František Cejnar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
12-01-2021
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

František Cejnar (1895-1948) was een Tsjechoslowaakse voetbalscheidsrechter.

Hij was scheidsrechter in de Tsjechoslowaakse competitie in de jaren 1925-1935.[1]. In totaal leidde hij 22 competitieduels.

Ook was hij scheidsrechter in de finale van het amateurkampioenschap van Tsjecho-Slowakije in 1932.

Internationaal was hij scheidsrechter gedurende de jaren 1923-1934 waarin hij 17 internationale wedstrijden leidde, waaronder wefstrijden tijdens de Internationaal was hij actief tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 1934 (kwalificatie).[2] Op 15 augustus 1923 leidde hij een interland tussen Oostenrijk en Finland.[3]

In de Central European Cup leidde hij 7 wedstrijden waaronder de finale in 1932.

Sinds 1912 is hij lid van de Tsjechische voetbalscheidsrechtersraad en ook redacteur van het vakblad Football Judge sinds 1919.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

JEŘÁBEK, Luboš: Tsjechisch en Tsjechoslowaaks voetbal: lexicon van persoonlijkheden en clubs 1906-2006, Praag, Grada 2007.