Festival Mundial

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Festival Mundial
Algemene informatie
Datum 24 en 25 juni 2017
Locatie Tilburg, Nederland
Duur 2 dagen
Organisator Rolling Bridge BV
Edities
Aantal edities 30
Eerste editie 1988
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Festival Mundial
Mundialterrein.jpg

Festival Mundial is een jaarlijks, tweedaags muziekfestival gehouden in Tilburg. Op Festival Mundial staan bekende namen en nieuwe talenten die samen het mooiste van verschillende werelden brengen: de muziek, de mensen, en entertainment. Met hun muziek laten ze een unieke mix van invloeden van over de hele wereld horen. Lekker eten is er in overvloed. Van goede friet tot de smakelijkste curry. Verspreid over het terrein zijn verschillende area’s om neer te ploffen en al het prachtigs relaxed te aanschouwen. Overal is wel iets te beleven. In De Oase staat duurzaamheid garant voor feest. Op de uitgebreide festivalmarkt is veel moois te koop. Straattheater maakt de verrassing op het terrein compleet. Zelfs als het regent schijnt de zon op Mundial. Festivalgangers beleven de leukste momenten en genieten van de diverse muziekstijlen en -culturen.

Geschiedenis[bewerken]

Festival Mundial werd in 1988 opgericht door Hans van Vugt. Ruim twintig jaar heeft het festival plaats gevonden in het Leijpark. Het was vroeger een gratis draagvlakevenement voor ontwikkelingssamenwerking. Na een aantal jaren verbreedde Mundial als een podiumkunstfestival. In 2013 werd er een nieuwe locatie bepaald, in de Spoorzone, het creatieve hart van Tilburg, want daar waar het gebeurt daar is Festival Mundial ook. In 2017 heeft Festival Mundial een hernieuwde organisatie. Het wereldmuziek evenement transformeerde naar een internationaal grootstedelijk muziek- en cultuurevenement.

In de voorgaande jaren zijn er namen van over de hele wereld de revue gepasseerd, zoals onder andere Ziggi Recado, Intwine, Gogol Bordello, Asian Dub Foundation, Crystal Fighters, The Opposites, Vive la Fête, Flogging Molly, La Pegatina, Oi Va Voi, , De Jeugd van Tegenwoordig, Moby, N.E.R.D, Babylon Circus, Blaudzun, Hoffmaestro, Triggerfinger (band), Fat Freddy's Drop, Goldfish, Selah Sue, Che Sudaka, Sabrina Starke, Dropkick Murphys, Paolo Nutini, Circle J, Xavier Rudd en Pierce Brothers.

Externe links[bewerken]