Fontaine Uitgevers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fontaine Uitgevers
Oprichting 2002
Eigenaar Novamedia
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie

Fontaine Uitgevers (niet te verwarren met Uitgeverij De Fontein) is een Nederlandse uitgeverij die in 2002 is opgericht door Martin Fontijn. Op 1 oktober 2015 sloot Fontaine zich aan bij Nieuw Amsterdam (uitgeverij), een onderdeel van Novamedia.

Fonds[bewerken | brontekst bewerken]

Het fonds van Fontaine bestaat vooral uit non-fictie boeken op het gebied van koken, wetenschap & techniek, geschiedenis & cultuur, en natuur. Fontaine is de uitgever van auteurs als Yotam Ottolenghi (Plenty, Jeruzalem en Simpel), Claudia Roden, Yvette van Boven en Govert Schilling.

Imprints[bewerken | brontekst bewerken]

Fontaine brengt in samenwerking met tijdschriftuitgevers als G+J Media, New Skool Media en ONE Business boeken op de markt die passen bij het publiek van de tijdschriften van deze uitgevers, zoals National Geographic, Vogue, Quest, delicious, KIJK en Roots (tijdschrift)

Schuyt & Co[bewerken | brontekst bewerken]

Martin Fontijn werkte voorheen bij de Haarlems uitgeverij Schuyt & Co, die nog steeds onderdeel is van Fontaine onder de naam Verkoopmaatschappij Schuyt & Co. Deze zorgt voor de marketing en levering via het Centraal Boekhuis van een paar Belgische en Nederlandse fondsen, waaronder Uitgeverij Lias in Hilversum, Uitgeverij Brandt in Amsterdam en Uitgeverij Van Halewyck in Antwerpen.

Geschiedenis Schuyt & Co[bewerken | brontekst bewerken]

Schuyt & Co werd in 1952 opgericht en is lang geleid door directeur Karel Schuyt, die in november 1992 de zilveren legpenning kreeg van de Historische Vereniging Haerlem.[1] Schuyt was niet alleen bestuurslid van de vereniging van 1976 tot 1986, maar zijn uitgeverij verzorgde ook de uitgave van 20 Jaarboeken en tal van andere verenigingspublicaties.[2]