Fiat Duna

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Fiat Duna was een automodel van de Italiaanse autofabrikant FIAT. De Duna werd van begin 1987 tot eind 2000 geproduceerd.

Geschiedenis[bewerken]

De Duna was gebaseerd op het verlengde platform van de Uno. Het model onderscheidde zich uiterlijk van de Uno door zijn sedan- of combimodel, de boven de spatborden liggende motorkap (zoals bij de Fiorino) en verchroomde sierdetails. De achterwielophanging was afkomstig van de Fiat 128. Geproduceerd werd de Duna in Italië, in Argentinië (tot 2000) en in in Brazilië (tot 1995) als Fiat Prêmio. Als Premio was hij ook als tweedeurs sedan leverbaar. De voor dit autosegment grote kofferruimte heeft wezenlijk aan het succes van de Duna bijgedragen.

In enkele landen, waaronder Italië en Nederland, werd de Duna combi voor bedrijfsmatig gebruik ook in een driedeurs uitvoering als Fiat Penny verkocht. De achterste zijruiten waren bij dit model afwezig en de doorlopende laadvloer werd van de cabine gescheiden door een beschermrooster. De personenwagenversie van de Duna was in Nederland niet leverbaar.

Als motoren werden een 1,1 liter benzinemotor met 58 pk en een 1,7 liter dieselmotor met 60 pk aangeboden. De combi-variant heette later Duna Weekend en na het stopzetten van de sedan eind 1991 Fiat Elba. De Elba werd in Italië ook onder de merknaam Innocenti aangeboden. Het model werd opgevolgd door de Fiat Palio.