Fire Down Below (1997)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fire Down Below
Regie Félix Enríquez Alcalá
Producent Jeb Stuart
William S. Gilmore
Hoofdrollen Steven Seagal
Marg Helgenberger
Stephen Lang
Brad Hunt
Kris Kristofferson
Harry Dean Stanton
Muziek Nick Glennie-Smith
Cinematografie Tom Houghton
Distributie Warner Bros
Première 5 september 1997
Genre Actie
Drama
Speelduur 105 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Fire Down Below is een Amerikaanse actiefilm/drama uit 1997 van regisseur Félix Enríquez Alcalá. Het script werd geschreven door Jeb Stuart en Philip Morton. De hoofdrollen zijn voor de acteurs Steven Seagal, Marg Helgenberger, Kris Kristofferson, Harry Dean Stanton en Stephen Lang.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Hoofdagent Jack Taggert (Steven Seagal) wordt naar Kentucky gestuurd om onderzoek te doen naar de praktijken van Hanner Coal Company, eigendom Orin Hanner Sr., van die zich naar verluidt toelegt op het dumpen van radioactief afval in de omringende heuvels van de besloten dorpsgemeenschap van Jackson. Taggart merkt, als hij aldaar bij de eerwaarde logeert, dat het dorpje bang is voor de directeur van het bedrijf. De ogenschijnlijke fatsoenlijke onderneming blijkt zich toe te leggen op criminele zaken en over lijken te gaan. Ook op Taggart worden er meerdere moordaanslagen gepleegd.

Als handlangers van Orin Hammer de aanwezigheid en bemoeienis van de nieuwkomer met de dorpsbewoners opvalt krijgen zij het aan de stok met Jack, die de milieuverontreiniging en corruptie wil aanpakken. De moord op de eerwaarde waar Jack logeert, maakt het alleen maar erger, terwijl zakenman Hanner sr. zijn omgeving volledig lijkt te beheersen.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]