Fools Rush In (1997)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fools Rush In
Regie Andy Tennant
Producent Michael Mc Donnell
Steven P. Saeta
Scenario Katherine Reback
Joan Taylor
Muziek Alan Silvestri
Distributie Collumbia Pictures
Première (V.S.) 14 februari 1997
(Nederland) oktober 1997
Genre Romantiek
Drama
Komedie
Speelduur 109 min.
Taal Engels
Spaans
Land Verenigde Staten
Budget $40.000.000
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Fools Rush In is een Amerikaanse film uit 1997 van Andy Tennant. Salma Hayek en Matthew Perry spelen de hoofdrollen. Fools Rush In betekent vrij vertaald in het Nederlands Dwazen maken haast. Het was de eerste grote filmrol van Matthew Perry, die grotendeels bekendheid genoot uit de serie Friends.

De titel van de film verwijst naar een zin uit een nummer van Elvis Presley: Wisemen say only fools rush in, but I can't help falling in love with you. Het nummer wordt ook ten gehore gebracht aan het einde van film.

Tagline,- What if finding the love of your life meant changing the life that you loved?

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De projectontwikkelaar Alex staat in een lounge te wachten als hij de knappe Isabel ontmoet. Ze komen onverwachts tot een gesprek over dat alles in het leven bepaald is en het lot niet te ontwijken valt, dat is het standpunt van Isabel. Van het een komt het ander en de twee beleven diezelfde avond een onenightstand. En Isabel vertrekt weer even vlug uit het leven van Alex.

Drie maanden later staat Isabel weer op de stoep bij Alex en meldt dat ze zwanger van hem is. De twee besluiten te trouwen in Las Vegas. De problemen raken daarna in een stroomversnelling als ze beiden met hun families in aanraking komen. De familie van Isabel is van het Spaanse rooms-katholieke geloof terwijl de ouders van Alex het Angelsaksische protestantse geloof onderhouden.

Door de problemen vertrouwt het jonge koppel elkaar steeds minder en leugens maken de relatie kapot, waardoor ze uit elkaar gaan vlak voor de geboorte. Maar dan zet Alex alles op alles om haar terug te vinden en heerst de vraag of hij op tijd is voor de geboorte van zijn kind.

Rolverdeling[bewerken]

Prijzen[bewerken]

  • ALMA Award - nominatie voor beste actrice
  • ALMA Award - nominatie voor beste film