FIFA 19

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FIFA 19
Ontwikkelaar EA Canada
EA Bucharest
Uitgever EA Sports
Muziek Hans Zimmer
Lorne Balfe[1]
Datum van uitgave 28 september 2018[2]
Genre Sportspel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Frostbite
Leeftijdsklasse PEGI: 3+
Platform Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Windows, Xbox 360, Xbox One
Navigatie
Spelserie FIFA
Voorloper FIFA 18
Vervolg FIFA 20
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

FIFA 19 is een voetbalsimulatiespel ontwikkeld door EA Canada. Het spel werd uitgegeven door EA Sports en is op 28 september 2018 uitgekomen voor de Nintendo Switch, de PlayStation 3, de PlayStation 4, Windows, de Xbox 360 en de Xbox One.[2]

De versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn beschikbaar onder de naam FIFA 19: Legacy Edition en bevatten geen gameplayverbeteringen ten opzichte van de voorgangers. In deze versies zijn enkel de spelers en uniformen van de ploegen geüpdatet.

Nieuw in FIFA 19 is de toevoeging van de UEFA Champions League en UEFA Europa League. Daarnaast heeft Electronic Arts wederom de rechten voor de Italiaanse Serie A die in de twee voorgaande spellen "Calcio A" heette; de Russische Premjer-Liga is echter niet meer gelicentieerd. FIFA 19 bevat ook de China Super League.

FIFA 19 is het laatste spel met de stemmen van Evert ten Napel en Youri Mulder als Nederlandstalige commentatoren. Na vijftien jaar trouwe dienst hielden beiden het voor bekeken. Ten Napel en Mulder werden vervangen door Sierd de Vos en Jeroen Grueter vanaf FIFA 20.[3]

Verhaal[bewerken]

De verhaalmodus "The Journey" uit FIFA 17 en FIFA 18 wordt in dit spel vervolgd. Het hoofdstuk uit dit spel, "The Journey: Champions", is het laatste deel in de verhaallijn over Alex Hunter. Dit jaar zijn er ook 2 andere personages waarmee er gespeeld kan worden.