Frank Schätzing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Frank Schätzing (2012)

Frank Schätzing (Keulen, 28 mei, 1957) is een Duitse schrijver die in Nederland bekend is geworden door zijn thriller De Zwerm.

Biografie[bewerken]

Schätzing studeerde communicatiewetenschappen en richtte zijn eigen reclamebureau INTEVI op, waarvan hij nog steeds directeur is. Schätzing is begin jaren negentig begonnen met schrijven en na enkele novelle en satires verscheen. In 1995 verscheen zijn eerste Duitstalige roman Tod und Teufel. Naast zijn werk als reclamemaker is Frank Schätzing ook actief als muziekproducent.

Schätzing bereikte zijn grootste succes na het schrijven van zijn thriller De Zwerm (waarvoor hij in 2005 de: "Deutscher Science Fiction Preis" heeft ontvangen). Het werd een internationale bestseller en door veel lezers en critici gezien als mogelijke toekomstig scenario vanwege de goede documentatie over biologie, geologie en geofysica. Ook hebben critici het boek aangeduid als overdreven en dat het door zijn lengte diverse feitelijke onjuistheden bevat.

In navolging van zijn succesvolle thriller publiceerde hij de non-fictietitel "De Zee - Een fascinerende ontdekkingsreis door verleden, heden en toekomst van onze planeet". Uma Thurman heeft de rechten van De Zwerm gekocht in mei 2006 om het te gaan verfilmen.

Zijn laatste werk 'Limit' is in september 2009 in Duitsland verschenen. 'Limit' vertelt een verhaal over een nabije toekomst waar energie en multinationals de hoofdrolspelers over de hele wereld brengen, zelfs naar de maan! Het boek telt meer dan 1300 pagina's en zou even vlot lezen als 'De Zwerm' met zijn 903 pagina's in de Nederlandse versie.

Bibliografie[bewerken]

Onderstaande lijst bevat alleen de in het Nederlands uitgegeven boeken.

  • De Zwerm (2005)
  • De dood en de duivel (2006)
  • De Zee (2007)
  • Geluidloos (2007)
  • Limiet (2010)

Externe link[bewerken]