Frans van der Hoeven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
European Jazz Trio in 2003

Frans van der Hoeven (Vlaardingen, 26 januari 1963) is een Nederlandse jazz-contrabassist, basgitarist, componist, arrangeur en mulit-instrumentalist.

Van der Hoeven speelde onder meer samen met Clark Terry, Harry Sweets Edison, Toots Thielemans, Lee Konitz, Woody Shaw, Jack DeJohnette, Tom Harrell, Dee Dee Bridgewater en Kurt Rosenwinkel. Hij speelde mee op meer dan 75 albums, met bijvoorbeeld het kwartet van Toon Roos, Diederik Wissels, het Dutch Jazz Orchestra van Jerry van Rooyen (de muziek van Billy Strayhorn), Rob Madna, Jesse van Ruller, Jan Verwey, Robert Jan Vermeulen, Mike del Ferro, Art Farmer, Charlie Mariano en Fairuz. Hij is lid van het European Jazz Trio (met Marc van Roon) en maakt anno 2015 ook deel uit van het Jasper Blom Quartet, Jeroen van Vliet's Zeelandsuite, Tineke Postma Quartet, Red, Yellow & Blue en het trio van Jeroen van Vliet. In 1997 maakte hij een album als leider, First Flight.

Van der Hoeven is docent aan het Amsterdams Conservatorium en was dat voorheen ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Discografie[bewerken]

Als leider:

Externe link[bewerken]