Fernando Grijalba

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fernando Grijalba
Fernando Grijalba
Persoonlijke informatie
Volledige naam Fernando Grijalba Pérez
Geboortedatum 14 januari 1991
Geboorteplaats Valladolid, Spanje
Lengte 176 cm
Sportieve informatie
Huidige ploeg Kuwait-Cartucho.es
Discipline(s) Weg
Ploegen
2014–2015
2016
2017–
Caja Rural-Seguros RGA
Inteja-MMR
Kuwait-Cartucho.es
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Fernando Grijalba Pérez (Valladolid, 14 januari 1991) is een Spaans wielrenner die anno 2017 rijdt voor Kuwait-Cartucho.es.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2014 werd Grijalba zevende in de door Peio Bilbao gewonnen Klasika Primavera en dertiende in de Circuito de Getxo, waar Carlos Barbero won. Aan het eind van het seizoen 2015 werd zijn contract bij Caja Rural-Seguros RGA niet verlengd, waarna hij een contract tekende bij Inteja-MMR. Zijn debuut voor die ploeg maakte hij in de Ronde van San Luis. Zijn beste klassering in die koers was een achttiende plaats in de door Jakub Mareczko gewonnen laatste etappe. Een maand later was hij in de Vuelta Independencia Nacional dicht bij een zege, door in de zevende etappe tweede te worden.

Na één seizoen in Zuid-Amerikaanse dienst vertrok de Spanjaard naar Kuwait-Cartucho.es, een nieuw opgerichte ploeg. Zijn debuut maakte hij in de Ronde van de Filipijnen, waar hij in de eerste etappe als negende over de finish kwam. Een dag later werd hij in de massasprint verslagen door Sean Whitfield en Park Sang-hong. In de derde etappe was het wél raak: Grijalba won de sprint van een uitgedund peloton, voor Benjamin Hill en Ryu Suzuki. Hierdoor steeg de Spanjaard van de vierde naar de tweede plaats in het algemeen klassement, met een achterstand van 23 seconden op Daniel Whitehouse.

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

2009
Spaans kampioen tijdrijden, Junioren
2017
3e etappe Ronde van de Filipijnen

Resultaten in voornaamste wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Clásica San Sebastián
2014 94e

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Fernando Grijalba van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.