Naar inhoud springen

Five Nights at Freddy's: Security Breach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Five Nights at Freddy's: Security Breach
Ontwikkelaar Steel Wool Studios
ScottGames
Uitgever ScottGames
Muziek Allen Simpson
Uitgebracht PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows
16 december 2021
Xbox One, Xbox Series X/S
22 november 2022
Nintendo Switch
29 april 2023
Genre survival horror
free roaming
Spelmodus singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12
ESRB: T (Teen)
Platform PlayStation 4
PlayStation 5
PC
Xbox One
Xbox Series X/S
Nintendo Switch
Navigatie
Spelserie Five Nights at Freddy's
Voorloper Five Nights at Freddy's: Help Wanted (2019)
Vervolg Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2 (2023)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Five Nights at Freddy's: Security Breach (afgekort: FNaF: SB of Five Nights at Freddy's 9) is een open wereld survival horrorspel ontwikkeld door Steel Wool Studios en ScottGames.
Het spel is het negende deel van de computerspelserie Five Nights at Freddy's en verschilt van de eerdere delen in de reeks door het gebruik van free roaming in plaats van slechts beperkt te blijven tot één locatie.
In juli 2023 werd er gratis downloadbare content met de naam Ruin uitgebracht. Dit speelt zich af op dezelfde locatie en niet lang na de gebeurtenissen van het basisspel.

Five Nights at Freddy's: Security Breach speelt zich af in de 'Pizzaplex' (voluit: 'Mega Pizzaplex'), een enorm, modern complex met verschillende restaurants en attracties. De uithangborden van het complex zijn de animatronics, dit zijn robots die dieren voorstellen, ze hebben allevier een glamrock-kledingstijl die afstamt uit de jaren 1980. Ze zijn realistischer ontworpen dan de animatronics uit de vorige FNaF-spellen, zijn volledig op zichzelf en de klassieke robots zijn iets groter dan in alle vorige spellen.[1]
In het spel speelt men als Gregory, een (vermoedelijk 12-jarige) jongen die 's nachts in de Pizzaplex is achtergebleven. Met de hulp van Freddy probeert hij uit de handen te blijven van de animatronics en Vanessa, de (vermoedelijk 23-jarige) hoofdbewaker, om zo 's morgens om 6 uur te kunnen ontsnappen. In Ruin, de DLC, speelt men als Cassie, een (vermoedelijk 10-jarig) meisje dat verdwaald raakt in de ruïne die de Pizzaplex zo langzamerhand is geworden (door de brand na de evenementen van het basisspel) en ondertussen Gregory moet bevrijden.

The Glamrocks geven muzikale optredens, hebben hun eigen attractie in de Mega Pizzaplex en entertainen kinderen tijdens hun bezoek.

Mascotte Attractie
Attractietype
Instrument
Freddy Fazbear Fazer Blast
Simulator
Leadzang
Chica the Chicken Mazercise
Doolhof
Gitaar
Roxanne "Roxy" Wolf Roxy Raceway
Kartbaan
Keytar[2]
Montgomery "Monty" Gator Monty's Gator Golf
Midgetgolfbaan
Basgitaar

Andere animatronics zijn Eclipse/The Daycare Attendant, een animatronic met een Sun- en een Moon-kant; DJ Music Man en Mini Music Men, één reusachtige en meerdere kleine versies van Music Man uit Freddy Fazbear's Pizzeria Simulator; en de S.T.A.F.F.-Bots, hoewel sommigen slecht zijn en sommigen goedaardig, hebben ze allemaal een jumpscare. Geannuleerde animatronics zijn Bonnie the Bunny en Foxy the Pirate Fox, de andere twee personages uit Five Nights at Freddy's 1 die, net als Freddy en Chica, zouden verschijnen in glamrock-vorm;[3] hetzelfde gold voor Mangle, een animatronic uit Five Nights at Freddy's 2,[4] Mr. Hippo en Happy Frog, twee leden van The Mediocre Melodies.[5]