Far Far Away Idol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Far Far Away Idol
Regie Simon J. Smith
Producent David Lipman
Scenario Boek: William Steig
David Lipman
Hoofdrollen Mike Myers
Cameron Diaz
Eddie Murphy
Antonio Banderas
Simon Cowell
Muziek Matt Mahaffey
Montage Michelle Belforte
Distributie DreamWorks Home Entertainment
Première 5 november 2004
Speelduur 6 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper The Ghost of Lord Farquaad (2003)
Vervolg Shrek the Halls (2007)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Far Far Away Idol is een Amerikaanse direct-naar-dvd korte film geregisseerd door Simon J. Smith. Het duurt 6 minuten. Het is de derde korte film van de shrek-franchise. Het verscheen voor het eerst op 5 november 2004 op de DVD van Shrek 2. Het werd geproduceerd door DreamWorks Animation. Het is tevens ook een parodie op American Idol met het jurylid Simon Cowell uit die serie die hierin zichzelf speelt. De andere hoofdrollen werden vertolkt door Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en Antonio Banderas. De film is net als American Idol een soort talentenwedstrijd tussen de personages van de mediafranchise in het fictieve land Far Far Away uit deze franchise. De korte film heeft 4 alternatieve aflopen daar de kijker van de DVD mee mocht stemmen als een jurylid en er was tevens in 2004 een online wedstrijd waarbij alle geregistreerde kijkers hun stem konden uitbrengen op de website van DreamWorks om de ultieme kampioen te bepalen.[1] Na 750.000 stemmen kondigde DreamWorks op 8 november 2004 aan dat de stiefzus Doris deze online wedstrijd gewonnen heeft ondanks dat ze in de korte film zelf niet wint.[2][3]


Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Dit speelt zich af vlak na het einde van Shrek 2. Hier feesten de hoofdpersonages en de stadsbewoners op en rond een podium zoals in die film. Donkey en de gelaarsde kat zijn net klaar met opnieuw Livin' la Vida Loca te zingen. Het is laat en zowat iedereen is al weg. Shrek en Fiona naderen terwijl Gingy de Peperkoeken man kritiek geeft op Donkey en de kat hun zangkunsten. Fiona sust dat echter door te zeggen dat niet slecht zijn. De kat en donkey beschouwen dit als een uitdaging. Simon Cowell komt net aangelopen en vindt dit een goed idee. Shrek besluit om een wedstrijd te houden vergelijkbaar met een talentenjacht. Zijn vrienden nemen massaal deel aan de wedstrijd. Shrek, Fiona en Simon zijn de jury en de Toverspiegel is de presentator.

Donkey begint met Disco Inferno. Ironisch genoeg maakt zijn vrouw (de draak) de act spannender door vlammen over het podium te spuwen. Hierdoor vat Donkey zijn staart per ongeluk vlam. Pinokkio doet hierna Mr. Roboto. Vervolgens zingt stiefzus Doris Girls Just Want to Have Fun. De Grote Boze Wolf zingt vervolgens Hungry Like the Wolf met de 3 biggetjes als achtergrondzangers, maar de 3 biggetjes rennen bang weg tijdens de act. Simon is zowat de hele tijd negatief, maar Shrek en Fiona lijken het allemaal goed te vinden. Prince Charming doet daarna een poging met I'm Too Sexy, maar valt door een valluik. De drie blinde muizen zingen daarna I Can See Clearly Now, maar verpesten de act door tegen elkaar te lopen. Gingy zingt daarna Sugar, Sugar en Kapitein haak zingt erna Hooked on a Feeling. Simon vindt het echter maar allemaal niks. Vervolgens zingt de gelaarsde kat These Boots Are Made for Walkin'. Hiermee zijn alle kandidaten geweest. Simon heeft geen flauw benul wat hij erger vindt en hoe de jury daaruit een winnaar moet kiezen. Hij kijkt vervolgens naar de andere jury-leden Shrek en Fiona. Hun stoelen zijn echter leeg. Ze zijn zelf het podium opgegaan en zingen samen What I Like About You.

Hierna volgen er 4 alternatieve eindes waarbij Simon de enveloppe met de naam van de winnaar krijgt. Dit papier krijgt de kijker nooit te zien, maar Simon leest het voor.

  • Alternatief einde 1: Donkey wint en zingt opnieuw Disco Inferno. Hij vliegt ditmaal niet in brand.
  • Alternatief einde 2: De gelaarsde kat wint en zingt opnieuw These Boots Are Made for Walkin'.
  • Alternatief einde 3: Shrek en Fiona winnen en zingen opnieuw What I Like About You.
  • Alternatief einde 4: Geen van de voorgaande kandidaten wint en Simon vindt het belachelijk. Hierdoor roept hij zichzelf uit als winnaar en zingt hij My Way. Dit krijg je doordat de kijker niet op voorgaande kandidaten gestemd heeft.

Rolverdeling[bewerken]

Nederlandse Rolverdeling[bewerken]

2e Nederlandse Nashycronisatie

Externe link[bewerken]

(en) Script van de korte film[dode link]