Fallen Angel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fallen Angel
De moord op zwarte Stella
Regie Otto Preminger
Producent Otto Preminger
Hoofdrollen Alice Faye
Dana Andrews
Linda Darnell
Distributie 20th Century Fox
Première 26 oktober 1945 (VS)
Genre Film noir / Drama
Speelduur 98 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film noir

Fallen Angel is een film noir uit 1945 onder regie van Otto Preminger. De film is gebaseerd op een boek van Marty Holland. Hij is ook bekend om het incident met Alice Faye, die erg boos werd toen haar scènes werden ingekort en op Linda Darnells verschijning meer nadruk werd gelegd. Ze besloot te stoppen met acteren en kwam niet terug tot 1962, toen ze in State Fair te zien was.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Eric Stanton, die op weg is naar San Francisco, wordt uit de bus gegooid als blijkt dat hij niet genoeg geld heeft. Op zoek naar leven in de stad waar hij is gedropt, vindt hij restaurant Pop’s Eats. Hier komt hij erachter dat alle mannen uit de stad achter de aantrekkelijke dienstmeid Stella aan zitten.

Hier weet Stanton een overnachtingsplaats te vinden in professor Madleys hotelkamer. Om zijn dank te laten blijken, zorgt Stanton ervoor dat Madley bekend wordt via een show, waar Stanton zelf ook in verschijnt. Tijdens een van die shows ontmoet hij Clara en June Mills. Stanton, die er van houdt de boel te bedriegen en mensen te kwetsen, maakt van hen zijn nieuwe prooi.

Ondertussen wordt Stanton verliefd op Stella. Stella blijkt zo slecht te zijn als Stanton zelf en steelt geld uit de kassa. Na een korte romance doet Stanton een huwelijksaanzoek. Stella wijst hem af vanwege zijn lage inkomen. Om rijk te worden trouwt hij met June Mills, een oude vrijster van hoge afkomst. Clara doorziet hem, maar weet June of Eric zelf niet te stoppen.

Net als Stanton op het punt staat te scheiden van zijn vrouw, blijkt Stella vermoord te zijn. Detective Mark Judd begint een onderzoek op de moord, die leidt naar Stanton. Nadat Stanton ontdekt dat hij een hoofdverdachte is, vlucht hij met Junes geld. Maar dan wordt June zelf een verdachte...

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]

Referentie[bewerken]