Foxy Brown (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Foxy Brown
Regie Jack Hill
Muziek Willie Hutch
Première 5 april 1974
Speelduur 94 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Foxy Brown is een Amerikaanse blaxploitation-vigilantefilm uit 1974. Deze werd geregisseerd door Jack Hill. De muziek in de film is van Willie Hutch. Foxy Brown wordt gezien als één van de meest invloedrijke films in het genre van blaxploitation.

Pam Grier speelt hierin een sexy maar wraaklustige vrouw die het in haar eentje tegen een bende opneemt. De film was oorspronkelijk bedoeld als vervolg op Coffy. Uiteindelijk werd besloten van Foxy Brown een losstaande film te maken.

Synopsis[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanneer haar vriend vermoord wordt besluit Foxy Brown zelf wraak te nemen. Ze doet zich voor als prostituee om zo de bende te infiltreren die haar vriend gedood heeft. De manier waarop ze de bendeleden één voor één vermoordt gaat er behoorlijk bloederig aan toe.

Cast[bewerken]

Invloed op andere films[bewerken]

De naam van de film Jackie Brown is gebaseerd op Foxy Brown. De hoofdrol in deze film wordt ook door Pam Grier gespeeld. Ook hier besluit een vrouw het recht in eigen hand te nemen het gaat er in de Jackie Brown alleen wel een stuk rustiger aan toe. Ook het karakter Foxy Cleopatra in Austin Powers 3: Goldmember is geïnspireerd op Foxy Brown.