Florence Nibart-Devouard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Florence Nibart-Devouard

Florence Nibart-Devouard (Versailles, 10 september 1968) is een Franse biologe. Zij is werkzaam als onderzoekster op het gebied van de landbouwkunde en de erfelijkheidsleer.

Ze studeerde landbouwkunde aan de École Nationale Supérieure d'Agronomie et des Industries Alimentaires en behaalde tevens een DEA in genetica en biotechnologie aan het Institut national polytechnique de Lorraine (INPL).

Nadat Nibart-Devouard eerst in de genetische verbetering van bloemen werkzaam was geweest, onderzocht zij later met behulp van de microbiologie de haalbaarheid van een biologische verbetering van vervuilde bodems (een vorm van duurzame landbouw).

Zij groeide op in Grenoble en woonde sindsdien te Antwerpen, Tempe (Arizona, Verenigde Staten) en Parijs. Ze is getrouwd, moeder van drie kinderen en woont in Malintrat nabij Clermont-Ferrand.

Florence Nibart-Devouard was van 22 oktober 2006 tot juli 2008 voorzitter van de Wikimedia Foundation, een functie waarin zij toen Wikipedia-oprichter Jimmy Wales is opgevolgd.

Externe link[bewerken]