Federal Emergency Management Agency

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van FEMA

Het Federal Emergency Management Agency (FEMA, Nederlands: 'federaal bureau voor rampenbestrijding') is een agentschap van het United States Department of Homeland Security (DHS) binnen het "Emergency Preparedness and Response Directorate".

De doelstelling van FEMA is het coördineren van de hulpverlening na een ramp die plaatsgevonden heeft binnen de VS en waarvoor de lokale autoriteiten niet over de benodigde capaciteiten beschikken.

De gouverneur van de getroffen staat moet in een voorkomend geval de noodtoestand uitroepen en formeel aan de president verzoeken om assistentie van de federale regering.

Eén van de belangrijkste taken van FEMA ter plaatse is logistieke ondersteuning. Daarvoor beschikt FEMA onder meer over mobiele 'basiskampen' die snel op te zetten zijn om hulpverleners ter plaatse onderdak en ondersteuning te bieden. Ook is FEMA verantwoordelijk voor het verdelen van door de regering beschikbaar gestelde fondsen voor hulp en herstel voor zowel burgers als bedrijven. FEMA laat op haar kosten ook lokaal personeel trainen in de VS en haar territorium.

Complottheorieën[bewerken]

Door aanhangers van bepaalde complottheorieën wordt deze organisatie ook wel de schaduwregering van de VS genoemd, die de macht zou overnemen van de deelstaten wanneer de federale regering daartoe opdracht geeft, na een al dan niet in scène gezette ramp op nationale schaal. In het kader hiervan, zo wordt dan gesteld, zou FEMA al honderden 'concentratiekampen' door het gehele land hebben ingericht, om dissidenten en andere onwillige elementen te kunnen opsluiten, of zelfs te vermoorden. Dit alles in het raamwerk van de New World Order, een vermeende aanstaande wereldwijde totalitaire machtsovername door schimmige groepen als de Illuminati.