Fred Siebelink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fred Siebelink
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Ferdinand Siebelink
Geboren 15 april 1961
Origine Nederland
Bekend van Veronica, VARA, 3FM, KX Radio, Powned, AVROTROS
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Ferdinand (Fred) Siebelink (Utrecht, 15 april 1961) is een Nederlandse diskjockey bij KX Radio en sidekick van collega-dj Rob Stenders.

Laatstgenoemde ontmoette Siebelink in 1991 bij de Stadsradio Utrecht, waar ze elkaars aandacht trokken door de voorliefde voor de muziek van Nirvana, nog voor de grote doorbraak later dat jaar. Een vriendschap was geboren. Op de landelijke radio was Siebelink als eerste te horen in het rebellerende Veronica-programma Shockradio, dat in de zaterdagnacht op Radio 3 werd uitgezonden.

Hij was tevens medepresentator van Outlaw Radio en Freakolympics. Op 31 augustus 1999, vijfentwintig jaar na het einde van de legendarische zeezender Veronica, trad hij met Stenders in het huwelijk. Het uit de hand gelopen grapje onder de naam homo-geen-huwelijk, werd op Valentijnsdag 2000 ontbonden en uitgezonden op 3FM..

In 1998 zetelde Siebelink korte tijd in de Utrechtse gemeenteraad voor Leefbaar Utrecht, de partij waarbij ook Henk Westbroek zat.

Op dit moment presenteert hij samen met Lana Wolf en Rob Stenders het programma Siebelink, Wolf & Stenders, elke donderdag op KXradio. Op de maandag presenteert hij het programma Kut, het is weer maandag met Marielle Dijkhuizen. Ook is Siebelink dj voor AVROTROS bij Sterren.nl en is hij sidekick van Rob Stenders op NPO Radio 2.

Sinds september 2010 was hij terug op 3FM bij de toen nieuwe omroep Powned, waar Stenders inmiddels ook werkte. Elke vrijdagavond waren Stenders, Siebelink, Gussinklo en anderen te horen in Stenders Late Vermaak.