Fluor (bedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fluor Corporation
Logo FLUOR.svg
Beurs NYSE: FLR
Oprichting Oshkosh, Wisconsin 1890
(als Rudolph Fluor & Brothers)
Sleutelfiguren David T. Seaton, voorzitter en CEO
D. Michael Steuert, CFO
Hoofdkantoor Irving, Texas, Verenigde Staten
Werknemers 39.229
Omzet $20,85 miljard USD (2010)
Winst $357,5 miljoen USD (2010)
Website Fluor Corporation
Portaal  Portaalicoon   Economie

Fluor Corporation is een Amerikaans bouwbedrijf genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het hoofdkantoor is gevestigd in Irving maar Fluor heeft vestigingen in 25 landen over de hele wereld. In Nederland heeft het vestigingen in Haarlem, Bergen op Zoom, Hoofddorp en Rotterdam. Wereldwijd zijn er zo'n 40.000 mensen in dienst.

Klanten van Fluor zijn onder andere te vinden in de olie-, gas-, energie-, chemische en petrochemische industrie, bij overheden, bij telecommunicatie en infrastructurele projecten.

Geschiedenis[bewerken]

Fluor is opgericht in 1924 als de Fluor Brothers Construction Company. In de beginjaren bouwde het expertise op in de olie- en gasindustrie en werd al snel een belangrijke speler bij het bouwen van raffinaderijen. In de jaren 1940 werden de eerste internationale contracten aangegaan in Canada, Venezuela, en Saoedi-Arabië, waarna in de jaren 1950 de bouw van kerncentrales werd aangenomen.

In de jaren 1970 werd de Daniel International Corporation aangekocht waarna de naam werd veranderd in Fluor Daniel. De naam werd overigens weer terugveranderd in Fluor in 2004. In Nederland werd Fluor actief in de jaren 1960 door aankoop van een ingenieursbureau in Haarlem.

Externe links[bewerken]