Foot Locker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Foot Locker, inc.
Foodlocker.JPG
Onderdeel van Voorheen FW Woolworth Company
Oprichting 1860

2001 als Foot Locker, inc.

Hoofdkantoor Midtown Manhattan, New York
Producten Kleding
Schoeisel
Website http://www.footlocker.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Foot Locker, Inc. is een Amerikaanse sportkleding- en schoenenketen, die haar hoofdkantoor in Midtown Manhattan (New York City) heeft en in ongeveer 28 landen over de hele wereld actief is. Het bedrijf, voorheen bekend als de Venator Group, exploiteert de gelijknamige Foot Locker-keten van atletisch schoeisel in de detailhandel (samen met Kids Foot Locker- en Lady die Foot Locker-winkels), Champs Sport, Footaction VS, en Eastbay/Footlocker.com. De keten staat bekend om de uniformen die de medewerkers dragen, lijkend op die van scheidsrechters.

Geschiedenis[bewerken]

In 1963 kocht FW Woolworth Company de Kinney Shoe Corporation en stelde het gereed als dochteronderneming. In de jaren 1960, vertakte Kinney in speciale schoenenzaken, zoals Stylco in 1967, Susie Casuals in 1968 en Foot Locker in 1974. In de jaren 80 sloten ook Afterthoughts, Noord-Reflections, en Champs Sports zich hierbij aan. In 1989 richtte de onderneming zich op het vestigen van meerdere winkels in verschillende winkelcentra. Het idee was dat als een bepaald concept mislukte in een winkelcentrum, het bedrijf dat snel kon vervangen met een ander concept. Het bedrijf wilde 10 winkels in elk van de belangrijkste winkelcentra van het land, maar dat is tot op heden niet gelukt.

In 1988 begon het vennootschap een aparte onderneming genaamd de "Woolworth Corporation" in de staat New York. De Woolworth Corporation is verantwoordelijk voor de operaties van de Foot Locker-winkels en andere speciale ketens die worden aangedreven door Woolworth's. Een van de eerste stappen was de overname van de Champs Sports, waarmee Woolworth's zichzelf omdoopte tot Athletic Group.

Tijdens de jaren 1980 en 1990 viel de warenhuisketen van FW Woolworth Company in verval, wat in 1997 uiteindelijk uitmondde in het sluiten van de laatste winkels die opereren onder de naam Woolworth's in de Verenigde Staten. De Woolworth Corporation bleef echter de moedermaatschappij van Foot Locker en veranderde 1998 zijn naam in "Venator Group, Inc".

Gedurende de jaren 90 was Foot Locker verantwoordelijk voor meer dan 70 procent van de inkomsten van Kinney Shoe Corp., terwijl de winst van de traditionele schoenenwinkels Kinney aan het afnemen was. Venator kondigde op 16 september 1998 aan alle resterende Kinney Footquarters schoenenwinkels te sluiten. De functie van de Foot Locker Stores zorgde ervoor dat Venator op 2 november 2001 zijn naam veranderde in Foot Locker, Inc.

Winkels[bewerken]

Volgens de bedrijfsbestanden[1] had Foot Locker op 31 januari 2015 3 423 winkels.

De eigenlijke Foot Locker-winkels zijn verspreid over de Verenigde Staten, Canada, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.

Externe link[bewerken]