Familie Marsh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Randy en Sharon Marsh
South Park-personage
Geslacht Mannelijk en vrouwelijk
Haar Zwart en bruin
Leeftijd ±40
Baan Randy: geoloog
Sharon: secretaresse
Religie rooms-katholiek, in de aflevering All About Mormons ook even mormoons
Debuut Randy Volcano
Sharon: An Elephant Makes Love To A Pig
Stem Trey Parker en April Stewart
Lijst van personages

Randy en Sharon Marsh zijn fictieve personages uit de animatieserie South Park. Ze zijn de ouders van Stan en Shelley. De stem van Randy wordt ingesproken door Trey Parker en de stem van Sharon wordt gedaan door April Stewart.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Randy[bewerken]

Randy is de echtgenoot van Sharon, en hun huwelijk loopt gemiddeld goed. In de meeste afleveringen gedragen ze zich erg normaal tegenover elkaar maar af en toe zijn er spanningen. In de aflevering Clubhouses komt het tot een scheiding, maar uiteindelijk komen ze weer samen. Nog een voorbeeld van spanning is de aflevering More Crap, waar Sharon maar niet kan begrijpen dat mannen geobsedeerd zijn met het wereldrecord van het grootste uitwerpsel ooit. Randy reageert op zulke momenten meestal over-the-top dramatisch.

Randy heeft zwart haar en een snor en draagt meestal een grijze broek met een blauw shirt. Hij is geoloog, hetgeen soms ook in de serie een rol speelt. Zo wint hij in de aflevering Spontaneous Combustion (#302) zelfs een Nobelprijs na onderzoek over spontane zelfontbranding. Randy heeft zijn middelbare school nooit afgemaakt omdat hij terechtkwam in een boyband, waarvan het succes echter maar van korte duur was.

Opvallend is dat Randy vaak een leidersrol op zich neemt, zo vertegenwoordigde hij in Pinewood Derby (#1306) zelfs de hele wereld. Dit heeft hij vooral te danken aan zijn grote mond.

In het algemeen wordt Randy voorgesteld als een man die een midlifecrisis doormaakt. In de latere afleveringen speelt hij vaker een rol en vertoont hij steeds absurder gedrag. Zoals in de aflevering Bloody Mary, waarin hem wijsgemaakt wordt dat zijn zogezegde alcoholisme een oncontroleerbare ziekte is en hij deze dus moet ondergaan. Randy scheert dan zijn hoofdhaar af en begint te drinken in een rolstoel met een dekentje.

Sharon[bewerken]

Sharon (voorheen Carol) Marsh-Kimble is de vrouw van Randy en de moeder van Stan en Shelley. Ze draagt bijna altijd een bruine trui met een rood kraagje, een lange, blauwe broek en ze heeft bruin haar. Ze werkt als secretaresse in "Tom's Rhinoplasty".

Sharons stem werd al ingesproken door Mary Kay Bergman, Mona Marshall en Eliza Schneider en wordt nu gedaan door April Stewart.