Floriande

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Floriande (Oost en West)
Wijk van Hoofddorp
Map - NL - Haarlemmermeer - Wijk 01 Hoofddorp en omgeving - Buurt 16 Floriande-West.svg Map - NL - Haarlemmermeer - Wijk 01 Hoofddorp en omgeving - Buurt 17 Floriande-Oost.svg
Kerngegevens
Provincie Vlag Noord-Holland Noord-Holland
Gemeente Vlag Haarlemmermeer Haarlemmermeer
Plaats Hoofddorp
Oppervlakte 326 ha.  
Inwoners
(2017)
18.280[1]
Overig
Postcode(s) 2134 ..
Woonplaats (BAG) Hoofddorp

Floriande is een Vinex-nieuwbouwwijk gelegen aan de westkant van Hoofddorp.

Met 6850 geplande woningen is Floriande de grootste Vinex-locatie in de gemeente Haarlemmermeer. Het gebied is ongeveer 200 ha groot en wordt begrensd door het Leenderbos, de IJweg, de Bennebroekerweg, en de N205. De bestaande wijken Overbos en Toolenburg van Hoofddorp sluiten op het plangebied aan. "Archipel" is de laatste woonwijk van Floriande die werd voltooid in 2008.

Aan de zuidkant van de Floriande ligt een akkerbouwgebied dat wordt aangelegd als Park 21.

Eilanden[bewerken | brontekst bewerken]

De buurt Floriande-West bestaat uit dertien eilanden, genummerd van zuidwest naar noordoost, die elk vernoemd zijn naar (voormalige) eilanden elders in Nederland. Tussen eilanden 6 en 7 verandert de naam van de toegangsweg tot de eilanden van Deltaweg in Waddenweg, om de eilandengroepen aan te geven.

Op Eiland 13 bevindt zich naast een woonflat ook het Spaarne Gasthuis. Echter is dit ziekenhuis alleen te bereiken vanaf de N201, en dus niet direct verbonden met de rest van Floriande.

Floriande-Zuid