Fred van Leer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fred van Leer
van Leer (2019)
Volledige naam Fred van Leer
Geboren 18 september 1976
Geboorteplaats Alblasserdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep stylist
presentator
Bekend van Holland's Next Top Model
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media
Mode

Fred van Leer (Alblasserdam, 18 september 1976) is een Nederlandse stylist en presentator.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van zijn 19e tot 28e werkte Van Leer met Ted Langenbach bij diens Bimbo Complex-avonden en als stylist bij de Now&Wow-clubavonden.[1]

Vanaf zijn 25e is hij stylist van beroep. Hij verzorgde de styling voor televisieprogramma's, bands, tijdschriften en shows.

Vanaf 2009 werkte hij mee aan televisieprogramma's, vaak in de rol als presentator, panellid of stylist. De eerste serie van Dames in de Dop werd zijn landelijke televisiedebuut. Een en ander werd gevolgd door RTL Boulevard, X-Factor en ook het derde seizoen van Dames in de Dop. In deze laatste serie was hij niet stylist maar ook docent van de vrouwen en mannen. In 2011 werd hij coach in het RTL 5-programma Holland's Next Topmodel. Wekelijks stond hij de deelnemers bij in hun strijd naar de finale.

In 2012 kwam Van Leer met een eigen dagelijks programma bij RTL 5, Shopping Queens. Hierin gingen kandidaten met elkaar de strijd aan om de bestgeklede van de week te zijn. Van Leer besliste welke kandidaat had gewonnen en gaf commentaar op de aankopen. Hij was regelmatig te horen in het radioprogramma van Giel Beelen, die hem vaak opbelde om zijn mening en advies over kleding te vragen. Vanaf 2012 was hij als reisleider betrokken bij het programma Wie is de reisleider?

Vanaf 2015 presenteerde hij verschillende programma's rondom lifestyle, en was hij te gast in de tv-programma's Chantal blijft slapen, Risky Rivers en Oh, wat een jaar! Ook deed hij mee aan de webserie Jachtseizoen van StukTV, waarin hij derde werd. Tevens was hij in 2017 te zien in het RTL 4-programma Een goed stel hersens.

In 2020 lekte een pornografische privévideo met Van Leer uit op sociale media.[2] De paniekreactie van Van Leer die daarop volgde, leidde tot een spoedopname in het ziekenhuis.[3] Een maand later werd Van Leer in zijn woning overvallen.[4]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]