Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Intelligent Systems
Uitgever Nintendo
Uitgebracht Vlag van Japan 20 april 2017
Vlag van Europa Vlag van Verenigde Staten 19 mei 2017
Genre Tactisch rollenspel
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12
Platform Nintendo 3DS
Media Spelcartridge
Navigatie
Spelserie Fire Emblem
Voorloper Fire Emblem Fates
Vervolg Fire Emblem: Three Houses
https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-3DS/Fire-Emblem-Echoes-Shadows-of-Valentia-1175211.html
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (Japans: ファイアーエムブレム エコーズ もうひとりの英雄王; aiā Emuburemu Ekōzu: Mō Hitori no Eiyū-ō) is een tactisch rollenspel uit 2017 ontwikkeld door Intelligent Systems en uitgegeven door Nintendo voor de Nintendo 3DS. Het spel behoort tot de Fire Emblem-spelreeks.

Spel[bewerken | brontekst bewerken]

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is een herziene versie van Fire Emblem Gaiden uit 1992 voor de NES. Het spel bevat een aantal verschillende elementen van zijn voorganger zoals schaalbare kaarten en vereenvoudigde spelmechaniek. Vanwege deze veranderingen wordt het als bijzonder gezien in de serie, omdat deze elementen pas veel later zijn terug te vinden in andere delen in de serie.[1] Er zijn, in tegenstelling tot de voorgaande delen als Fire Emblem Awakening en Fire Emblem Fates, twee verschillende moeilijkheidsgraden in plaats van drie: "Normal" (normaal) en "Hard" (moeilijk). De casual mode, waardoor de permanent death uitgeschaked wordt, uit Awakening en Fates, keert wel terug in Echoes.

Fire Emblem Echoes introduceert een nieuw gameplay-element, waarmee de speler in een third-person weergave kerkers en grotten kan verkennen. De speler kan hiermee zeldzame items vinden of een gevecht tegen een vijand beginnen.

Fire Emblem Echoes heeft een herziene versie van de fatigue meter ("vermoeidheidsmeter") uit Gaiden. In Gaiden konden eenheden niet vechten als ze te vermoeid waren, in Echoes is het slechts dat hun maximale HP tijdelijk wordt verlaagd.

Een ander nieuw gameplay-element is de zogeheten Mila's Turnwheel, waarmee de speler zijn laatste actie ongedaan kan maken.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

War of Deliverance
Kaart van Valentia: Rigel (rood), Zofia (blauw)
Datum ca. 604 - 606
Locatie Rigel

Zofia

Resultaat Ontstaan van het Koninkrijk Valentia
Casus belli Een militaire coup door Generaal Desaix in Zofia opent de mogelijkheid voor een invasie van Zofia door Rigel.
Strijdende partijen
Rigel

Desaix Zofia

Zofia
  • Deliverance
Grieth Pirates
Leiders en commandanten
War Father Duma

Rudolf
Berkut
Massena
Zeke
Jerome
Magnus
Mueller
Zakson
Gazelle
Laweson
Jedah
Desaix
Slayde

Earth Mother Mila

Lima IV
Anthiese (Celica)
Conrad
Mathilda
Clive
Albein (Alm)
Fernand
Forsyth

Grieth

Barth

Portaal  Portaalicoon   Fire Emblem

Het spel volgt jeugdvrienden Alm en Celica in een oorlog tussen hun eigen naties. Door strijdende goden is Valentia verdeeld in twee koninkrijken. Zij moeten daarbij opnieuw de vrede zien te herstellen.

Ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel werd aangekondigd begin 2017 tijdens een Nintendo Direct-sessie over Fire Emblem. Het spel is uitgegeven als twee versies; een normale en een speciale versie. De verschillen zijn afhankelijk van de regio waarin het werd uitgegeven. Gelijktijdig met het uitbrengen van het spel zijn er ook amiibo-figuren verschenen. Deze amiibo ontsluiten een speciale kerker in het spel met eindbazen en voorwerpen.[2]

Shadows of Valentia bevat Engelstalige stemmen zonder een tweetalige optie, de Japanse stemmen zijn daarom niet beschikbaar in Westerse versies van het spel.

Er zijn vijf verschillende pakketten met downloadbare inhoud verschenen.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]