, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas - Rosales, De Jong, Landzaat, Leugers - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Stockentree, Vujičević, John, Kastrati, Parker

WISSELS:
76' Schimpelsberger Bengtsson
86' Vujičević Chadli
90' Stockentree De Jong

  • Drie dagen na een historische overwinning in de competitie op PSV, boekte FC Twente zijn eerste winst in de Champions League. Basisspelers Theo Janssen, Wout Brama en Dwight Tiendalli ontbraken in deze wedstrijd wegens blessures. Jeugdspeler Mitch Stockentree maakte met een invalbeurt in blessuretijd zijn debuut in het eerste van FC Twente. Douglas (41'), Leugers (62') en Bengtsson (68') kregen een gele kaart. Werder-aanvoerder Torsten Frings kreeg in de 75e minuut rood wegens het neertrekken van de doorgebroken Bryan Ruiz. Tottenham Hotspur tegen Internazionale eindigde in 3-1. FC Twente staat na deze ronde op een derde plaats in de groep, twee punten achter Inter en Tottenham en drie punten voor op Werder Bremen.
groepsfase Internazionale Vlag van Italië 1 - 0 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
wo. 24 november 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Milaan
Stadio Giuseppe Meazza
Toeschouwers: 29.466

Scheidsrechter:
Stéphane Lannoy Vlag van Frankrijk
Esteban Cambiasso 55' 1 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Leugers - Brama, De Jong, Janssen - Ruiz, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Schimpelsberger, Buysse, Landzaat, Vujičević, John, Parker

WISSELS:
70' Landzaat Janko
80' Buysse Leugers

  • Door de nederlaag tegen Inter en de gelijktijdige nederlaag van Werder Bremen tegen Tottenham Hotspur (3-0) is FC Twente verzekerd van een derde plaats in de groep. Dit betekent dat Twente doorbekert in de UEFA Europa League. Thilo Leugers (73') kreeg in deze wedstrijd een gele kaart.
groepsfase FC Twente 3 - 3 (1 - 1) Vlag van Engeland Tottenham Hotspur FC Selectie FC Twente:
di. 7 december 2010
Aanvangstijd: 20:45 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion
Toeschouwers: 24.000

Scheidsrechter:
Carlos Velasco Carballo Vlag van Spanje

Denny Landzaat (p) 22'

Roberto Rosales 56'

Nacer Chadli 64'
0 - 1
1 - 1
1 - 2
2 - 2
2 - 3
3 - 3
12' Peter Wisgerhof (ed)

47' Jermain Defoe

59' Jermain Defoe

BASISOPSTELLING:
Boschker - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Tiendalli - Brama, Landzaat, Janssen - De Jong, Janko, Chadli

RESERVEBANK:
Michajlov, Bengtsson, Leugers, Buysse, Vujičević, John, Parker

WISSELS:
72' Vujičević Janko

  • Sander Boschker, die in zijn loopbaan niet eerder in een wedstrijd in de Champions League had gekeept, kreeg in de laatste groepswedstrijd de voorkeur boven Nikolaj Michajlov. Met 40 jaar en 48 dagen was hij op dat moment de oudste Nederlander ooit in de Champions League. Dit record werd op 23 februari 2011 verbeterd door Edwin van der Sar (Manchester United FC). In de tweede wedstrijd in de groep versloeg Werder Bremen Internazionale met 3-0. Tottenham Hotspur werd hierdoor de groepswinnaar.

Europa League[bewerken | brontekst bewerken]

2e ronde Roebin Kazan Vlag van Rusland 0 - 2 (0 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
do. 17 februari 2011
Aanvangstijd: 13:00 uur
Plaats: Moskou
Olympisch Stadion Loezjniki
Toeschouwers: 500

Scheidsrechter:
Robert Schörgenhofer Vlag van Oostenrijk
0 - 1
0 - 2
77' Luuk de Jong
88' Peter Wisgerhof

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Leugers, Bruggink, Bajrami, John

WISSELS:
86' Bajrami Ruiz

  • Doordat het veld in het stadion van Roebin Kazan was afgekeurd in verband met vorst werd het duel in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou afgewerkt. Door de lage temperaturen was het doorgaan van de wedstrijd lange tijd onzeker. Een uur voor de aftrap gaven de thermometers van de UEFA −14,3 °C aan, waardoor er ondanks protesten van FC Twente toch afgetrapt werd. Roberto Rosales, Theo Janssen en Denny Landzaat kregen in deze wedstrijd een gele kaart.
2e ronde FC Twente 2 - 2 (1 - 2) Vlag van Rusland Roebin Kazan Selectie FC Twente:
do. 24 februari 2011
Aanvangstijd: 21:05 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion
Toeschouwers: 24.000

Scheidsrechter:
Marcin Borski Vlag van Polen


Theo Janssen 45'
Douglas 47'
0 - 1
0 - 2
1 - 2
2 - 2
22' Cristian Ansaldi
24' Christian Noboa

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Onyewu - Brama, Landzaat, Janssen - Ruiz, De Jong, Chadli

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Leugers, Bajrami, John, Janko

WISSELS:
73' Bajrami Ruiz
87' Janko Chadli
90' Buysse De Jong

  • FC Twente bekert door naar de volgende ronde. Brama en Michajlov kregen een gele kaart.
1/8 finale FC Twente 3 - 0 (1 - 0) Vlag van Rusland FK Zenit Sint-Petersburg Selectie FC Twente:
do. 10 maart 2011
Aanvangstijd: 21:05 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion
Toeschouwers: 20.750

Scheidsrechter:
Mark Clattenburg Vlag van Engeland
Luuk de Jong 25'
Denny Landzaat 56'
Luuk de Jong 90+2'
1 - 0
2 - 0
3 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Douglas, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Chadli, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Onyewu, Tiendalli, Bruggink, John, Janko

WISSELS:
76' John Bajrami

  • Gele kaarten waren er voor Douglas (57') en Buysse (70'). Voor Douglas was het de derde gele kaart in Europees verband, wat hem op een schorsing voor het uitduel in Sint-Petersburg kwam te staan.
1/8 finale FK Zenit Sint-Petersburg Vlag van Rusland 2 - 0 (2 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
do. 17 maart 2011
Aanvangstijd: 19:00 uur
Plaats: Sint-Petersburg
Petrovski-stadion
Toeschouwers: 21.500

Scheidsrechter:
Jonas Eriksson Vlag van Zweden
Roman Sjirokov 16'
Aleksandr Kerzjakov 38'
1 - 0
2 - 0

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Rosales, Wisgerhof Aanvoerder, Onyewu, Buysse - Brama, Landzaat, Janssen - Chadli, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Tiendalli, Bannink, Bruggink, John, Janko

WISSELS:
72' John Bajrami

1/4 finale Villarreal CF Vlag van Spanje 5 - 1 (3 - 0) FC Twente Selectie FC Twente:
do. 7 april 2011
Aanvangstijd: 21:05 uur
Plaats: Villarreal
Estadio El Madrigal
Toeschouwers: 15.000

Scheidsrechter:
Aleksei Nikolaev Vlag van Rusland
Carlos Marchena 22'
Borja Valero 43'
Nilmar 45'
Giuseppe Rossi 55'
Nilmar 80'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0
5 - 0
5 - 1





90' Marc Janko

BASISOPSTELLING:
Michajlov - Wisgerhof Aanvoerder, Onyewu, Douglas - Rosales, Brama, Janssen, Tiendalli - Ruiz, De Jong, Bajrami

RESERVEBANK:
Boschker, Bengtsson, Buysse, Landzaat, Janko, Chadli, John

WISSELS:
32' Janko De Jong
60' Chadli Ruiz
77' Landzaat Brama

  • Gele kaarten waren er voor Rosales (58') en Janko (70'). Rosales is hierdoor geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Villarreal.
1/4 finale FC Twente 1 - 3 (1 - 0) Vlag van Spanje Villarreal CF Selectie FC Twente:
do. 14 april 2011
Aanvangstijd: 21:05 uur
Plaats: Enschede
FC Twente Stadion
Toeschouwers: 23.500

Scheidsrechter:
William Collum Vlag van Schotland
Emir Bajrami 32' 60' Giuseppe Rossi (p)
84' Marco Ruben (p)
90' Cani

BASISOPSTELLING:
Boschker - Tiendalli, Onyewu, Douglas, Buysse - Brama Aanvoerder, Janssen, Leugers - Ruiz, Janko, Bajrami

RESERVEBANK:
De Vogt, Wisgerhof, Landzaat, Bannink, Bruggink, Chadli, John

WISSELS:
61' Landzaat Brama
71' John Janko
78' Bannink Ruiz

  • Een gele kaart was er voor Leugers (53'), een rode voor Tiendalli (58'). Beiden zijn geschorst voor een volgende Europese wedstrijd. Boschker nam de aanvoerdersband over van Brama na diens wissel. Door het resultaat bekert Villarreal verder naar de halve finales.

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Resultaten overzicht - alle competities
Winst Gelijk Verlies Win %
Thuis 16 9 2 59,3%
Uit 13 5 8 50,0%
Beide 29 14 10 54,7%
Resultaten overzicht - Eredivisie
Winst Gelijk Verlies Win %
Thuis 13 4 1 72,2%
Uit 9 4 4 52,9%
Beide 22 8 5 62,9%
Omschrijving Kader Uitkomst
Grootste overwinning Competitie Heracles Almelo thuis (5-0)
Beker Vitesse thuis (5-0)
Europa FK Zenit thuis (3-0)
Grootste nederlaag Competitie sc Heerenveen uit (6-2)
Beker n.v.t.
Europa Villarreal CF uit (5-1)
Meest doelpuntrijke wedstrijd Competitie sc Heerenveen uit (6-2 verlies)
Beker vv Capelle uit (1-4 winst), Vitesse thuis (5-0 winst)
Europa Tottenham Hotspur thuis (3-3 gelijk)

Topscorers[bewerken | brontekst bewerken]

Topscorer Theo Janssen.
# Naam Vlag van Nederland Nationaal Vlag van Europa Europees Tot.
ED B JCS Subt. CL EL Subt.
1 Vlag van Nederland Theo Janssen 13 4 0 17 2 1 3 20
Vlag van Nederland Luuk de Jong 12 3 1 16 1 3 4 20
3 Vlag van Oostenrijk Marc Janko 14 2 0 16 0 1 1 17
4 Vlag van BelgiëVlag van Marokko Nacer Chadli 7 3 0 10 3 0 3 13
5 Vlag van Costa Rica Bryan Ruiz 9 1 0 10 0 0 0 10
6 Vlag van Nederland Denny Landzaat 2 0 0 2 1 1 2 4
7 Vlag van Nederland Wout Brama 2 1 0 3 0 0 0 3
Vlag van Brazilië Douglas 2 0 0 2 0 1 1 3
9 Vlag van Zweden Emir Bajrami 1 0 0 1 0 1 1 2
Vlag van Venezuela Roberto Rosales 1 0 0 1 1 0 1 2
11 Vlag van NederlandVlag van Liberia Ola John 1 0 0 1 0 0 0 1
Vlag van Zuid-Afrika Bernard Parker 0 1 0 1 0 0 0 1
Vlag van Nederland Peter Wisgerhof 0 0 0 0 0 1 1 1
e.d. tegenstander 1 0 0 1 1 0 1 2
Totaal 65 15 1 81 9 9 18 99

Assists[bewerken | brontekst bewerken]

Aangever Luuk de Jong.
# Naam Vlag van Nederland Nationaal Vlag van Europa Europees Tot.
ED B JCS Subt. CL EL Subt.
1 Vlag van Nederland Luuk de Jong 9 4 0 13 0 0 0 13
2 Vlag van Nederland Theo Janssen 5 1 0 6 1 3 4 10
3 Vlag van Costa Rica Bryan Ruiz 5 0 0 5 1 1 2 7
4 Vlag van BelgiëVlag van Marokko Nacer Chadli 5 1 0 6 0 0 0 6
5 Vlag van Oostenrijk Marc Janko 4 0 0 4 0 0 0 4
6 Vlag van Brazilië Douglas 3 0 0 3 0 0 0 3
Vlag van Nederland Denny Landzaat 3 0 0 3 0 0 0 3
Vlag van Venezuela Roberto Rosales 3 0 0 3 0 0 0 3
9 Vlag van Nederland Wout Brama 2 0 0 2 0 0 0 2
Vlag van Nederland Peter Wisgerhof 1 0 0 1 0 1 1 2
11 Vlag van België Bart Buysse 1 0 0 1 0 0 0 1
Vlag van NederlandVlag van Liberia Ola John 1 0 0 1 0 0 0 1
Vlag van Oostenrijk Michael Schimpelsberger 0 0 0 0 1 0 1 1
Vlag van Kroatië Dario Vujičević 0 1 0 1 0 0 0 1
Totaal 42 7 0 49 3 5 8 57

Gele kaarten[bewerken | brontekst bewerken]

Rosales kreeg het vaakst geel.
Ook Douglas kreeg negen gele kaarten. Daarnaast ook twee rode.
# Naam Vlag van Nederland Nationaal Vlag van Europa Europees Tot.
ED B JCS Subt. CL EL Subt.
1 Vlag van Brazilië Douglas 5 1 0 6 2 1 3 9
Vlag van Nederland Theo Janssen 7 1 0 8 0 1 1 9
Vlag van Venezuela Roberto Rosales 6 0 0 6 1 2 3 9
4 Vlag van België Bart Buysse 5 1 0 6 0 1 1 7
5 Vlag van Nederland Wout Brama 2 2 0 4 1 1 2 6
6 Vlag van Oostenrijk Marc Janko 3 1 0 4 0 1 1 5
Vlag van Nederland Luuk de Jong 3 1 1 5 0 0 0 5
Vlag van Duitsland Thilo Leugers 2 0 0 2 2 1 3 5
9 Vlag van Nederland Denny Landzaat 2 1 0 3 0 1 1 4
10 Vlag van Zweden Emir Bajrami 2 0 1 3 0 0 0 3
Vlag van NederlandVlag van Suriname Dwight Tiendalli 2 0 0 2 1 0 1 3
12 Vlag van Marokko Nacer Chadli 2 0 0 2 0 0 0 2
Vlag van Bulgarije Nikolaj Michajlov 0 0 0 0 1 1 2 2
Vlag van Verenigde Staten Oguchi Onyewu 2 0 0 1 0 0 0 2
Vlag van Ivoorkust Cheick Tioté 1 0 1 2 0 0 0 2
Vlag van Kroatië Dario Vujičević 2 0 0 2 0 0 0 2
Vlag van Nederland Peter Wisgerhof 2 0 0 2 0 0 0 2
18 Vlag van Zweden Rasmus Bengtsson 0 0 0 0 1 0 1 1
Vlag van Nederland Nicky Kuiper 0 0 0 0 1 0 1 1
Vlag van Oostenrijk Michael Schimpelsberger 1 0 0 1 0 0 0 1
Totaal 49 8 3 60 10 10 20 80

Rode kaarten[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Vlag van Nederland Nationaal Vlag van Europa Europees Tot.
ED B JCS Subt. CL EL Subt.
1 Vlag van Brazilië Douglas 2 0 0 2 0 0 0 2
2 Vlag van Venezuela Roberto Rosales 1 0 0 1 0 0 0 1
3 Vlag van NederlandVlag van Suriname Dwight Tiendalli 0 0 0 0 0 1 1 1
Totaal 3 0 0 3 0 1 1 4

Strafschoppen[bewerken | brontekst bewerken]

Strafschoppen voor

# Naam Competitie Aantal Benut
1 Vlag van Nederland Theo Janssen Eredivisie 4 4
KNVB beker 1 1
Totaal 5 5
2 Vlag van Costa Rica Bryan Ruiz Eredivisie 4 3
KNVB beker 1 1
Totaal 5 4
3 Vlag van Nederland Luuk de Jong KNVB beker 1 1
Vlag van Nederland Denny Landzaat Champions League 1 1
5 Vlag van Oostenrijk Marc Janko Eredivisie 1 0
Totaal 13 11

Strafschoppen tegen

# Doelman Competitie Aantal GT
1 Vlag van Bulgarije Nikolaj Michajlov Champions League 3 1
Eredivisie 2 0
Totaal 5 1
2 Vlag van Nederland Sander Boschker Europa League 2 0
Eredivisie 1 0
Totaal 3 0
Totaal 8 1

Jong FC Twente[bewerken | brontekst bewerken]

Bij Jong FC Twente begon René Hake aan zijn tweede seizoen als trainer van het beloftenelftal. Hij kreeg daarbij assistentie van oud-speler Frans Thijssen. In oktober ging Hake echter in op een aanbieding van zijn oude club FC Emmen om daar hoofdtrainer te worden. Jos Daerden nam daarna zijn taken over.

In vergelijking met het voorgaande seizoen werd Alexander Bannink overgeheveld naar het eerste elftal van FC Twente (en daarna verhuurd aan Heracles Almelo). Sebastian Sumelka vertrok naar 1. FC Magdeburg. Nick Hengelman stapte over naar Heracles Almelo en ook Bartek Pacuszka (Start Otwock sinds begin 2011) en Marcel Piesche (naar FC Emmen) maken geen deel meer uit van de selectie.

Steven Berghuis, Ola John, Nils Röseler, Sander van Aken en Filip Bednarek kwamen over van de voetbalacademie. Daarnaast werd ook Bruno aan de selectie toegevoegd.

In de winterstop werd Thilo Leugers overgeheveld naar de eerste selectie. Flamur Kastrati werd verhuurd aan VfL Osnabrück. Ook Michael Schimpelsberger vertrok. Hij maakte de overstap naar Rapid Wien. Ook Stefan Thesker vertrok op huurbasis. Hij ging naar Fortuna Sittard. Tot slot vertrok ook Petteri Pennanen. De Fin keerde terug naar zijn geboorteland bij FC Inter Turku.

Selectie seizoen 2010/11:

Positie Spelers
Doelverdediging Nick Marsman (1990), Filip Bednarek (1992)
Verdediging Sander van Aken (1991), Tuomas Rannankari (1991), Nils Röseler (1992), Mitch Stockentree (1991), Stefan Thesker (1991), Michael Schimpelsberger (1991)
Middenveld Bruno (1992), Thilo Leugers (1991), Petteri Pennanen (1990), Steven Berghuis (1991)
Aanval Ninos Gouriye (1991), Flamur Kastrati (1991), Ola John (1992)

De selectie werd bij wedstrijden aangevuld met reservespelers van het eerste elftal en spelers uit de voetbalacademie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]