Frans Open 2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Het Frans Open is een golftoernooi van de Europese PGA Tour. In 2011 heeft het toernooi gespeeld een nieuwe naam gekregen: Alstom Open de France. Het werd gespeeld van 30 juni tot en met 3 juli, voor de tiende achtereenvolgende keer gespeeld op Le Golf National buiten Parijs. Het prijzengeld is € 3.000.000 waarvan de winnaar € 500.000 krijgt.

De Fransman Thomas Levet behaalde de overwinning, voor de Engelsman Mark Foster en de Deen Thorbjørn Olesen.

Verslag[bewerken | brontekst bewerken]

Ronde 1

Tijdens de ochtendronde begon Robert-Jan Derksen met een ronde van +1 en ging Richard Green aan de leiding met -6. Even later kwam Graeme Storm ook met -6 binnen. Nicolas Colsaerts maakte 's middags een ronde van -2, Joost Luiten scoorde par. Maarten Lafeber en Floris de Vries maakten beiden +6.

Ronde 2

James Morrison maakte een tweede ronde van 66 en kwam met -10 aan de leiding. Richard Green ging naar de tweede plaats en Colsaerts maakte een ronde van 70 en staat nu gedeeld negende. Derksen scoorde weer 72 en haalde met een totaal van +2 maar net de cut. Luiten, De Vries en Lafeber kwamen resp. op +3, +7 en +8 en mogen het weekend niet meer meedoen.

Ronde 3

Derksen maakte weer een ronde van 72 en kwam op de 45ste plaats. Morrison speelde boven par, hij bleef aan de leiding maar kreeg gezelschap van landgenoot Mark Foster. Colsaerts staat gedeeld negende.

Ronde 4

Winnaar deze week werd Thomas Levet, die twee jaar geleden in Spanje zijn laatste overwinning behaalde. Derksen maakte een ronde van 73 en eindigde op een gedeeld 37ste plaats, Colsaerts eindigde op een gedeeld elfde plaats.

Nadat Levet met champagne overgoten was, sprong hij in het meer naast de 18de green en brak zijn been. Hij kon twee maanden niet meer spelen.

Spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Invitaties
Nationale rangorde
Amateurs

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]