Fiona Hering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Fiona Karen Hering (Rotterdam, 9 september 1965) is een Nederlandse verslaggeefster, auteur en presentatrice van televisieprogramma's.

Hering deed eerst de HAVO aan het Calandlyceum in Rotterdam. Na haar studie aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg begon ze als stagiaire bij De Telegraaf, waar ze al vrij snel de vaste positie van modejournalist kreeg. Een functie die ze gedurende veertien jaar vervulde. Daarna verhuisde ze naar de Weekendbijlage van De Telegraaf als algemeen verslaggever en columniste met haar wekelijkse column, Fiona's wereld. Na eenentwintig jaar verliet Hering in 2009 De Telegraaf om aan de slag te gaan als "fashion features editor at large" voor het modetijdschrift Glamour, wat inhoudt dat ze alle modeverhalen en interviews in binnen- en buitenland voor haar rekening neemt. Daarnaast schreef ze twee jaar lang een modecolumn in de stijl-bijlage van Het Parool. Sinds begin 2012 is ze werkzaam als Fashion Features Director van de nieuw gelanceerde Vogue Nederland. Regelmatig leidt Hering panelgesprekken en ze geeft presentaties en lezingen in het land.

Publicaties[bewerken]

  • Gucci, Mode-poepjes en de juiste Bone-structure
  • Prada & Amore
  • Fiona's wereld
  • Mart Visser – Haute Couture
  • With Love for Love - Percy Irausquin. Foto's en productie: Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman.
  • Fotofolio. Nederlandse tijdschriftfotografie - Hans van Blommenstein. Waarin een selectie van het werk is gebundeld van C. Barton van Flymen, Bart van Leeuwen, Boudewijn Neuteboom, Bart Nieuwenhuijs en Peter van der Velde, veertig jaar lang (1967-2007) de toonaangevende fotografen in Nederlandse tijdschriften. Hering schreef het stuk over Bart van Leeuwen.

Televisie[bewerken]

Hering is vanaf het prille begin in 2001 te zien geweest als vaste lifestyle-deskundige bij het televisieprogramma RTL Boulevard. Toen het programma een andere opzet kreeg verscheen Hering niet meer in de studio.

In 2005 presenteerde zij de Nederlandse versie van Herken de Homo, die werd uitgezonden op RTL 5. Fiona was een van de tien dames in de eerste editie van Ranking the Stars.

In 2009 was Hering te zien als panellid in Wie is mijn ex? en vast gezicht in het Net5 programma De tafel van 5,

Sinds 7 januari 2019 is Hering weer op televisie te zien als lifestyle-deskundige, dit keer bij 6 Inside.

Privé[bewerken]

Hering heeft een dochter en een zoon uit twee relaties. Haar jongste kind kreeg ze met haar huidige partner Giel ten Bosch.