Feldmoching-Hasenbergl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Feldmoching-Hasenbergl
Stadtbezirk 24
Stadsdeel van München in Duitsland Vlag van Duitsland
Feldmoching-Hasenbergl (Beieren)
Feldmoching-Hasenbergl
Situering
Deelstaat Beieren
Gemeente München
Coördinaten 48° 13′ NB, 11° 33′ OL
Algemeen
Oppervlakte 28,94 km²
Inwoners
(31.12.2018)
61,774
(2.135 inw./km²)
Overig
Postcodes 80933, 80935, 80995
Netnummer 089
Foto's
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

Feldmoching-Hasenbergl is een stadsdeel (Duits: Stadtbezirk) van de Duitse stad München, hoofdstad van de deelstaat Beieren.

Feldmoching-Hasenbergl ligt in het uiterste noorden van München. Het stadsdeel wordt ook aangeduid als Stadtbezirk 24. De westelijke grens wordt gevormd door de Dachauer Straße die daar onderdeel is van de B 304, in het oosten ligt Hasenbergl. De zuidelijke grens is het rangeerstation DB München Nord Rangierbahnhof. De noordelijke grens is de stadsgrens met de aangrenzende gemeenten Karlsfeld in Landkreis Dachau en Oberschleißheim in Landkreis München. De omliggende stadsdelen zijn in het oosten en zuidoosten Milbertshofen-Am Hart, in het zuiden Moosach en in het westen Allach-Untermenzing.

Eind 2018 woonden er in het 28,94 km² grote Stadtbezirk 61.774 inwoners. De belangrijkste woonkernen zijn Feldmoching, Lerchenau, Hasenbergl en Ludwigsfeld. Kleinere wijken die daar deel van uitmaken zijn Fasanerie, Feldmochinger Anger, Harthof en Lerchenauer See.

Feldmoching-Hasenbergl wordt ontsloten door het multimodaal station van Feldmoching gelegen aan de spoorlijn München - Regensburg en bediend door spoorlijn S1 van de S-Bahn van München en metrolijn U2 van de U-Bahn van München. Bijkomend ligt in het stadsdeel aan de spoorlijn iets zuidelijker ook het station München-Fasanerie. Aan de metrolijn ligt iets zuidelijker in het Stadtbezirk het metrostation Hasenbergl.

Zie de categorie Feldmoching-Hasenbergl van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.