Naar inhoud springen

Fortuna Be Quick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fortuna Be Quick
Opgericht 1 juli 2022
Plaats Piershil en Goudswaard
Complex Sportpark Den Aanwas en Sportpark De Koorenaar
Trainer Pascal Hoek
Speeldag Zaterdag
Competitie Vijfde klasse zaterdag (2023/24)
Website https://www.fortunabequick.nl/
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Fortuna Be Quick is een voetbalvereniging uit Piershil en Goudswaard, gemeente Hoeksche Waard, Zuid-Holland, Nederland, opgericht in 2022. De vereniging is ontstaan doordat SV Piershil en Goudswaardse Boys een intensieve samenwerking zijn aangegaan met als doel binnen drie jaar algeheel te fuseren. De clubkleuren worden wit en groen.[1]

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Door een teruglopend aantal leden zien SV Piershil en Goudswaardse Boys noodzaak om te fuseren. In mei 2022 wordt door leden van beide verenigingen besloten tot een intensieve samenwerking, met intentie tot algehele fusie binnen drie jaar. Het eerste en het tweede elftal van Fortuna Be Quick gaan in het seizoen 2022/23 voor de winterstop spelen te Goudswaard en na de winterstop in Piershil.[1] Het eerste team zal, door de handhaving van Goudswaardse Boys in de 4e klasse gaan voetballen.

In de nacompetitie van het debuutseizoen 2022-2023 werd verloren van De Egelantier Boys. Hierdoor degradeert Fortuna Be Quick naar de heropgerichte vijfde klasse.

Jeugdafdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Met ingang van seizoen 2022/23 is de jeugdafdeling nieuw leven in geblazen. Er wordt gestart met kaboutervoetbal en een JO8 team. Dit nadat er geen jeugdteams meer aanwezig waren na het uiteenvallen van de SJO Korendijk, die bestond uit een samenwerking tussen NBSVV uit Nieuw-Beijerland, SV Piershil en Goudswaardse Boys.

In het seizoen 2023/24 zijn er inmiddels 3 jeugdteams (JO10, JO9 en JO8), 2 JO7 teams die met Hoeksche Waardse clubs onderlinge toernooitjes voetballen en er is elke dinsdag en zaterdag Kaboutertraining voor de allerkleinste voetballertjes (Vanaf 4 jaar).

Competitieresultaten 2023-heden (zaterdag)[bewerken | brontekst bewerken]

11
4A
7
5D
23 24