Finmeccanica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Finmeccanica S.p.A.
Oprichting 18 maart 1948
Sleutelfiguren Giovanni De Gennaro, voorzitter
Mauro Moretti (CEO)
Hoofdkantoor Rome, Italië
Werknemers ruim 60.000
Producten defensie systemen, ruimtevaartuigen, helikopters
Omzet 16,3 miljard (2013)
Winst Gestegen € 74 miljoen (2013)
Website Finmeccanica
Portaal  Portaalicoon   Economie
AgustaWestland AW101
Raffaello MPLM, een logistieke ruimtecapsule
OTO Melara 76mm-kanon

Finmeccanica SpA (Società Finanziaria Meccanica) is een Italiaanse holding. Het bedrijf is in 100 landen actief en heeft ruim 60.000 mensen in dienst.

Geschiedenis[bewerken]

De Società Finanziaria Meccanica, kortweg Finmeccanica, is opgericht op 18 maart 1948 door de Istituto per la Ricostruzione Industriale (IRI) om alle bedrijven in de machine- en scheepsbouw te beheren. In 2000 is Finmeccanica geprivatiseerd. Ongeveer een derde van de aandelen is in het bezit gebleven van het Italiaanse ministerie van Financiën. De overige aandelen zijn vrij verhandelbaar op de aandelenbeurs in Milaan.

In februari 2015 werd bekend dat Finmeccanica haar 40% aandelenbelang in Ansaldo STS en alle aandelen van treinfabrikant AnsaldoBreda gaat verkopen.[1] Het Japanse Hitachi betaalt 36 miljoen euro voor AnsaldoBreda en 773 miljoen euro voor Ansaldo STS.[1] Als deze transactie is afgerond, gaat Hitachi een bod uitbrengen op de resterende aandelen Ansaldo STS die op de beurs staan genoteerd. AnsaldoBreda telt vier productie vestigingen en zo’n 2300 medewerkers. Finmeccanica gaat met de opbrengst schulden aflossen.[1]

Activiteiten en deelnemingen[bewerken]

Luchtvaart

Ruimtevaart

Defensie

ICT

Energie

Transport