New Line Cinema

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Fine Line Features)

New Line Cinema is een van de tien grootste Hollywood-filmstudio's. Het bedrijf werd opgericht in 1967 door Robert K. Shaye, was achtereenvolgens onderdeel van Turner Broadcasting en Time Warner, en ging in 2008 op in Warner Bros.

New Line Cinema is onderdeel van Time Warner geworden door de fusie tussen Turner Broadcasting System en Time Warner. Turner was twee jaar daarvoor, in 1994, gefuseerd met Castle Rock Entertainment en New Line Cinema, waardoor Turner een sterkere positie in de mediawereld kon verdedigen. Turner, dat voornamelijk activiteiten in televisie had (waaronder Cartoon Network) kreeg nu ook sterkere filmactiviteiten, aangezien zowel Castle Rock én New Line actief waren in de filmindustrie.

New Line Cinema is actief in verschillende terreinen: productie en distributie van films, marketing, home entertainment en een speciale divisie opgericht in 1990, genaamd Fine Line Features, produceert onafhankelijke films, zoals Fox Searchlight Pictures dat voor 20th Century Fox doet.

In februari 2008 werd bekend dat eigenaar Time Warner het bedrijf zou samenvoegen met Warner Bros. Een groot deel van de 600 medewerkers zou worden ontslagen.[1]

Divisies[bewerken | brontekst bewerken]

Bekendste films[bewerken | brontekst bewerken]

Nightmare on Elm Street was New Lines eerste commercieel succesvolle filmserie. Dit leidde tot de bijnaam The House that Freddy Built. De The Lord of the Rings-trilogie is het grootste succes van New Line Cinema. De filmserie won in totaal zeventien Academy Awards.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]