Frangelico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een fles Frangelico

Frangelico is de merknaam van een alcoholische drank. Ze wordt gemaakt in de Noord-Italiaanse provincie Piëmont op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie, of in nagerechten.

Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis van Frangelico gaat meer dan 300 jaar terug tot de aanwezigheid van vroeg-christelijke monniken in de heuvels van Piëmont{feit}.

Hun kennis van voedsel en drank zou ook de kunst van het distilleren omvatten; speciaal het gebruik van wilde hazelnoten en andere plaatselijke kruiden en specerijen zou geleid hebben tot een likeur waarop de huidige Frangelico gebaseerd is.{feit}

De naam is ook gebaseerd op dezelfde plaatselijke legende{feit} en komt van Fra. Angelico, een in de 17e eeuw als kluizenaar levende monnik in de schitterende heuvels van Piëmont.

De Frangelico-fles is een directe verwijzing naar deze historie. Hij heeft de vorm van een habijt met de traditionele touwgordel om het middel.

Externe link[bewerken]